-

Opastava perhetyö -

eri syistä kuormitusta kokeville oululaisille perheille, joissa on alaikäisiä lapsia

 

Olethan yhteydessä Opastavan perhetyön perhetyöntekijöihin, mikäli haluat varata keskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

 

Piipahda kahville

Kahvia, pientä tarjottavaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille lautapelejä, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka. Ota rohkeasti yhteyttä Merviin ja Henryyn, niin sovitaan kahvittelusta. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme henkilökohtaisesti.

 

Keskusteluapua

Tarjoamme luottamuksellista keskusteluapua koko perheelle tai sen yksittäisille jäsenille perhetyöntekijöidemme kanssa silloin, kun omat keinot eivät tunnu riittävän. Keskusteluajalla sinulla on mahdollisuus käsitellä elämäntilanteesi ajankohtaisia asioita esimerkiksi vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai jaksamiseen liittyen tai kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa. Autamme löytämään toimivia tuen lähteitä, jolloin perheen kuormitus ja huolenpitovastuu vähenevät. Keskusteluissa edetään ajankohtainen asia kerrallaan toivomallasi tavalla eteenpäin. Varaa oma aika perhetyöntekijältä. 

 

Tulevaa toimintaa

Nepsy-perheiden vertaisohjattu ryhmä vanhemmille to 2.6., 16.6. ja 30.6. klo 17.00–18.30. Nepsy, eli neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavalla henkilöllä voi olla ADHD, ADD, Aspergerin oireyhtymä tai muu autisminkirjon häiriö, kielellisiä erityisvaikeuksia tai Touretten oireyhtymä. Vertaisohjattu ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa on nepsy-taustaa joko lapsella tai vanhemmalla itsellään. Ryhmään osallistuminen ei vaadi diagnoosia.  Lapsille on samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia.

Sinkkujen ilta pe 17.6. klo 17–19, rentoa seurustelua pienten suupalojen äärellä.

Perhepiknik Ainolan puistossa ke 15.6. klo 16–18. Tarjolla piknikevästä ja kioskijäätelöt.

Kädet multaan -tempaus ma 20.6. klo 17-19. Viljellään yrttejä, pinaattia, salaattia ja ämpäriperunoita. Ohjaamassa Maa- ja kotitalousnaiset. Ilmoittautuminen viim. 12.6.

Perhepiknik Ainolan puistossa ke 29.6. klo 16–18. Tarjolla makkaraa ja kahvit. Mahdollisuus osallistua vesisotaan.

Sinkkujen ilta pe 1.7. klo 17–19, rentoa seurustelua pienten suupalojen äärellä.Tule rohkeasti omana itsenäsi tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia aikuisia. Ilmoittautumiset Merville.

Perhepiknik Ainolan puistossa ke 20.7. klo 16-18. Tarjolla piknikevästä ja kioskijäätelöt. Ilmoittautumiset Henrylle.

Perhepiknik Ainolan puistossa ti 26.7. klo 16-18. Vietetään aikaa mukavasti pihapelejä pelaillen ja nuotioherkkuja nauttien. Ilmoittautumiset Henrylle.

Eläinhahmovälipaloja lapsille ja vanhemmille ke 27.7. klo 13-15. Tehdään helppoja ja hassuja välipaloja, joista voi löytää tuttuja eläinhahmoja. Ja tietenkin maistellaan, miltä eläinhahmovälipalat maistuvat. 

Perheiden lautapeli-ilta to 28.7. klo 17-19. Pelataan lautapelejä: Alias, Skipbo ja Dixit sekä erilaisia pakopelejä. Tarjolla pientä naposteltavaa.

 

Koko perheen kesäretki Lomakoti Onnelaan 22.6-23.6.

Kuljetus, täysylläpito ja ohjelma tarjotaan. Lähtö ke klo 12, paluu to klo 14. Ryhmä täynnä.

 

Rentoa ryhmätoimintaa yläasteikäisille ti 12.7. - to 14.7. klo 11-16

Tehdään ryhmän toivomia asioita, esim. pelaamista, ruuanlaittoa, huvituksia, mitä ryhmä toivookaan! Tarjoamme lounaan ja välipalan sekä mahdolliset pääsymaksut ryhmän valitsemaan toimintaan. Ilmoittautuminen viim. 4.7.

 

Koko perheen syyslomaretki Pikku-Syötteelle 27.10.-28.10. 

Kuljetus, täysylläpito ja ohjelma tarjotaan. Lähtö to klo 9, paluu pe klo 14. Ryhmä täynnä.

 

Perheolkkari avoinna maanantaisin klo 15–18

Kahvia, välipalaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille on lautapelejä, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka.

 

Ilmoittautuminen tapahtumiin viimeistään edeltävänä arkipäivänä, ellei toisin ilmoitettu:

Henry Kaspala p.  044 334 6138 tai Mervi Kauppinen p. 044 408 1131, etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi, myös Whatsapp. Perheolkkariin ei tarvitse ilmoittautua.

Toiminta maksutonta!