-

Opastava perhetyö -

eri syistä kuormitusta kokeville oululaisille perheille, joissa on alaikäisiä lapsia

 

Olethan yhteydessä Opastavan perhetyön perhetyöntekijöihin, mikäli haluat varata keskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

 

Piipahda kahville

Kahvia, pientä tarjottavaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille lautapelejä, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka. Ota rohkeasti yhteyttä Merviin ja Henryyn, niin sovitaan kahvittelusta. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme henkilökohtaisesti.

 

Keskusteluapua

Tarjoamme luottamuksellista keskusteluapua koko perheelle tai sen yksittäisille jäsenille perhetyöntekijöidemme kanssa silloin, kun omat keinot eivät tunnu riittävän. Keskusteluajalla sinulla on mahdollisuus käsitellä elämäntilanteesi ajankohtaisia asioita esimerkiksi vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai jaksamiseen liittyen tai kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa. Autamme löytämään toimivia tuen lähteitä, jolloin perheen kuormitus ja huolenpitovastuu vähenevät. Keskusteluissa edetään ajankohtainen asia kerrallaan toivomallasi tavalla eteenpäin. Varaa oma aika perhetyöntekijältä. 

 

Tulevaa toimintaa

Nepsy-perheiden vertaisohjattu ryhmä vanhemmille  joka parillisten viikkojen torstaisin klo 17.00–18.30. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kautta. Nepsy, eli neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavalla henkilöllä voi olla ADHD, ADD, Aspergerin oireyhtymä tai muu autisminkirjon häiriö, kielellisiä erityisvaikeuksia tai Touretten oireyhtymä. Vertaisohjattu ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa on nepsy-taustaa joko lapsella tai vanhemmalla itsellään. Ryhmään osallistuminen ei vaadi diagnoosia.  Lapsille on samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia.

 

Lastensuojelun asiakasperheiden vertaisohjattu ryhmä ke 28.9. ja 12.10. klo 17–18.30 ja to 20.10. eteenpäin parittomien viikkojen torstaisin klo 17–18.30. Ryhmä on suunnattu perheille, joilla on alaikäisiä lapsia ja kokemus lastensuojelun tukitoimista, sijaishuollosta tai huostaanotosta. Vanhempien keskusteluja ohjaa vapaaehtoinen Oula. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Lapsille järjestetään tarvittaessa samanaikaista omaa toimintaa. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kautta.

 

Sinkkujen ilta yksinhuoltajille pe 23.9. klo 17–19, rentoa seurustelua pienten suupalojen äärellä. Tule rohkeasti omana itsenäsi tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia aikuisia. Teitä yhdistää se, että perheeseenne kuuluu alaikäisiä lapsia. Ilmoittautumiset Merville.

 

Perhepiknik Ainolan puistossa ke 5.10. klo 16.00–18.00.  Tarjolla makkaraa ja muuta pientä piknikevästä. Ohjelmassa tikkupullien paistamista ja ryhmäleikkejä.

 

Enkä! - Vinkkejä ja työvälineitä uhmaikään -työpaja, lapsille omaa toimintaa ti 11.10. klo 16.00–18.30. Mitä uhmaikä tarkoittaa? Miksi lapsen oman tahdon kehittyminen on tärkeää? Miten vanhempana voi tukea lasta tässä kehitysvaiheessa? Miten tuen itseäni ja/tai puolisoani tässä kuormittavassa vaiheessa? Jaetaan kokemuksia ja valitaan omalle perheelle sopivat työvälineet arkea helpottamaan. Lapsille on samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia.

 

Halloween-juhla koko perheelle la 29.10. klo 16.00–19.00.  Hurjanhauskaa ohjelmaa ja jännää naposteltavaa koko perheelle. Halutessaan voi pukeutua teeman mukaisesti. Ilmoittautumiset Merville su 23.10. mennessä.

 

Story-valokuvatyöpaja nuorille ma 24.10. ja ke 26.10. klo 12.00–15.00. Tule viettämään syyslomaa uusien kaverien ja valokuvauksen parissa! Kuvastoryja ideoidaan itseä varten tai vaikkapa Instaan. Valokuvaamiseen riittää oma puhelin ja aiempaa kuvauskokemusta ei vaadita. Tarjoamme välipalan. Rohkeasti vain mukaan! 

 

Kokkiryhmä alakouluikäisille ti 25.10. klo 10.00–14.00. Tule viettämään syyslomaa uusien kaverien sekä suolaisten ja makeiden herkkujen kera. Tietenkin myös nautimme herkuista mukavassa seurassa. Ruoat ovat helppoja tehdä, rohkeasti vain mukaan! 

 

Yhtä sirkusta -lastenjuhla la 12.11. klo 14.00–16.30

Juhlistetaan alkavaa lapsen oikeuksien viikkoa sekä hankekauden päätöstä riemukkaassa 120 hengen lastenjuhlassa. Juhlissa esiintyy pellepariskunta Nelli ja Niilo, taikuri Elias Kvist ja Tempo-orkesteri. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Oulun City Rotaryklubin kanssa. Ilmoittautumiset Henrylle tai Merville to 27.10. mennessä.

 

Koko perheen syyslomaretki Pikku-Syötteelle 27.10.-28.10. 

Kuljetus, täysylläpito ja ohjelma tarjotaan. Lähtö to klo 9, paluu pe klo 14. Ryhmä täynnä.

 

Perheolkkari avoinna maanantaisin klo 15–18

Huom. 3.10. alkaen Perheolkkari on avoinna klo 15.00-17.30.

Perheolkkari peruttu 17.10.2022.

Kahvia, välipalaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille on lautapelejä, kirjoja, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka.

 

Ilmoittautuminen tapahtumiin viimeistään edeltävänä arkipäivänä, ellei toisin ilmoitettu:

Henry Kaspala p.  044 334 6138 tai Mervi Kauppinen p. 044 408 1131, etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi, myös Whatsapp. Perheolkkariin ei tarvitse ilmoittautua.

Toiminta maksutonta!

 

Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia

 

Yhtä sirkusta -lastenjuhla Valkean kokoustiloissa la 12.11. klo 13-17. (keikkaluonteinen)

Koko perheen Halloween-juhlat Opastavan perhetyön tiloissa la 29.10. klo 15-19.30. (keikkaluonteinen)

Perhepiknikit Ainolan puistossa vaihtelevina päivinä n. klo 15-18: (keikkaluonteinen)

Lasten ryhmän ohjaaja Nepsy-perheiden ryhmään työntekijän työpariksi (säännöllinen toiminta)

Lasten ryhmän ohjaaja Lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmään (säännöllinen toiminta)