Keskusteluapua ja neuvontaa
-

Henkilökohtaista keskustelutukea

Hyvän mielen talolta voi varata yksilöllistä keskusteluaikaa työntekijän tai vapaaehtoisena toimivan vertaistukihenkilön kanssa. Usein yksikin keskustelukerta selventää elämäntilannetta ja vakauttaa oloa. Pääsääntöisesti maksutonta keskusteluapua on tarjolla 1-5 krt.


Henkilökohtainen keskustelutuki työntekijän kanssa

Voit varata Hyvän mielen talon työntekijältä henkilökohtaisen keskusteluajan ja perehdytyksen Hyvän mielen talon toimintaan. Tarvittaessa selvittelemme muiden auttajatahojen palveluja. Voimme tavata Hyvän mielen talolla tai asiaa voidaan hoitaa puhelimessa.

Keskusteluajan voit varata talon aukioloaikana neuvonnan numerosta 041 463 5712 tai paikan päällä sopimalla.

 

Suoraan henkilökunnalta aikoja voit varata seuraavasti:

Lapsiperheiden asioissa yhteydenotot perhetyöntekijöihin: Mervi Kauppinen 044 408 1131 ja Henry Kaspala 044 334 6138

Tukea nuorille aikuisille (18-35-vuotiaat) Mielipaletti-työntekijät: Ella Sohlo 044 334 6141 ja Janica Rahja 044 311 4140.

 

Vertaistapaaminen vertaistukihenkilön kanssa

Vertaistukihenkilöillämme on kokemusta omakohtaisesti tai omaisena/läheisenä mielenterveyden ongelmista ja psyykkisesti kuormittavista elämäntilanteista selviytymisestä.

He tarjoavat tukeaan kuuntelemalla ja keskustelemalla tuettavan kanssa kasvokkaisissa kohtaamisissa Hyvän mielen talolla, kävelytapaamisissa tai etänä puhelimitse tai Teamsin kautta. Osan kanssa vertaistukihenkilöistä keskustelumahdollisuus myös englanniksi. Tukikertojen määrä vaihtelee tilannekohtaisesti (1-5 kertaa).

Vertaistukihenkilömme voivat tarjota vertaistukea ja toivoa sekä kertoa omista selviytymiskeinoistaan mm. seuraaviin teemoihin liittyen:

 • ahdistus ja paniikkihäiriö
 • masennus
 • uupumus
 • kaksisuuntainen mielialahäiriö
 • traumaperäinen stressihäiriö
 • epävakaa persoonallisuushäiriö
 • sosiaalisten tilanteiden pelko
 • unettomuus
 • uskonto ja mielenterveys
 • narsismi tai alkoholismi parisuhteessa
 • läheinen (esim. puoliso tai lapsi) oireilee/sairastaa psyykkisesti

Vertaiskeskusteluajan sopiminen: Jenni Tulppo, p. 044 901 7212, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi


Kahdenkeskistä vertaistukea Toivo-vertaistukisovelluksen kautta

Toivo-vertaistukisovellus tarjoaa erilaisiin sairauksiin ja vammoihin liittyvää kahdenkeskistä vertaistukea ja tietoa sairastuneille ja heidän omaisilleen.

Toivo-vertaistukisovellusta voi käyttää puhelimella (ladattavissa sovelluskaupoista) tai tietokoneella verkkoselaimella. Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti. Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon.

Hyvän mielen talon kulloinkin käytettävissä olevat sovellusvertaistukijat löydät kohdasta järjestöt > Hyvän mielen talo > vertaistukijat.

Sovelluksen ovat kehittäneet OLKA-toiminta, HUS (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry.

Toivo-vertaistukisovelluksen esittely