-

Värejä ja värreitä -valokuvanäyttelyn avajaiset

8.8. klo 17-18

Näyttely on viiden oululaisen nuoren aikuisen löytöretki muutokseen, joka tapahtuu meissä ja ympärillämme. Taiteilijat ovat paikalla avajaisissa. Tarjoamme avajaisissa maljat sekä purtavaa. Tervetuloa väreilemään kanssamme! Avajaisiin tai näyttelyyn ei tarvitse ilmoittautua erikseen!

Lisätietoa: Ella p. 044 3346 141, ella.sohlo@hyvanmielentalo.fi

 

Värejä ja värreitä -valokuvanäyttely 3.-31.8. Hyvän mielen talolla

Muutos? Takatalvi? Mikä muuttuu ja mihin suuntaan? Voiko takaperoisuudessa nähdä edistystä? Takatalvessa kevään lupauksen? Lumessa virtaavan veden, ja jäljissä niiden tekijän? Voiko linssin läpi nähdä ja vangita jotain, joka muuten jäisi huomiotta, huomaamatta?

Näyttely on viiden oululaisen löytöretki muutokseen, joka tapahtuu meissä ja ympärillämme. Ryhmämme tarkoitus on kuvata ja tehdä tekemisen ilosta, ilman suorituspaineita. Kameran perustoiminnot ovat kaikilla hallussa, mutta kaikki "säännöt" jätettiin pois, loppu on isompien tunteiden käsissä. Aihe ja suunnittelu lähti kevään muutoksesta, ensimmäisten kevään merkkien ilmestyessä Ouluun. Takatalvi kuitenkin yllätti ja kuvauspäivinä ympäristö oli ottanut muutosta toiseen suuntaan, mikä aiheutti enemmän tai vähemmän kylmiä väreitä. Kameroihin tallentuikin etenevän kevään lisäksi viipyilevän talven merkkejä.

Muutos on läsnä joka kuvassa omalla tavallaan. Se voi olla jotain konkreettista, kuten jäiden sulaminen tai valon leikki luonnossa, tai jotain abstraktimpaa, mitä meissä kuvaajissa tapahtuu. Luonto, ihmiset ja elämä ovat jatkuvassa muutoksessa, osana kiertokulkua, jota maailman tapahtumat eivät hidasta tai pysäytä.

Tutkimisen ja tekemisen ilo. Lapsenomainen uteliaisuus. Lähelle meneminen. Tarkastelu. Yksityiskohdat. Löytäminen. Löytöretki lähelle? Silmien avaaminen, katso tarkasti, katso epätarkasti, katso silmät kierossa tai kokonaan kiinni. Jos antaisit kameran jollekin, jolla ei ole koskaan ollut mahdollisuutta sellaista käyttää, millaisia asioita hän tahtoisi ikuistaa?

Tervetuloa väreilemään kanssamme!