Hyvä ruoka aivoille, keholle ja sydämelle
-

Julkaistu

Hyvä ruoka aivoille, keholle ja sydämelle

Ensimmäinen työkuukausi Hyvän mielen talossa meni nopeasti ja iloisesti. Olen tutustunut ihaniin kollegoihini ja Hyvän mielen talon toiminnan sisältöön. Olen päässyt jakamaan kokemuksiani yhteisötaiteen ja kulttuurisen hyvinvoinnin käytännöistä. Tämä yhteys oli arvokasta, ja monet keskustelut johtivat käytännön tuloksiin.

Yksi niistä on uusi ryhmä – Äänimailma. Virve Saarasen kanssa tapaamme 3.4, 17.4, 8.5 ja 22.5 Hyvän mielen talon ryhmähuone Revossa klo 12-13.30 kuuntelemme, tuottamme ja tutkimme ääntä. Äänestä voi tulla musiikkia, kuvataidetta, sanoja ja - hyvä mieli.

Elämme erittäin äänisaasteisessa maailmassa, jossa arjen äänimaisemat vaikuttavat hyvinvointiimme hienovaraisesti. Siitä ei usein puhuta, mutta ei ole helppoa suojata mukavuuttaan jatkuvalta maailman ääniltä. Lisäämme tietoisuutta äänimaisemista, joissa elämme, tutkimme niitä ja täytämme ne äänillä, jotka parantavat oloamme.

​​​​​​

Lisätietoja täältä: Lautta - luova lähtö hyvään mieleen - Hyvän Mielen Talo (hyvanmielentalo.fi)

Kuukauden toinen iloinen kokemus oli Hyvän mielen talon julkaisuarkiston läpikäyminen. Hyvän mielen talo on 35-vuotta tänä vuonna, ja se on vuosikymmeniä julkaissut kauniita lehtiä mielen terveydestä. Niitä oli tosi mielenkiintoista lukea! Siellä oli yksi säännöllinen suunta – reseptit. Se on ollut niin inspiroivaa! Anoreksian kokeneena ihmisenä, jonka PTSD aikoinaan vaikeutti syömisprosessia historiassani, pidän hyvän mielen reseptejä ehdottoman välttämättöminä. Mitäpä jos jakaisimme ne ja julkaisemme sivuillamme Hyvän mielen talon -blogeissa?

Tässä on yksi hyvän mielen resepti alkuun. Kokeilin sitä ystävälleni, joka oli kerran erittäin huonossa paikassa eikä voinut syödä ollenkaan, mutta oli pakko, koska hän oli 9. kuukaudella raskaana.

Cashew suklaa smoothie

25 grammaa cashewpähkinöitä (ei suolaa, mutta voit käyttää suolattua, jos haluat suolaisen karamellin maun)

Maitoa (vähintään 150 ml)

Suklaajäätelö (350 ml)

Banaani

Kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa ja nautitaan.

Voit myös koristella smoothien kermavaahdolla.

Kaunis vegaanisessa vaihtoehdossa.

Tervetuloa jakamaan reseptisi lähettämällä minulle sähköpostia

Hyvän mielen talon järjestötyöntekijä Lölä

lola.vlasenko@hyvanmielentalo.fi


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!