Keskusteluapua ja neuvontaa
-

Henkilökohtaista keskusteluapua

Hyvän mielen talolta voi varata yksilöllistä keskusteluaikaa työntekijän tai vapaaehtoisena toimivan vertaistukihenkilön kanssa. Usein yksikin keskustelukerta selventää elämäntilannetta ja vakauttaa oloa. Pääsääntöisesti maksutonta keskusteluapua on tarjolla 1-5 krt.

 

Henkilökohtainen keskusteluapu työntekijän kanssa
Voit varata Hyvän mielen talon työntekijältä henkilökohtaisen keskusteluajan ja perehdytyksen Hyvän mielen talon toimintaan. Tarvittaessa selvittelemme muiden auttajatahojen palveluja. Voimme tavata Hyvän mielen talolla tai asiaa voidaan hoitaa puhelimessa.

Keskusteluajan voit varata talon aukioloaikana neuvonnan numerosta 041 463 5712 tai paikan päällä sopimalla.

 

Suoraan henkilökunnalta aikoja voit varata seuraavasti:

Lapsiperheiden asioissa yhteydenotot perhetyöntekijöihin: Mervi Kauppinen 044 408 1131 ja Henry Kaspala 044 334 6138

Jos olet huolissasi läheisesi tilanteesta ja omasta jaksamisestasi, ota yhteyttä omaistyöntekijään 041 540 2354/Piia Saraspää.

Tukea nuorille aikuisille (18-35-vuotiaat) Mielipaletti-työntekijät: Ella Sohlo 044 334 6141 ja Katri Aaltio 044 311 4140.

 

Henkilökohtainen keskusteluapu vertaistukihenkilön kanssa

Vertaistukihenkilöt ovat tehtäväänsä koulutettuja vapaaehtoisia, joilla on kokemusta omakohtaisesti tai omaisena/läheisenä mielenterveyden häiriöistä, psyykkisestä oireilusta tai psyykkisesti kuormittavasta elämäntilanteesta. Vertaistukihenkilöiltä löytyy kokemuksia mm. eri asteisesta masennuksesta, ahdistuneisuudesta, persoonallisuushäiriöistä, uupumuksesta, kroonisesta kivusta ja sen vaikutuksista mielenterveyteen sekä erilaisista parisuhteen ja perhe-elämän haasteista. Vertaistukihenkilöt tarjoavat tukeaan kuuntelemalla ja keskustelemalla tuettavan kanssa kasvokkaisissa kohtaamisissa Hyvän mielen talolla, kävelytapaamisissa tai etänä puhelimitse. Keskustelumahdollisuus myös englanniksi.

Vertaiskeskusteluajan varaaminen:

- Kahdenkeskistä vertaistukea mielenterveysomaisille/-läheisille:
Omaistyöntekijä Piia Saraspää, 041 540 2354, piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi

- Kahdenkeskistä vertaistukea mielenterveyskuntoutujille ja psyykkisestä oireilusta omakohtaista kokemusta omaaville:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, 044 901 7212, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi