-

Opastava perhetyö -

eri syistä kuormitusta kokeville oululaisille perheille, joissa on alaikäisiä lapsia

 

Olethan yhteydessä Opastavan perhetyön perhetyöntekijöihin, mikäli haluat varata keskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

 

Keskusteluapua

Tarjoamme luottamuksellista keskusteluapua koko perheelle tai sen yksittäisille jäsenille perhetyöntekijöidemme kanssa silloin, kun omat keinot eivät tunnu riittävän. Keskusteluajalla sinulla on mahdollisuus käsitellä elämäntilanteesi ajankohtaisia asioita esimerkiksi vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai jaksamiseen liittyen tai kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa. Autamme löytämään toimivia tuen lähteitä, jolloin perheen kuormitus ja huolenpitovastuu vähenevät. Keskusteluissa edetään ajankohtainen asia kerrallaan toivomallasi tavalla eteenpäin. Varaa oma aika perhetyöntekijältä. 

 

Tulevaa toimintaa

Nepsy-perheiden vertaisohjattu ryhmä vanhemmille jatkuu 12.1.2023.  Ryhmä kokoontuu parillisten viikkojen torstaina klo 17.00–18.30.  Nepsy, eli neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavalla henkilöllä voi olla ADHD, ADD, Aspergerin oireyhtymä tai muu autisminkirjon häiriö, kielellisiä erityisvaikeuksia tai Touretten oireyhtymä. Vertaisohjattu ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa joko lapsella tai vanhemmalla itsellään on nepsy-piirteitä. Ryhmään osallistuminen ei vaadi diagnoosia.  Keskustelua ohjaa ja kokemuksia jakaa vapaaehtoinen Johanna. Lapsille on samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Ilmoittautumiset Merville 044 408 1131 tai mervi.kauppinen@hyvanmielentalo.fi.

Lastensuojelun asiakasperheiden vertaisohjattu ryhmä jatkuu 19.1.2023. Ryhmä kokoontuu parittomien viikkojen torstaina klo 17.00–18.30. Ryhmä on suunnattu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia ja kokemus lastensuojelun tukitoimista, sijaishuollosta tai huostaanotosta. Vanhempien keskusteluja ohjaavat ja kokemuksia jakavat vapaaehtoiset Anne ja Liisa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Tarvittaessa lapsille järjestetään samanaikaisesti omaa toimintaa. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Ilmoittautumiset Henrylle 044 334 6138 tai henry.kaspala@hyvanmielentalo.fi.

 

Tammikuun talvirieha Ainolan puistossa ti 31.1. klo 16.00–18.00. Mitä kaikkea hauskaa voikaan tehdä ulkona myös talvella! Liikunnallista puuhaa ja uusia ideoita koko perheelle lämpimän kaakaon ja pullien kera.

Pakohuonepeli Exit Oulussa ke 1.2. klo 17-18.30. Huoneet: Kuolleen miehen kirstu, Temppelin kirous ja Velhon perintö. Pelin jälkeen kahvittelu. Ilmoittautuminen viim. 29.1.

Huvituuli-ryhmä alle kouluikäisille lapsille ja vanhemmille ke 8.2. klo 17–18.30. Leikitään yhdessä musiikin tahtiin. Välipalatarjoilu.

Ystävänpäivän keilailu Oulun keilahallissa ti 14.2. klo 17–18.30. Lopuksi kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen viim. 7.2.

Koko perheen laskiaistapahtuma Ainolan puistossa ti 21.2. klo 16–18. Mäenlaskua, makkaraa, lämmintä kaakaota ja pullaa.

 

Perheolkkari avoinna maanantaisin klo 15.00–18.00

Kahvia, välipalaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille on lautapelejä, kirjoja, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka. Paikalle voi tulla ja lähteä liukuvasti oman aikataulun mukaan. Perheolkkariin ei tarvitse ilmoittautua.

 

Piipahda kahville

Kahvia, pientä tarjottavaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille lautapelejä, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka. Ota rohkeasti yhteyttä Merviin ja Henryyn, niin sovitaan kahvittelusta. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme henkilökohtaisesti.

 

Ilmoittautuminen tapahtumiin viimeistään edeltävänä arkipäivänä, ellei toisin ilmoitettu:

Henry Kaspala p.  044 334 6138 tai Mervi Kauppinen p. 044 408 1131, etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi, myös Whatsapp. 

Toiminta maksutonta!

 

Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia

Perhepiknikit Ainolan puistossa vaihtelevina päivinä n. klo 15-18: (keikkaluonteinen)

Lasten ryhmän ohjaaja Nepsy-perheiden ryhmään työntekijän työpariksi (säännöllinen toiminta)

Lasten ryhmän ohjaaja Lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmään (säännöllinen toiminta)