-

AJANKOHTAISTA

Tarvitessasi keskustelutukea, ole yhteydessä omaistyöntekijään p. 041 5402354 arkisin klo 8-14 (keskusteluaikoja voidaan sopia joustavasti aikataulujesi mukaan myös myöhäisemmille ajankohdille).

Keskustelutuki on maksutonta lyhytkestoista tukea kuormittavassa elämäntilanteessa. Tavoitteena on yhteisen keskustelun avulla vahvistaa voimavaroja ja selviytymiskeinoja arjessa sekä antaa tarvittavaa tietoa, tukea ja toivon näkökulmaa.

 

Omaisten kuukausitapaamiset

Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia muiden omaisten kanssa kahvi-/teekupposen äärellä. Samalla kuulet ajankohtaiset omaisasiat ja voit vaikuttaa toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja sisältöön. Mukana omaistyöntekijä.

Kokoontumiset maanantaisin 23.1., 20.2., 20.3., 17.4. ja 29.5. klo 16-17.30 Hyvän mielen talolla.

 

Hyvän mielen talon blogissa äidin kokemus ja kannanotto tärkeään keskusteluun psykiatrisen hoidon saatavuudesta. Lue tästä

Omaistyöntekijän huomioista korona-ajan vaikutuksesta mielenterveysomaisten hyvinvointiin voit lukea tästä

 

Henkilökohtainen keskusteluapu
Keskusteluapu on maksutonta lyhytkestoista tukea kuormittavassa elämäntilanteessa. Tavoitteena on yhteisen keskustelun avulla vahvistaa voimavaroja ja selviytymiskeinoja arjessa sekä antaa tarvittavaa tietoa, tukea ja toivon näkökulmaa. Ajanvaraus keskusteluun omaistyöntekijän kanssa numerosta: 041 5402354 tai piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi

Henkilökohtainen keskusteluapu vertaisen kanssa
Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija silloin, kun ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Tuen muotoja voivat olla mm. keskustelu ja yhdessä tekeminen – toisinaan myös kevyempi kuulumisten vaihto voi olla riittävä tuki. Vertaistukihenkilöillä on läheisenä / omaisena koettua tietoa mielenterveyden ongelmista ja kuormittavasta elämäntilanteista selviytymisestä . Vertaiskeskustelun ajanvaraus p. 041 5402354

Vertaisvastaanotto Oys:n aikuispsykiatrian osastolla
Hyvän mielen talon omaistoiminta on aloittanut yhteistyössä Oys:n aikuispsykiatrian osasto 82 kanssa vertaisvastaanottotoiminnan, joka on tarkoitettu henkilöille, joiden läheinen on psykiatrisessa sairaalahoidossa. Vertaisvastaanotolla pääset keskustelemaan toisen samankaltaisen tilanteen kokeneen omaisen/ läheisen kanssa mieltäsi painavista asioista. Ajan varaamiseksi ota yhteyttä: Apulaisosastonhoitaja Jaana Heikkinen osasto 82, p.040 509 5887 tai jaana.heikkinen@ppshp.fi .  Tapaamiset ovat mahdollisia kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-19.

Vertaisvastaanotto omaisille psykiatrian osasto 82:lla on tauolla toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Paikkana Oys.n aikuispsykiatrian osasto 82, vierashuone. Osoite Peltolantie 13, 90230 Oulu. PS2-rakennus, 2. kerros.  

PPSHP:n perhekahvila
Perhekahvila on omaisten vertaistuki- ja keskusteluryhmä. Perhekahvila on tarkoitettu osastojen 78, 81, 82, 83, 84 ja 87 potilaiden omaisille. Henkilökunnasta kahvilassa on mukana hoitajia, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä sekä lääkäri.  Ryhmän tarkoituksena on antaa  ymmärrystä omaisen sairautta kohtaan ja  saada vertaistukea muilta ryhmään osallistuvilta omaisilta.

Ryhmään tullessa on kahvittelua ja lyhyt alustus ajankohtaisesta aiheesta, jonka jälkeen vapaata keskustelua. Omaiset voivat ehdottaa ryhmän aikana uusia aiheita alustuksia varten. Ryhmän on tarkoitus olla helposti lähestyttävä. Jokaisella on vapaus puhua tai olla myös hiljaa. Tärkein tavoite on antaa omaisille keinoja jaksaa arjessa psyykkisesti sairaan läheisen tukena sekä antaa ymmärrystä omaisen psyykkisestä sairaudesta.

 

 

Hyvän mielen talon osoite on Kauppurienkatu 23, 2. kerros, 90100 Oulu. Käynti Vaarankadun puolelta. Tervetuloa.

Omaistoiminnan asioissa voit olla yhteydessä: Piia Saraspää, piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi p. 041 540 2354