Vapaaehtoisten koulutukset ja perehdytykset
-

Vapaaehtoisten koulutukset ja perehdytykset 2022


Perehdytys chat-ryhmän ohjaamiseen Tukinet-alustalla ti 27.9. klo 14 -16 (verkossa)

Kaikille chat-ryhmien ohjaamisesta kiinnostuneille. Järjestetään yhteistyössä Mieli ry:n kanssa. Mikäli olet kiinnostunut chat- vapaaehtoisena toimimisesta ota ohteyttä Valentinaan p. 041 463 5710 tai valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi


Hätäensiapukurssi Hyvän mielen talon vapaaehtois- ja kokemustoimijoille la 1.10. klo 10-14 (olohuone Ilona)

Kurssilla perehdytään siihen, kuinka annetaan tehokasta henkeä pelastavaa ensiapua. Kurssisisältöinä ovat
• Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
• Hätäensiavun perusteet:
          • Tajuttomalle annettava ensiapu
          • Peruselvytys
          • Vierasesine hengitysteissä
          • Verenkierron häiriötila (sokki)
          • Verenvuodon tyrehdyttäminen
• Tapaturmien ennaltaehkäisy

Koulutuksen puolivälissä on kahvitauko, jolloin tarjolla ruokaisaa purtavaa.

Kouluttajana on oululainen WellAid. Hätäensiapukurssi on suunnattu Hyvän mielen talon toimiville ja uusille, aloittaville vapaaehtois- ja kokemustoimijoille. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen viimeistään 28.9. Jennille: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212.
 

Vertaistukihenkilöiden peruskoulutus la 10.12. klo 9-15 (Hyvän mielen talo/olohuone Ilona)

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat valmiita ja halukkaita toimimaan vapaaehtoisena vertaistukihenkilönä. Vertaistukihenkilö toimii tukena omien kokemustensa pohjalta mielenterveyskuntoutujalle, psyykkisesti kuormittavassa elämäntilanteessa olevalle tai mielenterveyskuntoutujan omaiselle. Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija esim. tilanteissa, joissa ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia.

Koulutuksen sisältöinä ovat vertaistuki yleisesti ja kahdenkeskinen vertaistuki, vuorovaikutus, minä itse vertaistukijana -pohdinta (omat kokemukset, joiden pohjalta voin toimia vertaistukena) ja toiminnan käytännön järjestelyihin liittyvät asiat. Koulutuksessa myös perehdytään keskusteluavun työkaluna Käynti kerrallaan -menetelmään ja etätukimuotojen hyödyntämiseen vertaistukihenkilötoiminnassa kasvokkaisen tuen lisänä (mm. Toivo-vertaistukisovellus).

Mukaan mahtuu 8 osallistujaa. Koulutukseen sisältyy kahvitarjoilu ja lounas Hyvän mielen talon tarjoamana. Koulutukseen osallistuneet saavat todistukset.

Kouluttajina omaistyöntekijä Piia Saraspää ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo. Ilmoittautuminen viimeistään 7.12. ja lisätiedot: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212 tai piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi, 041 540 2354.