-

Opastava perhetyö -

eri syistä kuormitusta kokeville oululaisille perheille, joissa on alaikäisiä lapsia

 

Olethan yhteydessä Opastavan perhetyön perhetyöntekijöihin, mikäli haluat varata keskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

 

Keskusteluapua

Tarjoamme luottamuksellista ja maksutonta keskusteluapua koko perheelle tai sen yksittäisille jäsenille silloin, kun omat keinot eivät tunnu riittävän. Keskusteluajalla sinulla on mahdollisuus käsitellä elämäntilanteesi ajankohtaisia asioita esimerkiksi lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai jaksamiseen liittyen tai kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa. Keskusteluissa edetään ajankohtainen asia kerrallaan toivomallasi tavalla eteenpäin. Varaa aika - etsitään yhdessä keinoja arjen helpottamiseksi sekä oman jaksamisen ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Meille ajan saa nopeasti, myös virka-ajan ulkopuolelle.

 

Tulevaa toimintaa

Nepsy-perheiden vertaisohjattu ryhmä vanhemmille kokoontuu parillisten viikkojen torstaina 7.3., 21.3., 4.4. ja 18.4. klo 17.00–18.30. Nepsy, eli neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavalla henkilöllä voi olla ADHD, ADD, Aspergerin oireyhtymä tai muu autisminkirjon häiriö, kielellisiä erityisvaikeuksia tai Touretten oireyhtymä. Vertaisohjattu ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa joko lapsella tai vanhemmalla itsellään on nepsy-piirteitä. Ryhmään osallistumiseen ei vaadita diagnoosia.  Keskustelua ohjaa ja kokemuksia jakaa vapaaehtoinen Johanna. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Lapsille järjestetään tarvittaessa samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Ilmoittautumiset Merville 044 408 1131 tai mervi.kauppinen@hyvanmielentalo.fi. Kevään muut tapaamiskerrat ilmoitetaan myöhemmin.

Huoli nuoresta -vertaistukiryhmä psyykkisesti oireilevan nuoren vanhemmille parillisten viikkojen keskiviikkona 6.3., 20.3., 3.4. ja 17.4. klo 17.00-18.30. Vertaistukiryhmä on vanhemmille, joiden alaikäisellä lapsella tai nuorella on mielenterveyteen liittyvää oirehdintaa, esim. ahdistuneisuutta, masennusta, paniikkihäiriöitä, itsetuhoisuutta. Keskustelua ohjaavat ja kokemuksia jakavat vapaaehtoiset Sanna ja Vesa. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Lapsille järjestetään tarvittaessa samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Ilmoittautumiset Merville 044 408 1131 tai mervi.kauppinen@hyvanmielentalo.fi. Kevään muut tapaamiskerrat ilmoitetaan myöhemmin.

Lastensuojelun asiakasperheiden vanhempien vertaistukiryhmä parittomien viikkojen torstaina 14.3., 28.3., 11.4. ja 25.4. klo 17.00-18.30. Ryhmä on suunnattu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia ja kokemus lastensuojelun tukitoimista, sijaishuollosta tai huostaanotosta. Keskustelua ohjaa ja kokemuksia jakaa vapaaehtoinen Sanna. Ryhmään voi tulla mukaan myös kesken kauden. Lapsille järjestetään tarvittaessa samanaikaisesti omaa ohjattua toimintaa. Tarjolla pientä välipalaa, mehua, teetä ja kahvia. Ilmoittautumiset Merville 044 408 1131 tai mervi.kauppinen@hyvanmielentalo.fi. Kevään muut tapaamiskerrat ilmoitetaan myöhemmin.

 

Random-ryhmä 13-17-vuotiaille tiistaisin 16.1. alkaen klo 16.00-18.00. Random-ryhmän kokoontumiset pääsääntöisesti tiistaisin klo 16.00–18.00 Hyvän mielen talolla osoitteessa Kauppurienkatu 23, 2. krs., 90100 Oulu. Tule löytämään uusia kavereita ja ryhmän toivomaa kivaa tekemistä! Voit tulla kokeilemaan mille kerralle tahansa! Ryhmän mukana on aina myös aikuiset ohjaajat. Random-ryhmän ilmoittautumiset Henrylle viimeistään edellisenä arkipäivänä, ellei toisin mainittu: 044 334 6138, henry.kaspala@hyvanmielentalo.fi.         

