-

AJANKOHTAISTA

​​​​​​​​​​​​​​

Vertaisilta psyykkisesti oireilevien omaisille ja läheisille pe 19.4. klo 16.00–19.00
Paikka: Hyvän mielen talo, Kauppurienkatu 23., 2.krs.

Vertaisiltaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä tai joiden läheinen on sairastunut psyykkisesti. Ohjelmassa on tarjoilua, vapaata seurustelua ja vertaistuellista keskustelua, tietoa omaistoiminnasta sekä kokemusasiantuntijan puheenvuoro. Paikalla yhteisötyöntekijät Valentina Vähänen ja Jenni Tulppo.

Aikataulu:
klo 16.00–17.00 välillä saapuminen: Toimintaan tutustumista ja vapaata seurustelua. Tarjolla ruokaisat patongit ja kahvit.
klo 17.00–17.45 kokemusasiantuntija puheenvuoro ja keskustelua: Yhden sairastuminen vaikuttaa koko perheeseen (Sanna Huhta). Halutessasi voit tutustua Sannan kokemustarinaan: https://www.hyvanmielentalo.fi/toiminta/kokemusasiantuntijatoiminta/kokemusasiantuntijoiden-esittaytymiset/yhden-sairastuminen-vaikuttaa-koko-perheeseen.html
klo 17.45–18.30 vertaistuellista keskustelua pienryhmissä
klo 18.30–19.00 illan päätös: Pienryhmäkeskusteluiden purku, infoa tulevasta omaistoiminnasta sekä palautteet

Ilmoittautuminen (ja erityisruokavaliotieto): Hyvän mielen talon neuvontaan viimeistään 16.4. paikan päällä tai numeroon 041 463 5712.

 

Omaisten kuukausitapaamiset

Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia muiden omaisten kanssa kahvi-/teekupposen äärellä. Samalla kuulet ajankohtaiset omaisasiat ja voit vaikuttaa toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja sisältöön. Kokoontumiset keväällä 25.3., 23.4. ja 28.5. klo 16.30–18 Hyvän mielen talolla, ryhmätila Repo. Kuukausitapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

 

PPSHP:n perhekahvila

Perhekahvila on omaisten vertaistuki- ja keskusteluryhmä. Perhekahvila on tarkoitettu osastojen 1A, 1B, 82, 83, 84, 85 ja 87 potilaiden omaisille. Henkilökunnasta kahvilassa on mukana hoitajia, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä sekä lääkäri.  Ryhmän tarkoituksena on antaa  ymmärrystä omaisen sairautta kohtaan ja saada vertaistukea muilta ryhmään osallistuvilta omaisilta.

Ryhmään tullessa on kahvittelua ja lyhyt alustus ajankohtaisesta aiheesta, jonka jälkeen vapaata keskustelua. Omaiset voivat ehdottaa ryhmän aikana uusia aiheita alustuksia varten. Ryhmän on tarkoitus olla helposti lähestyttävä. Jokaisella on vapaus puhua tai olla myös hiljaa. Tärkein tavoite on antaa omaisille keinoja jaksaa arjessa psyykkisesti sairaan läheisen tukena sekä antaa ymmärrystä omaisen psyykkisestä sairaudesta.

Hyvän mielen talon osoite on Kauppurienkatu 23, 2. kerros, 90100 Oulu. Käynti Vaarankadun puolelta. Tervetuloa.