-

AJANKOHTAISTA

Omaisten kuukausitapaamiset

Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia muiden omaisten kanssa kahvi-/teekupposen äärellä. Samalla kuulet ajankohtaiset omaisasiat ja voit vaikuttaa toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja sisältöön. Mukana omaistyöntekijä. Kokoontumiset  syksyllä 28.8., 26.9., 23.10., 20.11. ja 18.12. klo 16-17.30 Hyvän mielen talolla, ryhmätila Repo. Kuukausitapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

 

PPSHP:n perhekahvila
Perhekahvila on omaisten vertaistuki- ja keskusteluryhmä. Perhekahvila on tarkoitettu osastojen 1A, 1B, 82, 83, 84, 85 ja 87 potilaiden omaisille. Henkilökunnasta kahvilassa on mukana hoitajia, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä sekä lääkäri.  Ryhmän tarkoituksena on antaa  ymmärrystä omaisen sairautta kohtaan ja saada vertaistukea muilta ryhmään osallistuvilta omaisilta.

Ryhmään tullessa on kahvittelua ja lyhyt alustus ajankohtaisesta aiheesta, jonka jälkeen vapaata keskustelua. Omaiset voivat ehdottaa ryhmän aikana uusia aiheita alustuksia varten. Ryhmän on tarkoitus olla helposti lähestyttävä. Jokaisella on vapaus puhua tai olla myös hiljaa. Tärkein tavoite on antaa omaisille keinoja jaksaa arjessa psyykkisesti sairaan läheisen tukena sekä antaa ymmärrystä omaisen psyykkisestä sairaudesta.

Hyvän mielen talon osoite on Kauppurienkatu 23, 2. kerros, 90100 Oulu. Käynti Vaarankadun puolelta. Tervetuloa.

Omaistoiminnan asioissa voit olla yhteydessä: Piia Saraspää, piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi p. 041 540 2354