Random-ryhmässä ohjelmassa on mm. seuraavia:

20.2. Ready, Set, go! Mario Kart 8 Deluxe -kisailua Switchillä palkintoineen. Pientä välipalaa.

27.2. Lautapelejä ja pientä naposteltavaa. Voit myös tuoda oman suosikkipelisi mukaan!

5.3. Missio Marsissa! Kosmisen hulvatonta roolipelaamista Saagasi Eventsissä Pikisaaressa. Ohjattu peli, Ei vaadi osaamista. Rohkeasti mukaan! Ilmoittautuminen viim. 29.2.

12.3. Tuunataan upeat aarrelaatikot omille tärkeille asioille. Tarvikkeet tarjotaan. Pientä purtavaa.

19.3. Hauskoja pihapelejä hyvällä porukalla Ainolan puistossa. Kuumaa kaakaota, pullaa ja vaahtokarkkeja.

 

Huvituuli-ryhmä alle kouluikäisille lapsille vanhempineen ke 28.2. klo 17.00-18.30. Tällä kertaa taiteilemme ruoka-aineilla ja hassuilla välineillä. Tarjolla pientä välipalaa.

Talviloman Perhepiknik Ainolan puistossa ke 6.3. klo 16.00-18.00. Ohjelmassa mäenlaskua ja leikkimielistä kisailua!Tarjolla myös nuotioherkkuja ja kaakaota.

Kokkiryhmä alakouluikäisille to 7.3. klo 10.00-14.00. Kokataan yhdessä tortilloja ja makeaa jälkiruokaa.

Perhekaraoke pe 8.3. klo 17.00-19.00. Talvilomalla on kiva päästä laulamaan omia suosikkibiisejä tai vain tulla kuuntelemaan muiden esityksiä. Tarjolla on myös teemaan sopivaa pientä naposteltavaa.

Huvituuli-ryhmä alle kouluikäisille lapsille vanhempineen pe 22.3. klo 17.00-18.30. Tällä kertaa tutustutaan helppoihin soittimiin ja musisoidaan yhdessä. Tarjolla myös pientä välipalaa.

Koko perheen pääsiäisiloittelua to 28.3. klo 17.00-19.00. Ohjelmassa mm. pääsiäisaskartelua, namujahti ja Kettu Kerkeeväisen kestipöytä!

Perhepiknik Ainolan puistossa ke 10.4. klo 16.00-18.00. Tarjolla on nuotioherkkuja ja keväistä puuhaa.

Ruukkupuutarha itämään -työpaja ma 15.4. klo 15.00-19.00. Koko perheelle suunnatussa työpajassa niin aloittelevat kuin kokeneetkin viherpeukalot pääsevät tutustumaan taimien kasvatukseen kaupunkioloissa helpolla ja hauskalla tavalla. Ruukkupuutarha ei vaadi välttämättä parveketta, valoisa ikkunalauta riittää. Tarjoamme istutustarvikkeet sekä pientä välipalaa.

Huvituuli-ryhmä alle kouluikäisille lapsille vanhempineen ke 24.4. klo 17.00-18.30. Tällä kertaa satuillaan. Tarjolla myös pientä välipalaa.

Hyvän mielen kevätdisko koko perheelle pe 26.4. klo 17.00-19.00. Halutessaan voi pukeutua karnevaalitunnelmaan sopivasti. Luvassa on menevää musaa ja diskoherkkuja!

 

Perheolkkari avoinna maanantaisin klo 15.00–19.00 (huom. pidennetty aika)

Kahvia, välipalaa ja kuulumisten vaihtoa. Lapsille on lautapelejä, kirjoja, askartelumahdollisuus ja leikkipaikka. Paikalle voi tulla ja lähteä liukuvasti oman aikataulun mukaan. Vanhempi voi tulla kahvittelemaan myös ilman lapsia. Perheolkkariin ei tarvitse ilmoittautua.

 

Piipahda kahville

Ota rohkeasti yhteyttä Merviin ja Henryyn, niin sovitaan kahvittelusta. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme henkilökohtaisesti.

 

Ilmoittautuminen tapahtumiin viimeistään edeltävänä arkipäivänä, ellei toisin ilmoitettu:

Henry Kaspala p.  044 334 6138 tai Mervi Kauppinen p. 044 408 1131, etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi, myös Whatsapp. 

Toiminta maksutonta!

 

Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia

Perhepiknikit Ainolan puistossa vaihtelevina päivinä n. klo 15-18: (keikkaluonteinen)

Lasten ryhmän ohjaaja Nepsy-perheiden ryhmään työntekijän työpariksi (säännöllinen toiminta)

Lasten ryhmän ohjaaja Lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmään (säännöllinen toiminta)