Vertaistukihenkilöiden peruskoulutus
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Hyvän mielen talo, olohuone Ilona


Lisätiedustelut

Ilmoittaudu: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi
p. 044 901 7212

-

Vertaistukihenkilöiden peruskoulutus

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat valmiita ja halukkaita toimimaan vapaaehtoisena vertaistukihenkilönä. Vertaistukihenkilö toimii tukena omien kokemustensa pohjalta mielenterveyskuntoutujalle, psyykkisesti kuormittavassa elämäntilanteessa olevalle tai mielenterveyskuntoutujan omaiselle. Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija esim. tilanteissa, joissa ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia.

Koulutuksen sisältöinä ovat vertaistuki yleisesti ja kahdenkeskinen vertaistuki, vuorovaikutus, minä itse vertaistukijana -pohdinta (omat kokemukset, joiden pohjalta voin toimia vertaistukena) ja toiminnan käytännön järjestelyihin liittyvät asiat. Koulutuksessa myös perehdytään keskusteluavun työkaluna Käynti kerrallaan -menetelmään ja etätukimuotojen hyödyntämiseen vertaistukihenkilötoiminnassa kasvokkaisen tuen lisänä (mm. Toivo-vertaistukisovellus).

Mukaan mahtuu 8 osallistujaa. Koulutukseen sisältyy kahvitarjoilu ja lounas Hyvän mielen talon tarjoamana. Koulutukseen osallistuneet saavat todistukset.

Kouluttajina omaistyöntekijä Piia Saraspää ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo. Ilmoittautuminen viimeistään 7.12. ja lisätiedot: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212 tai piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi, 041 540 2354.


Kutsu kaveri mukaan!