Metsämieli -koulutukset ja tapahtumat
-

Mielenrauhaa rannoilta  - Mielentaitojen harjoittelua Oulun lähiluonnossa Metsämieli®-menetelmällä

 

Aika: keskiviikko 31.5.2023 klo 12-15 ja tiistaisin 6.6., 13.6. ja 20.6.2023 klo 13-15

Paikka: Kokoontumiset tapahtuvat Oulun lähiluontoalueilla - esim. Pikisaari, Kuusisaari, Sonnisaari, Hupisaaret - 1. kerralla 31.5. aloitus kuitenkin Hyvän mielen talolla, mistä siirrytään kokoontumisen kuluessa loppuajaksi luontoon.

Kenelle: Sinulle, joka haluat kokea luonnossa oleskelun hyvinvointivaikutuksia ja oppia tietoisesti hyödyntämään niitä erilaisten luontoelementteihin liittyvien harjoitusten kautta.

Tavoite: Osallistuja on saanut käyttöönsä taitoja tunteidensa kanssa työskentelyyn, omien vahvuuksien ja voimavarojen oivaltamiseen ja huomion suuntaamiseen mielen tasapainoa palauttaviin asioihin.

Toteutus:

Kurssi perustuu Metsämieli-menetelmään, joka yhdistää luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset mielentaitojen harjoitteluun.

Kokoonnumme lähiluonnossa ja kullakin kokoontumiskerralla tehdään 2-3 aistimis- ja läsnäoloharjoitusta, 2-3 mielentaitojen harjoitusta ja kokoontuminen päätetään hyvän mielen harjoitukseen. Kokoontumisen aikana pysähdytään myös nauttimaan eväitä tai pientä välipalaa.

Kokoontumisen aikana kuljetaan noin 1-1,5 kilometrin helppokulkuinen matka, reitit eivät kuitenkaan ole esteettömiä. Pääpaino on luontoelementtejä hyödyntävien harjoitusten tekemisellä ja luonnossa olemisesta nauttimisella.

Kokoontumiskerrat on teemoitettu:

ke 31.5. klo 12-15 Luonnon hyvinvointivaikutukset, Metsämieli-menetelmä, Vahvuudet ja voimavarat

ti 6.6. klo 13-15 Huolisavotta

ti 13.6. klo 13-15 Muutostuumailua

ti 20.6. klo 13-15 Ystävällisyyttä itselle

Varusteet: Sään mukainen vaatetus, jolla voit olla luonnossa rennosti – vaikka pötkähtää nurmelle tai nojata puuhun -, luonnossa kävelyyn sopivat kengät, pieni eväs ja juotava, pieni reppu/vyölaukku tms., joka jättää kädet vapaaksi. Sään mukaan voit tarvita esim. taukojen ajaksi lisättävää vaatetta, sadevaatteita ja -kenkiä, lippalakkia/aurinkolaseja ja aurinkorasvaa. Ohjaajalta saa istuinalustoja.

Sade ei estä kokoontumista.

Kouluttaja: KM, Metsämieli-ohjaaja Päivi Isojärvi

Hinta: Maksuton.

Ilmoittautuminen 17.5.2023 mennessä: https://ssl.eventilla.com/mielenrauhaarannoilta