Lautta - luova lähtö hyvään mieleen
-

Lautta - luova lähtö hyvään mieleen

Kulttuurihyvinvoinnin hankkeessa 2022-2024 tuetaan mielen hyvinvointia luovien harjoitusten ja kokemusten kautta. Voit varata yksilötapaamisen luovuusluotsin kanssa tai osallistua ryhmiin, työpajoihin ja tapahtumiin.

Tiedotamme Lautan ajankohtaisista tapahtumista Lautan whatsapp-ryhmässä. Mikäli haluat liittyä ryhmään, lähetä viesti ”Lautan wa+ oma nimesi ” numeroon: 044 334 6143, niin lisäämme sinut ryhmään.

 

Lautan syksyssä luontoaiheisia tapahtumia:

 

Kokemustarina + kasvitaidepaja

7.8. klo 11.30–14.30

Kuulemme Anniina Holma-Suutarin tarinan: "Kameleontti kuutamolla” – Luova tekeminen toipumisen tukena, jonka jälkeen voi osallistua kasvitaidekokeiluun.

”Elämä kompleksisen traumatisoitumisen aikaansaamien psyykkisten häiriöiden kanssa kuulostaa yhtäkkisesti raskaalta. Onkin se sitä ajoittain, mutta luovan tekemisen, kuten kuvanteon, musiikin tekemisen, kirjoittamisen ja valokuvaamisen keinoin voi aktivoida omaa tunnemuistijärjestelmää ja uudelleenohjelmoida sitä kokemusten ja elämysten kautta, eheyttäen tässä prosessissa omaa minäänsä,” Holma-Suutari kertoo.

Kasvitaidepajassa teemme esim. kortteja ja lyhtyjä luonnonkasveja hyödyntäen.

Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Pehmeä puistodisko

23.8 Lähtöpisteenä Hupisaarten kesäteatterilava klo 11

Yhteistä pysähtymistä ja liikettä musiikin ja luonnon äärellä rennosti. Voit liikuttaa kehoasi musiikin tahdissa inspiroituen luonnosta, pysähtyä tekemään maataidetta, tai sitten vain olla. Tapaamme Hupisaarten kesäteatterilavalla klo 11 ja siirrymme siitä yhdessä läheiselle luontoalueelle. Sadesään sattuessa tapaamme Hyvän mielen talolla Ilona-tilassa.

Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Vaatteiden korjaus- ja tuunauspaja

 30.8. Hyvän mielen talolla klo 10-12

Onko sinulla rikkinäisiä vaatteita kotonasi, tai vaatteita joita haluat uudistaa? Korjataan vanhaa, sen sijasta, että ostetaan uutta - ja luonto kiittää. Suomen luonnonsuojelupäivän kynnyksellä löydät Hyvän mielen talolta muun muassa tennarien puhdistuspisteen, sekä vaatteiden paikkaamis- ja tuunauspisteen. Ennen tapahtumaa Hyvän Mielen talolla tarjolla aamukahvit. Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Ryhmät:

Seikkailu- ja Ilmaisuryhmä

Paikka: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Tanssisali 2 (3. krs)

Kaipaatko lisää leikkisyyttä ja raameista vapautumista? Tässä ryhmässä löydät itsestäsi sisäisen seikkailijan. Teemme yhdessä kokeiluja; mm. klovneriaa, katuteatteria ja sissitaidetta sekä luomme yhteisen teoksen tai esityksen. Sinun ei tarvitse olla rohkea tai osata esiintyä. Tule sellaisena, kuin olet.

11 kertaa tiistaisin: 13.8.–22.10. klo 12-13.30 ja esityspäivän 29.10. kellonaika tarkentuu myöhemmin. 

Ilmoittautuminen viimeistään 5.8. tästä linkistä: https://ssl.eventilla.com/seikkailijatIlmoitamme, mahduitko ryhmään 6.8. alkaen.

 

Kuvamaailma - viikon räpsäisyt

Paikka: Hyvän mielen talon Repo-tila

Kaipaatko leikillisyyttä, läsnäoloa ja yhteisöllisyyden kokemuksia arkeesi? Ryhmä kannustaa kokijaa kohtaamaan arkinen ympäristönsä läsnä olevalla ja luovalla tavalla sekä tallentamaan sitä kuviksi.

Yhteisillä tuokioilla katsotaan osallistujien viikon aikana ottamia kuvia näytöltä ja keskustellaan arjen pienistä havainnoista ja viikon kivoista jutuista rennossa hengessä. Tuokion aikana voidaan pysähtyä myös

kirjoittamaan havaintoja ylös. Kuvaamisvälineenä toimii oma puhelimesi.

Pienryhmä kokoontuu 5 kertaa perjantaisin 13.9.-10.10. klo: 10.30-11.45

 

lisätietoja ja ilmoittautumiset luovuusluotsi Annilta:

anni.paalanen@hyvanmielentalo.fi,

p. 044 491 9420

 

Kahdenkeskinen tapaaminen luovuusluotsin kanssa

Käsittelemme mieltäsi kuormittavia asioita luovilla keinoilla. Työkaluina tapaamisissa toimivat voimavaralähtöiset kysymykset sekä luova tekeminen kiinnostuksesi mukaan. Voimme tavata Hyvän mielen talolla, sinun kotonasi tai etänä.

Varaamalla ajan luovuusluotsille saat tukea oman hyvinvointisi lisäämiseksi. Voimme kirjoittaa, maalata, tehdä käsitöitä, valokuvata, tehdä psykofyysisiä harjoituksia tai käydä metsässä tai vierailulla esim. taidenäyttelyssä. Tapaamisessa voimme kirjoittaa "reseptin" oman hyvinvointisi sekä luovuutesi lisäämiseksi.

Ajanvaraus: 041 463 5712 tai info@hyvanmielentalo.fi

 

Luovuusluotsit ovat tavoitettavissa jälleen elokuussa.

Hyvää kesäaikaa !

 

Luovuusluotsien yhteystiedot:

Virve Saaranen, virve.saaranen@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6143


Anni Paalanen, anni.paalanen@hyvanmielentalo.fi, p. 044 491 9420