Keskustelutuki
-

Keskustelutuki työntekijän tai vertaistukihenkilön kanssa

Keskusteluajan voit varata talon aukioloaikana neuvonnan numerosta 041 463 5712 tai paikan päällä sopimalla. Keskustelutuki on maksutonta lyhytkestoista tukea kuormittavassa elämäntilanteessa.
 

Henkilökohtainen keskustelutuki työntekijän kanssa

Tavoitteena on yhteisen keskustelun avulla vahvistaa voimavaroja ja selviytymiskeinoja arjessa sekä antaa tarvittavaa tietoa, tukea ja toivon näkökulmaa kuormittavassa elämäntilanteessa.
 

Henkilökohtainen keskustelu vertaisen kanssa

Vertaistukihenkilöillämme on kokemusta omakohtaisesti tai omaisena/läheisenä mielenterveyden ongelmista ja psyykkisesti kuormittavista elämäntilanteista selviytymisestä. He tarjoavat tukeaan kuuntelemalla ja keskustelemalla tuettavan kanssa kasvokkaisissa kohtaamisissa Hyvän mielen talolla, kävelytapaamisissa tai etänä puhelimitse tai Teamsin kautta. Tukikertojen määrä vaihtelee tilannekohtaisesti (1-5 kertaa). Vertaistukihenkilömme tarjoavat vertaistukea ja toivoa sekä voivat kertoa omista selviytymiskeinoistaan kuormittavassa elämäntilanteessa psyykkisesti oireilevan/sairastavan omaisena/läheisenä.
 

Vertaisvastaanotto psyykkisesti sairastuneiden läheisille aikuispsykiatrian osasto 82 

Hyvän mielen talon omaistoiminta  ja Oys:n aikuispsykiatrian osasto 82 järjestävät vertaisvastaanottotoimintaa, joka on tarkoitettu henkilöille, joiden läheinen on psykiatrisessa sairaalahoidossa. Vertaisvastaanotolla pääset keskustelemaan toisen samankaltaisen tilanteen kokeneen omaisen/ läheisen kanssa mieltäsi painavista asioista.
Ajan varaamiseksi ota yhteyttä: Apulaisosastonhoitaja Jaana Heikkinen osasto 82, p.040 509 5887 tai jaana.heikkinen@pohde.fi .Tapaamiset ovat mahdollisia kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-19.
Paikkana: OYS psykiatria, osasto 82, vierashuone. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Osoite: Peltolantie 13, 90230 Oulu, PS2-rakennus, 2.kerros