-

AJANKOHTAISTA

Tarvitessasi keskustelutukea, ole yhteydessä omaistyöntekijään p. 041 5402354 arkisin klo 8-14 (keskusteluaikoja voidaan sopia joustavasti aikataulujesi mukaan myös myöhäisemmille ajankohdille).

Keskustelutuki on maksutonta lyhytkestoista tukea kuormittavassa elämäntilanteessa. Tavoitteena on yhteisen keskustelun avulla vahvistaa voimavaroja ja selviytymiskeinoja arjessa sekä antaa tarvittavaa tietoa, tukea ja toivon näkökulmaa.

Omaisten kuukausitapaamiset

Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia muiden omaisten kanssa kahvi-/teekupposen äärellä. Samalla kuulet ajankohtaiset omaisasiat ja voit vaikuttaa toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja sisältöön. Mukana omaistyöntekijä.

Kokoontumiset jatkuvat jälleen syksyllä.

Omaistoiminnan kesä

  • Hyvän mielen omaiset

Avoin keskusteluryhmä, jonka tavoitteena on myönteisten ajatusmallien myötä lisätä omaisten hyvinvointia. Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja ja ryhmä on kaikille omaisille avoin. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun saavut paikalle. Ryhmä kokoontuu 7.6. klo 18–20. Ryhmätila Repo, Hyvän mielen talo

  • Oma aika - rentoutusryhmä

Ota aikaa itsellesi ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle – aloita viikko lempeästi rentoutuen. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun saavut paikalle. Ohjaajana toimii vapaaehtoisemme Sirpa.
Kokoontumiset: 5.6., 12.6. ja 19.6. klo 16.30–17.30 Hyvän mielen talolla

  • Omaisten kesäolkkari

Kesäolkkarissa kahvittelua ja keskustelua vaihtuvin teemoin – tervetuloa mukaan! Tapaamiset tiistaisin 6.6., 13.6. ja 20.6. ja 4.7. klo 15–16.30 Hyvän mielen talolla,  ei ennakkoilmoittautumisia. Mukana omaistyöntekijä.

 

Henkilökohtainen keskusteluapu
Keskusteluapu on maksutonta lyhytkestoista tukea kuormittavassa elämäntilanteessa. Tavoitteena on yhteisen keskustelun avulla vahvistaa voimavaroja ja selviytymiskeinoja arjessa sekä antaa tarvittavaa tietoa, tukea ja toivon näkökulmaa. Ajanvaraus keskusteluun omaistyöntekijän kanssa numerosta: 041 5402354 tai piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi

Henkilökohtainen keskusteluapu vertaisen kanssa
Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija silloin, kun ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Tuen muotoja voivat olla mm. keskustelu ja yhdessä tekeminen – toisinaan myös kevyempi kuulumisten vaihto voi olla riittävä tuki. Vertaistukihenkilöillä on läheisenä / omaisena koettua tietoa mielenterveyden ongelmista ja kuormittavasta elämäntilanteista selviytymisestä . Vertaiskeskustelun ajanvaraus p. 041 5402354

Hyvän mielen talon blogissa äidin kokemus ja kannanotto tärkeään keskusteluun psykiatrisen hoidon saatavuudesta. Lue tästä

Omaistyöntekijän huomioista korona-ajan vaikutuksesta mielenterveysomaisten hyvinvointiin voit lukea tästä

Vertaisvastaanotto psyykkisesti sairastuneiden läheisille aikuispsykiatrian osasto 82
Hyvän mielen talon omaistoiminta on aloittanut yhteistyössä Oys:n aikuispsykiatrian osasto 82 kanssa vertaisvastaanottotoiminnan, joka on tarkoitettu henkilöille, joiden läheinen on psykiatrisessa sairaalahoidossa. Vertaisvastaanotolla pääset keskustelemaan toisen samankaltaisen tilanteen kokeneen omaisen/ läheisen kanssa mieltäsi painavista asioista.
Ajan varaamiseksi ota yhteyttä: Apulaisosastonhoitaja Jaana Heikkinen osasto 82, p.040 509 5887 tai jaana.heikkinen@pohde.fi .Tapaamiset ovat mahdollisia kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-19.
Paikkana: OYS psykiatria, osasto 82, vierashuone. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Osoite: Peltolantie 13, 90230 Oulu, PS2-rakennus, 2.kerros

PPSHP:n perhekahvila
Perhekahvila on omaisten vertaistuki- ja keskusteluryhmä. Perhekahvila on tarkoitettu osastojen 1A, 1B, 82, 83, 84, 85 ja 87 potilaiden omaisille. Henkilökunnasta kahvilassa on mukana hoitajia, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä sekä lääkäri.  Ryhmän tarkoituksena on antaa  ymmärrystä omaisen sairautta kohtaan ja saada vertaistukea muilta ryhmään osallistuvilta omaisilta.

Ryhmään tullessa on kahvittelua ja lyhyt alustus ajankohtaisesta aiheesta, jonka jälkeen vapaata keskustelua. Omaiset voivat ehdottaa ryhmän aikana uusia aiheita alustuksia varten. Ryhmän on tarkoitus olla helposti lähestyttävä. Jokaisella on vapaus puhua tai olla myös hiljaa. Tärkein tavoite on antaa omaisille keinoja jaksaa arjessa psyykkisesti sairaan läheisen tukena sekä antaa ymmärrystä omaisen psyykkisestä sairaudesta.

Hyvän mielen talon osoite on Kauppurienkatu 23, 2. kerros, 90100 Oulu. Käynti Vaarankadun puolelta. Tervetuloa.

Omaistoiminnan asioissa voit olla yhteydessä: Piia Saraspää, piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi p. 041 540 2354