Avoimia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä
-

Avoimien vapaaehtoistoiminnan tehtävien lisäksi otamme mielellään vastaan ideoita erilaisista toiminnoista (mm. vertais- ja muut keskusteluryhmät, harrasteryhmät, toiminnalliset tuokiot sekä tapahtumat ja retket). Jos innostut suunnittelemaan ja toteuttamaan jotakin säännöllistä tai kertaluontoista toimintaa, niin esitä ideasi rohkeasti. Suunnitteluun ja touteutukseen saat omien tarpeidesi mukaisen tuen.

Keikka-/kertaluonteisia tehtäviä 

Säännöllistä vapaaehtoistoimintaa 

Mielipaletin vapaaehtoistehtäviä

Commu App - mobiilisovellus vapaaehtoistoiminnan tehtävien löytämiseksi


 

Keikka-/kertaluonteisia tehtäviä

Lisätiedot ja yhteydenotot (ellei kunkin tehtävän kohdalla ole muutoin mainittu): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212


Toiminnallisen tuokion/työpajan ohjaaja
Olohuonetoiminnassa järjestettävän kertaluontoisen tuokion/työpajan sisältö voi olla oman kokemuksen, osaamisen tai mielenkiinnon pohjalta esitelmän pitämistä, oman harrastuksen tai valokuvien esittelyä tai toimintaa (esim. askartelua, muita kädentaitoja, tietovisailua, kirjoittamista, jumppaa/venyttelyä, rentoutumista tms.). Ajankohta vapaasti sovittavissa, tarkempi toteutus suunnitellaan yhdessä kanssasi. Hyvän mielen talo hankkii ja kustantaa mahdolliset tarvittavat materiaalit.

Joogatuokion ohjaaja
Matalan kynnyksen joogatuokiota voi ohjata vapaaehtoisenamme niin kokenut joogaohjaaja kuin joogan harrastaja, joka pystyy ohjaamaan joogaa myös aloittelijoille. Joogatuokion tarkempi sisältö ja ajankohta vapaasti sovittavissa. Tuokio on mahdollista järjestää Hyvän mielen talon tiloissa tai kesäaikaan sään salliessa ulkona.

Hyviksen some-vapaaehtoinen
Some-vapaaehtoisena ilahdutat Instagram-seuraajiamme päivittämällä sovittuna ajankohtana viikon ajan Instagram-tilillemme kuvia ja/tai videoita jostakin sinulle läheisestä hyvinvointiin tai omaan arkeesi liittyvistä teemoista. Käytät omaa puhelintasi ja edellytyksenä on, että hallitset jo valmiiksi Instagramin peruskäyttötaidot. Käymme ennen tehtävässä aloittamista läpi toimintaohjeet ja -periaatteet, minkä jälkeen saat käyttöösi Instagram-tunnuksemme.

Omaistoiminnan vapaaehtoistehtävät
Jos haluat toimia vapaaehtoisena kertaluotoisesti tai säännöllisesti mielenterveyskuntoutujien omaisille suunnatussa toiminnassa, tehtävistä lisää tietoa antaa ja sinut toimintaan perehdyttää omaistyöntekijä: piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi tai 041 540 2354.

 

Säännöllistä vapaaehtoistoimintaa

Lisätiedot ja yhteydenotot (ellei kunkin tehtävän kohdalla ole muutoin mainittu): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212
 

Chat-verkkoryhmän ohjaaja
Voit perustaa omien kokemustesi tai mielenkiinnonkohteidesi pohjalta vertaischat-ryhmän tai muun mielenhyvinvointiin liittyvän chat-ryhmän. Chat-ryhmämme toimivat Mieli ry:n Tukinet-alustalla. Tulossa perehdytys chat-ryhmän ohjaamiseen 27.9. klo 14-16 (verkkokoulutus). Yhteyshenkilö Valentina Vähänen: p. 041 463 5710, valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi

Vertais- ja harrasteryhmänohjaajia

  • Sosiaalisten tilanteiden pelkoa kokevien ryhmään
  • Ahdistuneiden vertaistukiryhmään
  • Jamitteluryhmään

Vapaaehtoinen saa tehtävään henkilökohtaisen perehdytyksen. Yhteyshenkilö Valentina Vähänen: p. 041 463 5710, valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi

Hyviksen olohuonevapaaehtoinen
Olohuonetoiminnan vapaaehtoinen on läsnäolija mielenterveysyhdistys Hyvän mielen talo ry:n matalan kynnyksen kohtaamispaikassa. Olohuonevapaaehtoistoiminta on säännöllistä vapaaehtoistoimintaa arkipäivinä talon aukioloaikana (2h/vko tai harvemmin sovitusti oman elämäntilanteen mukaan).

