-

Lempeyttä luonnosta 

Aika: tiistaisin 11.6. klo 12.30-15 ja 18.6. klo 13-15 ja 25.6. klo 13-15

Paikka: Kokoontumiset tapahtuvat Oulun lähiluontoalueilla, esim. Hupisaarilla, Kuusisaaressa ja Pikisaaressa.

Kenelle: Sinulle, joka haluat kokea luonnossa oleskelun hyvinvointivaikutuksia ja oppia tietoisesti hyödyntämään niitä erilaisten luontoelementteihin liittyvien harjoitusten kautta.

Tavoite: Osallistuja on saanut taitoja tunteiden kanssa työskentelyyn, omien vahvuuksien ja voimavarojen oivaltamiseen ja lempeään suhtautumiseen itseä kohtaan.

Kuvaus: Kurssi perustuu Metsämieli-menetelmään, joka yhdistää luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset mielentaitojen harjoitteluun. Kokoonnumme Oulun keskustan lähiluonnossa ja kullakin kokoontumiskerralla teemme 2-3 aistimis- ja läsnäoloharjoitusta, 2-3 mielentaitojen harjoitusta ja päätämme kokoontumisen hyvän mielen harjoitukseen. Kokoontumisen aikana pysähdymme nauttimaan myös pientä välipalaa. Kokoontumisen aikana kuljetaan noin 1-1,5 kilometrin helppokulkuinen matka, reitit eivät kuitenkaan ole esteettömiä. Pääpaino tapaamisissa on luontoelementtejä hyödyntävien harjoitusten tekemisellä ja luonnosta nauttimisella.

Kokoontumiskerrat on teemoitettu:

11.6. klo 12.30-15.00 Luonnon hyvinvointivaikutukset ja Metsämieli-menetelmä

                                   Vahvuudet ja voimavarat

18.6. klo 13.00-15.00 Huolisavotta ja myönteisyystankkaus

25.6. klo 13.00-15.00 Muutostuumailua ja ystävällisyyttä itselle

Varusteet: Varaa sään mukainen vaatetus, jolla voit olla rennosti luonnossa, esim. nojata puuhun, hyvät kengät kävelyyn, istuinalusta, pieni reppu/vyölaukku tms., joka jättää kädet vapaaksi sekä pieni eväs ja juotava. Sään mukaan voit tarvita esim. sadevaatteita ja -kenkiä, lippalakkia/aurinkolaseja ja aurinkorasvaa.

Sade ei estä kokoontumista.

Ohjaaja: KM, Metsämieli-ohjaaja Päivi Isojärvi

Hinta: Maksuton.

Ilmoittautuminen 28.5.2024 mennessä tästä.

 

Metsämieli® 

Metsämieli®-menetelmä yhdistää luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ja mielentaitojen oppimisen. Metsämieli-menetelmän puitteissa voidaan toteuttaa erikestoisia koulutuksia ja kursseja sekä tapahtumia ulkona ja sisällä. Metsämieli-menetelmän harjoituksia voidaan käyttää myös osana itsetuntemusta ja mielen hyvinvointia lisääviä muita koulutuksia.

Metsämieli-menetelmällä voidaan mm. harjoitella aistimuksiin keskittymistä ja läsnäolon taitoja sekä syventää itsetuntemusta ja tunnetaitoja.

Metsämieli-harjoituksia ohjaavat koulutetut Metsämieli -ohjaajat. Menetelmän on kehittänyt KM Sirpa Arvonen.

Lisätietoa: Koulutustoiminnan koordinaattori Päivi Isojärvi, paivi.isojarvi@hyvanmielentalo.fi, p. 041 4667 683.