-

Opastava perhetyö -

eri syistä kuormitusta kokeville oululaisille perheille, joissa on alaikäisiä lapsia

 

Olethan yhteydessä Opastavan perhetyön perhetyöntekijöihin, mikäli haluat varata keskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

 

Keskusteluapua

Tarjoamme luottamuksellista keskusteluapua koko perheelle tai sen yksittäisille jäsenille perhetyöntekijöidemme kanssa silloin, kun omat keinot eivät tunnu riittävän. Keskusteluajalla sinulla on mahdollisuus käsitellä elämäntilanteesi ajankohtaisia asioita esimerkiksi vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai jaksamiseen liittyen tai kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa. Autamme löytämään toimivia tuen lähteitä, jolloin perheen kuormitus ja huolenpitovastuu vähenevät. Keskusteluissa edetään ajankohtainen asia kerrallaan toivomallasi tavalla eteenpäin. Varaa oma aika perhetyöntekijältä. 

 

Tulevaa toimintaa

Nepsy-perheiden vertaisohjattu ryhmä vanhemmille kokoontuu parillisten viikkojen torstaina klo 17.00–18.30Viimeinen kerta ennen kesätaukoa on to 1.6. Ryhmä jatkaa kokoontumisia to 7.9. Nepsy, eli neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavalla henkilöllä voi olla ADHD, ADD, Aspergerin oireyhtymä tai muu autisminkirjon häiriö, kielellisiä erityisvaikeuksia tai Touretten oireyhtymä. Vertaisohjattu ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa joko lapsella tai vanhemmalla itsellään on nepsy-piirteitä. Ryhmään osallistuminen ei vaadita diagnoosia.  Keskustelua ohjaa ja kokemuksia jakaa vapaaehtoinen Johanna. Lapsille on samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Ilmoittautumiset Merville 044 408 1131 tai mervi.kauppinen@hyvanmielentalo.fi.

Lastensuojelun asiakasperheiden vertaisohjattu ryhmä kokoontuu parittomien viikkojen torstaina klo 17.00–18.30. Viimeiset kerrat ennen kesätaukoa ovat to 8.6. ja 22.6. Ryhmä on suunnattu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia ja kokemus lastensuojelun tukitoimista, sijaishuollosta tai huostaanotosta. Vanhempien keskusteluja ohjaa ja kokemuksia jakaa vapaaehtoinen Liisa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Tarvittaessa lapsille järjestetään samanaikaisesti omaa toimintaa. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Ilmoittautumiset Henrylle 044 334 6138 tai henry.kaspala@hyvanmielentalo.fi.

Random-ryhmä 13-17-vuotiaille. Tule löytämään uusia kavereita ja kokeilemaan kivaa tekemistä yhdessä! Ryhmä kokoontuu pääsääntöisin tiistaisin klo 16–18 Hyvän mielen talolla osoitteessa Kauppurienkatu 23, 2. krs., 90100 Oulu. Tule kokeilemaan mille kerralle tahansa! Mukana myös aikuiset ohjaajat. Random-ryhmän ilmoittautumiset Henrylle viimeistään edellisenä arkipäivänä, ellei toisin mainittu: 044 334 6138, henry.kaspala@hyvanmielentalo.fi.

  • Ke 7.6. mennään Kaikkien kesäfestareille Kuusisaareen! Esiintymässä mm. Portion Boys! Festarieväät tarjotaan, oma juomapullo mukaan.
  • Ke 14.6. klo 16.00–18.00 mennään Megazoneen ja pidetään kauden päätösbileet! Random-ryhmä jatkuu jälleen elokuussa!
  • Ti 21.6. klo 16.00–18.00 ryhmän toivomaa toimintaa.  PERUTTU!

 

Hyvän mielen kesäfutis -kerho 9–11-vuotiaille ti 6.6. alkaen klo 17.00–18.00 Kaakkurin tekonurmella. Sisältö: 10 harjoituskertaa, valmennus, pelipaita sekä ystävyysottelu LAFKia vastaan! Osallistujamäärä max. 14 lasta. Ilmoittautuminen viimeistään su 4.6.

Huvituuli-ryhmä alle kouluikäisille lapsille vanhempineen to 8.6. klo 17.00–18.30. Tällä kertaa leikitään yhdessä musiikin tahtiin. Tarjolla pientä välipalaa.

Perhepiknik Ainolan puistossa to 15.6. klo 16.00–18.00. Tarjolla mm. muurikkalettuja ja nokipannukahvit. Paikalla on myös kaverikoirat, joita voi rapsutella (mikäli on helle, koirat jäävät kotiin).

Perhepiknik Ainolan puistossa to 6.7. klo 16.00–18.00. Tarjolla piknikherkkuja ja puikkojäätelöt. Ota mukaan omat viltit ja juomapullot.

Huvituuli-ryhmä alle kouluikäisille lapsille vanhempineen to 13.7. klo 17.00–18.30. Saippuakuplia, pientä naposteltavaa ja muuta jännää Ainolan puistossa (sateella toiminta sisätiloissa).

Vierailu Superparkin Dinosauriaan pe 21.7. klo 16.00–18.00. Näyttely sisältää parikymmentä liikkuvaa dinosaurushahmoa, mukaan lukien itse T-rex. Max. 20 osallistujaa. Ilmoittautuminen viimeistään 13.7. Merville.

Perhepiknik Ainolan puistossa ti 25.7. klo 16.00–18.00. Tarjolla piknikherkkuja ja ohjelmassa seikkailullinen puistobingo.

Nuotiokokkailu Ainolan puistossa la 19.8. klo 13.00–16.00. Ohjaamassa Maa- ja kotitalousnaiset. Kysy lisää, mitä kokataan ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.8.

 

Perheolkkari avoinna maanantaisin klo 15.00–18.00

Kahvia, välipalaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille on lautapelejä, kirjoja, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka. Paikalle voi tulla ja lähteä liukuvasti oman aikataulun mukaan. Vanhempi voi tulla kahvittelemaan myös ilman lapsia. Perheolkkariin ei tarvitse ilmoittautua.

 

Piipahda kahville

Kahvia, pientä tarjottavaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille lautapelejä, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka. Ota rohkeasti yhteyttä Merviin ja Henryyn, niin sovitaan kahvittelusta. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme henkilökohtaisesti.

 

Ilmoittautuminen tapahtumiin viimeistään edeltävänä arkipäivänä, ellei toisin ilmoitettu:

Henry Kaspala p.  044 334 6138 tai Mervi Kauppinen p. 044 408 1131, etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi, myös Whatsapp. 

Toiminta maksutonta!

 

Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia

Perhepiknikit Ainolan puistossa vaihtelevina päivinä n. klo 15-18: (keikkaluonteinen)

Lasten ryhmän ohjaaja Nepsy-perheiden ryhmään työntekijän työpariksi (säännöllinen toiminta)

Lasten ryhmän ohjaaja Lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmään (säännöllinen toiminta)