Olohuonevapaaehtoisen tehtäviin kuuluu ennen kaikkea kohtaamisia; läsnäoloa ja ihmisten kanssa keskustelua, uusien toimintaan tutustumaan tulevien ihmisten kohtaamista (yhdistyksen toiminnan ja tilojen esittelyä) ja halutessaan yhteisöllisyyden tukemista pienen toiminnallisuuden avulla (esim. pelailu tai visailu). Toiminnassa aloittamiseksi osallistutaan koulutukseen. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit saada yksilöllisen perehdytyksen.

 

Mielipaletin vapaaehtoistehtäviä

Lisätiedot ja yhteydenotot: Mielipaletti-työntekijät Ella Sohlo, ella.sohlo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6141 tai Johanna Verhiö, johanna.verhio@hyvanmielentalo.fi, p. 044 311 4140

Apuohjaaja ryhmissä tai tapahtumissa
Otamme mielellämme vapaaehtoisia mukaan ohjaamaan taide- ja luontotoiminnan ryhmiä, nuorten olohuoneeseen sekä tapahtumiin. Apuohjaajana voit ohjata jo olemassa olevaa ryhmää työntekijän tai toisen vapaaehtoisen kanssa, tai voit myös suunnitella ihan oman ryhmän!

KAMU-toiminta
KAMU-toiminnan tavoitteena on mahdollistaa kaveritaitojen harjoittelu ja/tai kavereiden löytäminen 18–35-vuotiaille itsensä yksinäiseksi tunteville henkilöille - kaikille ystävystyminen ei ole yhtä helppoa! Vapaaehtoinen voi toimia kaveriryhmässä ja/tai kaveritaitojen työpajassa ohjaajana/apuohjaana. 

Viestinnän tehtävät
Kaappaa Instagram-tilimme viikoksi, esittele toimintaamme erilaisilla messuilla tai muissa vastaavissa tapahtumissa tai auta meitä vaikkapa jakamaan esitteitä.

Ketturyhmä - eeppistä mielenterveysaktivismia
Mikäli mielenterveysteemat, aktivismi ja yhteisöllinen tekeminen kiinnostavat, tämä voisi olla porukka juuri sinulle!

Keväällä Ketturyhmässä suunnitellaan peliä. Pelin tekemisessä hyödynnetään ryhmäläisten omia kokemuksia mielenterveydestä. Pelin tekemistä ohjaa talon oma pelitaiteilija eli Johanna ”Hörhiö” Verhiö. Voit tulla mukaan niille kerroille, kuin haluat. 


Mielipaletin Discord-serverin vapari tai moderaattori
Mielipaletilla on Discordissa oma serveri, jossa keskustellaan lukuisista aiheista eri kanavilla. Tarvitsemme serverille vapaaehtoisia ja/tai moderaattoreita silloin tällöin valvomaan keskustelujen sujumista sekä aktivoimaan keskustelua. Discord-vaparimme saavat perehdytyksen sekä Discordiin että tehtäväänsä, ja vapaaehtoisena toimit juuri niin kauan kuin sinulle sopii. Käy tutustumassa serveriimme Discordissa.

 

Opastavan perhetyön vapaaehtoistehtäviä

Lisätiedot ja yhteystiedot: Perhetyöntekijä Henry Kaspala, henry.kaspala@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6138.

 

Yhtä sirkusta -lastenjuhla Valkean kokoustiloissa la 12.11. klo 13-17. (keikkaluonteinen)

Opastavan perhetyön hanke järjestää lastenjuhlat n. 120 henkilölle yhteistyössä Oulun City Rotaryklubin kanssa. Tapahtuma järjestetään Opastavan perhetyön kävijöille sekä muille alueen perheille tapahtumaa seuraavan lapsen oikeuksien viikon sekä hankekauden päätöksen kunniaksi. 

Vapaaehtoisia tapahtumaan tarvitaan avuksi toimintapisteille esimerkiksi pinssien painatukseen ja kasvomaalaukseen, opastamaan juhlavieraita, kettu-maskotiksi sekä muihin avustaviin tehtäviin. Otamme mielellämme vastaan myös ideoita yhdessä toteutettavaksi!

