-

Opastava perhetyö -

eri syistä kuormitusta kokeville oululaisille perheille, joissa on alaikäisiä lapsia

 

Olethan yhteydessä Opastavan perhetyön perhetyöntekijöihin, mikäli haluat varata keskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

 

Perhetyöntekijät

Henry Kaspala p.  044 334 6138

Mervi Kauppinen p. 044 408 1131

etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi, myös Whatsapp. 

 

Keskusteluapua

Tarjoamme luottamuksellista ja maksutonta keskusteluapua koko perheelle tai sen yksittäisille jäsenille silloin, kun omat keinot eivät tunnu riittävän. Keskusteluajalla sinulla on mahdollisuus käsitellä elämäntilanteesi ajankohtaisia asioita esimerkiksi lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai jaksamiseen liittyen tai kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa. Keskusteluissa edetään ajankohtainen asia kerrallaan toivomallasi tavalla eteenpäin. Varaa aika - etsitään yhdessä keinoja arjen helpottamiseksi sekä oman jaksamisen ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Meille ajan saa nopeasti, myös virka-ajan ulkopuolelle.

 

Tulevaa toimintaa

Nepsy-perheiden vertaisohjattu ryhmä vanhemmille jatkuu kesätauon jälkeen 3.10. klo 17.00-18.30.  Nepsy, eli neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavalla henkilöllä voi olla ADHD, ADD, Aspergerin oireyhtymä tai muu autisminkirjon häiriö, kielellisiä erityisvaikeuksia tai Touretten oireyhtymä. Vertaisohjattu ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa joko lapsella tai vanhemmalla itsellään on nepsy-piirteitä. Ryhmään osallistumiseen ei vaadita diagnoosia.  Keskustelua ohjaa ja kokemuksia jakaa vapaaehtoinen Johanna. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Lapsille järjestetään tarvittaessa samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Ilmoittautumiset Merville 044 408 1131 tai mervi.kauppinen@hyvanmielentalo.fi. 

Huoli nuoresta -vertaistukiryhmä psyykkisesti oireilevan nuoren vanhemmille. Vertaistukiryhmä on vanhemmille, joiden alaikäisellä lapsella tai nuorella on mielenterveyteen liittyvää oirehdintaa, esim. ahdistuneisuutta, masennusta, paniikkihäiriöitä, itsetuhoisuutta. Ryhmä jatkaa kokoontumisia syksyllä 2024.

Lastensuojelun asiakasperheiden vanhempien vertaistukiryhmä jatkuu kesätauon jälkeen syksyllä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Ryhmä on suunnattu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia ja kokemus lastensuojelun tukitoimista, sijaishuollosta tai huostaanotosta. Keskustelua ohjaa ja kokemuksia jakaa vapaaehtoinen vertaisohjaaja. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Lapsille järjestetään tarvittaessa samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Ilmoittautumiset Merville 044 408 1131 tai mervi.kauppinen@hyvanmielentalo.fi. 

 

Huvituuli-ryhmä alle kouluikäisille lapsille vanhempineen ke 24.7. klo 17.00–18.30. Tällä kertaa ohjelmassa riemukas ohjattu leikkihetki, joka saa isommankin huvituulelle.Tarjolla pientä välipalaa.

Perhepiknik Ainolanpuistossa ti 30.7. klo 16.00-18.00. Tarjolla piknikherkkuja, seurustelua ja kivaa yhteistä tekemistä! Ilmoittautumiset Merville 044 408 1131 tai mervi.kauppinen@hyvanmielentalo.fi.

Huvituuli-ryhmä alle kouluikäisille lapsille vanhempineen ke 14.8 klo 17.00–18.30. Tällä kertaa tehdään yhteinen taideteos sormiväreillä.Tarjolla pientä välipalaa.

Nuotiokokkailua Ainolanpuistossa la 31.8. klo 13.00-16.00. Hauskaa kokkailua nuotion äärellä Maa- ja kotitalousnaisten ohjauksella. Ilmoittautuminen viimeistään 21.8.!

 

Random-ryhmä 13-17-vuotiaille

Random-ryhmän kokoontumiset pääsääntöisesti tiistaisin klo 16.00–18.00 Hyvän mielen talolla osoitteessa Kauppurienkatu 23, 2. krs., 90100 Oulu. Tule löytämään uusia kavereita ja ryhmän toivomaa kivaa tekemistä! Voit tulla kokeilemaan mille kerralle tahansa! Ryhmän mukana on aina myös aikuiset ohjaajat. Random-ryhmän ilmoittautumiset Henrylle viimeistään edellisenä arkipäivänä, ellei toisin mainittu: 044 334 6138, henry.kaspala@hyvanmielentalo.fi.         

Random-ryhmässä ohjelmassa on mm. seuraavia:

16.7, 23.7., ja 30.7. Ei ryhmää poikkeuksellisesti!

6.8. Penaalit, reput ym. kuosiin koulua varten! Tuunataan asusteita välipalan kanssa.

13.8. Minigolfia Oulun keilahallilla.

20.8. Nuotiopiknik Ainolanpuistossa. Vesisotaa ja piknikherkkuja.

27.8. Taco Tuesday! Tehdään tortilloja ja herkutellaan. Saa toivoa täytteitä!

3.9. Ei ryhmää poikkeuksellisesti!

 

Perheolkkari avoinna maanantaisin klo 15.00–19.00

Kahvia, välipalaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille on lautapelejä, kirjoja, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka. Paikalle voi tulla ja lähteä liukuvasti oman aikataulun mukaan. Vanhempi voi tulla kahvittelemaan myös ilman lapsia. Perheolkkariin ei tarvitse ilmoittautua.

 

Piipahda kahville

Ota rohkeasti yhteyttä Merviin ja Henryyn, niin sovitaan kahvittelusta. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme henkilökohtaisesti.

 

Ilmoittautuminen tapahtumiin viimeistään edeltävänä arkipäivänä, ellei toisin ilmoitettu:

Henry Kaspala p.  044 334 6138 tai Mervi Kauppinen p. 044 408 1131, etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi, myös Whatsapp. 

Toiminta maksutonta!

 

Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia

Perhepiknikit Ainolan puistossa vaihtelevina päivinä n. klo 15-18: (keikkaluonteinen)

Lasten ryhmän ohjaaja Nepsy-perheiden ryhmään työntekijän työpariksi (säännöllinen toiminta)

Lasten ryhmän ohjaaja Lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmään (säännöllinen toiminta)