Keskustelutuki
-

Tarvitessasi keskustelutukea, ole yhteydessä omaistyöntekijään p. 041 5402354 arkisin klo 8-14 (keskusteluaikoja voidaan sopia joustavasti aikataulujesi mukaan myös myöhäisemmille ajankohdille). 
Keskustelutuki on maksutonta lyhytkestoista tukea kuormittavassa elämäntilanteessa.

Henkilökohtainen keskustelutuki omaistyöntekijän kanssa

Tavoitteena on yhteisen keskustelun avulla vahvistaa voimavaroja ja selviytymiskeinoja arjessa sekä antaa tarvittavaa tietoa, tukea ja toivon näkökulmaa kuormittavassa elämäntilanteessa.
 Ajan voit varata numerosta: 041 5402354 tai piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi

Henkilökohtainen keskustelu vertaisen kanssa

Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija silloin, kun ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia.
Tuen muotoja voivat olla mm. keskustelu ja yhdessä tekeminen – toisinaan myös kevyempi kuulumisten vaihto voi olla riittävä tuki.
Vertaistukihenkilöillä on läheisenä / omaisena koettua tietoa mielenterveyden ongelmista ja kuormittavasta elämäntilanteista selviytymisestä.
Myös vertaiskeskustelun ajanvaraus numerosta 041 5402354

Walk in -keskustelutuki läheisensä psyykkisestä voinnista huolta kantaville ja/tai läheisestään huolta pitäville aikuisille

Keskustelutukea tarjoavat Oulun seudun omaishoitajat ry:n omaistoiminnan ohjaajat sekä Hyvän mielen talo ry:n omaistyöntekijä.
Walk in -keskustelutuki on kertaluonteista, maksutonta, matalan kynnyksen tukea ilman ajanvarausta. Voit keskustella kanssamme luottamuksellisesti ja nimettömänä. Walk in -keskustelutuki ei ole terapiaa.
Asiakkaat otetaan vastaan tulojärjestyksessä, joten vuoroa voi joutua odottamaan. Aikaa keskustelulle varataan enintään 45 minuuttia.
Aika: Maanantaisin 4.9., 18.9., 2.10., 16.10., 30.10., 13.11., 27.11. ja 11.12. klo 16 -19
Paikka: Ommaiskortteeri, isokatu 47, 90100 Oulu

Vertaisvastaanotto psyykkisesti sairastuneiden läheisille aikuispsykiatrian osasto 82 

Hyvän mielen talon omaistoiminta on aloittanut yhteistyössä Oys:n aikuispsykiatrian osasto 82 kanssa vertaisvastaanottotoiminnan, joka on tarkoitettu henkilöille, joiden läheinen on psykiatrisessa sairaalahoidossa. Vertaisvastaanotolla pääset keskustelemaan toisen samankaltaisen tilanteen kokeneen omaisen/ läheisen kanssa mieltäsi painavista asioista.
Ajan varaamiseksi ota yhteyttä: Apulaisosastonhoitaja Jaana Heikkinen osasto 82, p.040 509 5887 tai jaana.heikkinen@pohde.fi .Tapaamiset ovat mahdollisia kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-19.
Paikkana: OYS psykiatria, osasto 82, vierashuone. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Osoite: Peltolantie 13, 90230 Oulu, PS2-rakennus, 2.kerros