Opastava perhetyö
-

Opastava perhetyö

- tukea ja toimintaa kuormitusta kokeville oululaisille perheille, joissa on alaikäisiä lapsia

 

Opastavassa perhetyössä

on tarjolla monenlaista mielen hyvinvointia lisäävää toiminnallista tekemistä. Tule mukaan tapahtumiin, saat uusia tuttavuuksia. Hyödynnä myös perhetyöntekijöiden Mervin ja Henryn ammatillista, henkilökohtaista keskusteluapua ja neuvontaa, jota tarjotaan maksutta noin 1-5 krt tarpeen mukaan.

Vertaistukea on tarjolla erilaisissa ryhmissä ja tapaamisissa. Järjestämme perheille myös vapaamuotoista olkkaritoimintaa, jossa voidaan tavata muita lapsiperheitä. 

Opastavan perhetyön toiminta on suunnattu oululaisille perheille.

Muutokset vaikuttavat perheiden hyvinvointiin

Perheissä tapahtuu useinkin kuormittavia muutoksia, jotka johtuvat eri syistä. Joskus kuormittavista tilanteista selvitään omin voimin ja joskus taas on hyvä saada ulkopuolista tukea asioiden selvittelyyn ja jaksamiseen. Opastavassa perhetyössä tuemme perheen aikuisia sekä alaikäisiä lapsia ja nuoria silloin, kun omat keinot eivät tunnu riittävän. 

Toimintamme on osallistujille maksutonta ja se voidaan suunnitella perheen tilanteeseen sopivaksi. Tarjoamme tukea koko perheelle tai sen yksittäisille jäsenille. Voit osallistua ryhmätoimintaan, varata keskusteluajan työntekijän kanssa tai alkaa vapaaehtoiseksi.

Ryhmätoiminnassa vanhemmilla ja lapsilla on mahdollisuus mukavaan yhteiseen tekemiseen, tutustua uusiin ihmisiin, vertaistukeen, tapahtumiin ja kursseihin tai nauttia vaikka kupin kahvia ja mehua perheolkkarissa.

Keskusteluajalla sinulla on mahdollisuus käsitellä elämäntilanteesi ajankohtaisia asioita esimerkiksi vanhemmuuteen, parisuhteeseen tai jaksamiseen liittyen tai kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa. Autamme löytämään toimivia tuen lähteitä, jolloin oma tai perheesi kokema kuormitus vähenee. Keskusteluissa edetään toivomallasi tavalla. 

                                                     

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta?

Vapaaehtoisena pääset auttamaan muita, osallistumaan ja vaikuttamaan sinulle mielekkäällä tavalla sekä kehittämään ja hyödyntämään omaa osaamistasi.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja kahville perheolkkariin (Kauppurienkatu 23, 2.krs., sisäänkäynti Vaarankadulta). Perheolkkariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Katso ajankohtaiset tapahtumat ja aukioloajat Ajankohtaista-sivulta.

Mukaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet!

Ota rohkeasti yhteyttä soittamalla, tekstarilla, Whatsappilla tai sähköpostilla! Mietitään yhdessä, miten voimme olla juuri sinun ja perheesi tukena. Tilaa ajankohtaiset tapahtumat puhelimeesi laittamalla viestiä työntekijälle, niin saat tiedon tapahtumista.

 

Perhetyöntekijät:

Mervi Kauppinen, puh. 044 4081131

etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi

 

Henry Kaspala, puh. 044 3346138

etunimi.sukunimi@hyvanmielentalo.fi