 

Koko perheen Halloween-juhlat Opastavan perhetyön tiloissa la 29.10. klo 15-19.30. (keikkaluonteinen)

Järjestämme Halloween juhlat, joissa erilaista hurjanhauskaa ohjelmaa koko perheelle. Toimintapisteitä voivat olla esimerkiksi onginta, kasvomaalaus tai vaikka slime-liman tekeminen. Vapaaehtoisia tapahtumaan tarvitaan esimerkiksi avustamaan toimintapisteillä, ylläpitämään seurustelua, leikkimään ja tarjoilujen esille laittamisessa. Otamme mielellämme myös vastaan ideoita juhlissa toteutettavaksi!

 

Perhepiknikit Ainolan puistossa vaihtelevina päivinä n. klo 15-18: (keikkaluonteinen)

Tervetuloa nauttimaan Opastavan perhetyön kuukausittaisista piknikeistä Ainolan puistoon ja viettämään rentoa aikaa osallistujaperheiden kanssa makkaraa nuotiolla paistaen ja muita piknikeväitä nauttien kahvin äärellä.

Etsimme piknikavustajia työntekijöiden työkaveriksi. Tehtävinä olisivat omien vahvuuksiesi mukaan esimerkiksi nuotiosta ja siinä valmistettavista herkuista vastuun ottaminen, lasten kanssa leikkiminen ja vanhempien kanssa seurustelu. Halutessasi voit myös osallistua erilaisen ohjelman järjestämiseen pikniktapahtumiin. Työntekijät osallistuvat myös tapahtumien järjestämiseen ja ovat tukenasi.

 

Lasten ryhmän ohjaaja Nepsy-perheiden ryhmään työntekijän työpariksi (säännöllinen toiminta)

Opastavassa perhetyössä toimii vertaistukiryhmä Nepsy-perheille, jossa vanhemmilla on oma vertaistuellinen ryhmä ja eri ikäisille lapsille järjestetään samanaikaista toimintaa, jossa puuhataan ja tehdään yhdessä jotain kivaa Opastavan perhetyön tiloissa ja mahdollisesti lähiympäristössä. Vapaaehtoinen mahdollistaa työpanoksellaan vanhemman osallistumisen tärkeään vertaistukiryhmäänsä ja tarjoaa eri perheiden lapsille mahdollisuuksia ryhmäytyä.

Ryhmä kokoontuu parillisten viikkojen torstaisin klo 17–18.30. Vapaaehtoistehtävän voi aloittaa kesken kauden. Tehtävään ei tarvita erityisiä taitoja ja työntekijä toimii vapaaehtoisen työparina.

Nepsy, eli neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavalla henkilöllä voi olla ADHD, ADD, Aspergerin oireyhtymä tai muu autisminkirjon häiriö, kielellisiä erityisvaikeuksia tai Touretten oireyhtymä.

 

Lasten ryhmän ohjaaja Lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmään (säännöllinen toiminta)

Opastavassa perhetyössä alkaa 28.9.2022 lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmä, jossa vanhemmilla on oma vertaistuellinen ryhmä ja eri ikäisille lapsille järjestetään tarvittaessa samanaikaista toimintaa, jossa puuhataan ja tehdään yhdessä jotain kivaa Opastavan perhetyön tiloissa ja mahdollisesti lähiympäristössä. Vapaaehtoinen mahdollistaa työpanoksellaan vanhemman osallistumisen tärkeään vertaistukiryhmäänsä ja tarjoaa eri perheiden lapsille mahdollisuuksia ryhmäytyä.

Ryhmä kokoontuu ke 28.9. ja 12.10. klo 17–18.30 ja to 20.10. eteenpäin parittomien viikkojen torstaisin klo 17–18.30. Vapaaehtoistehtävän voi aloittaa kesken kauden. Tehtävään ei tarvita erityisiä taitoja ja työntekijä toimii ensimmäisillä ryhmäkerroilla vapaaehtoisen työparina.

Tehtävään sisältyy perehdytyksen jälkeen itsenäistä työskentelyä alaikäisten kanssa. Ennen itsenäisen työskentelyn aloittamista tarkistetaan rikostaustaote. Rikostaustaote tilataan vapaaehtoisen kirjallisella suostumuksella Oikeusrekisterikeskuksesta ja Hyvän mielen talo vastaa rikostaustaotteen tilaamisesta aiheutuvista kustannuksista.