Avoimia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä
-

Avoimien vapaaehtoistoiminnan tehtävien lisäksi otamme mielellään vastaan ideoita erilaisista toiminnoista (mm. vertais- ja muut keskusteluryhmät, harrasteryhmät, toiminnalliset tuokiot sekä tapahtumat ja retket). Jos innostut suunnittelemaan ja toteuttamaan jotakin säännöllistä tai kertaluontoista toimintaa, niin esitä ideasi rohkeasti. Suunnitteluun ja touteutukseen saat omien tarpeidesi mukaisen tuen.

Keikka-/kertaluonteisia tehtäviä 

Säännöllistä vapaaehtoistoimintaa 

Mielipaletin vapaaehtoistehtäviä

 

Keikka-/kertaluonteisia tehtäviä

Lisätiedot ja yhteydenotot (ellei kunkin tehtävän kohdalla ole muutoin mainittu): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212


Toiminnallisen tuokion/työpajan ohjaaja

Kertaluontoisen tuokion/työpajan sisältö voi olla oman kokemuksen, osaamisen tai mielenkiinnon pohjalta tapahtuvaa keskustelua, esitelmän pitämistä, oman harrastuksen tai valokuvien esittelyä tai toimintaa (esim. askartelua, muita kädentaitoja, tietovisailua, kirjoittamista, jumppaa/venyttelyä, rentoutumista tms.). Ajankohta vapaasti sovittavissa, tarkempi toteutus suunnitellaan yhdessä kanssasi.


Joogatuokion ohjaaja

Matalan kynnyksen joogatuokiota voi ohjata vapaaehtoisenamme niin kokenut joogaohjaaja kuin joogan harrastaja, joka pystyy ohjaamaan joogaa myös aloittelijoille. Joogatuokion tarkempi sisältö ja ajankohta vapaasti sovittavissa. Tuokio on mahdollista järjestää Hyvän mielen talon tiloissa tai kesäaikaan sään salliessa ulkona.


Hyviksen some-vapaaehtoinen

Some-vapaaehtoisena ilahdutat Instagram-seuraajiamme päivittämällä sovittuna ajankohtana viikon ajan Instagram-tilillemme kuvia ja/tai videoita jostakin sinulle läheisestä hyvinvointiin tai omaan arkeesi liittyvistä teemoista. Käytät omaa puhelintasi ja edellytyksenä on, että hallitset jo valmiiksi Instagramin peruskäyttötaidot. Käymme ennen tehtävässä aloittamista läpi toimintaohjeet ja -periaatteet, minkä jälkeen saat käyttöösi Instagram-tunnuksemme.


Omaistoiminnan vapaaehtoistehtävät

Jos haluat toimia vapaaehtoisena kertaluotoisesti tai säännöllisesti mielenterveyskuntoutujien omaisille suunnatussa toiminnassa, tehtävistä lisää tietoa antaa ja sinut toimintaan perehdyttää omaistyöntekijä: piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi tai 041 540 2354.

 

Säännöllistä vapaaehtoistoimintaa

Lisätiedot ja yhteydenotot (ellei kunkin tehtävän kohdalla ole muutoin mainittu): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212
 

Chat-verkkoryhmän ohjaaja

Voit perustaa omien kokemustesi tai mielenkiinnonkohteidesi pohjalta vertaischat-ryhmän tai muun mielenhyvinvointiin liittyvän chat-ryhmän. Chat-ryhmämme toimivat Mieli ry:n Tukinet-alustalla. Tulossa perehdytys chat-ryhmän ohjaamiseen 27.9. klo 14-16 (verkkokoulutus). Yhteyshenkilö Valentina Vähänen: p. 041 463 5710, valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi

Vertais- ja harrasteryhmänohjaajia

  • Sosiaalisten tilanteiden pelkoa kokevien ryhmään
  • Ahdistuneiden vertaistukiryhmään
  • Jamitteluryhmään
  • Kesäajan ulkoliikuntaryhmään

Vapaaehtoinen saa tehtävään henkilökohtaisen perehdytyksen. Yhteyshenkilö Valentina Vähänen: p. 041 463 5710, valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi

Digivapaaehtoinen

Digivapaaehtoisena autat ja ohjaat pääasiallisesti älypuhelimen käyttöön liittyvissä asioissa Hyvän mielen talon kävijöitä maanantai- tai tiistai-iltapäivinä (klo 14-17 välillä) matalan kynnyksen kohtaamispaikassa. Vapaaehtoisella hyvä olla valmiudet tarvittaessa auttaa myös läppärin tai tabletin käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Ajankohdat sovitaan yhdessä vapaaehtoisen kanssa (yksi ohjauskerta 2h). Yhteyshenkilö Ritva Hiltunen: p. 041 463 5712, ritva.hiltunen@hyvanmielentalo.fi

 

Mielipaletin vapaaehtoistehtäviä

Lisätiedot ja yhteydenotot: Mielipaletti-työntekijät Ella Sohlo, ella.sohlo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6141 tai Johanna Verhiö, johanna.verhio@hyvanmielentalo.fi, p. 044 311 4140

Apuohjaaja ryhmissä tai tapahtumissa

Otamme mielellämme vapaaehtoisia mukaan ohjaamaan taide- ja luontotoiminnan ryhmiä, nuorten olohuoneeseen sekä tapahtumiin. Apuohjaajana voit ohjata jo olemassa olevaa ryhmää työntekijän tai toisen vapaaehtoisen kanssa, tai voit myös suunnitella ihan oman ryhmän!

KAMU-toiminta

KAMU-toiminnan tavoitteena on mahdollistaa kaveritaitojen harjoittelu ja/tai kavereiden löytäminen 18–35-vuotiaille itsensä yksinäiseksi tunteville henkilöille - kaikille ystävystyminen ei ole yhtä helppoa! Vapaaehtoinen voi toimia kaveriryhmässä ja/tai kaveritaitojen työpajassa ohjaajana/apuohjaana. 

Viestinnän tehtävät

Kaappaa Instagram-tilimme viikoksi, esittele toimintaamme erilaisilla messuilla tai muissa vastaavissa tapahtumissa tai auta meitä vaikkapa jakamaan esitteitä.

Ketturyhmä - eeppistä mielenterveysaktivismia

Mikäli mielenterveysteemat, aktivismi ja yhteisöllinen tekeminen kiinnostavat, tämä voisi olla porukka juuri sinulle!

Keväällä Ketturyhmässä suunnitellaan peliä. Pelin tekemisessä hyödynnetään ryhmäläisten omia kokemuksia mielenterveydestä. Pelin tekemistä ohjaa talon oma pelitaiteilija eli Johanna ”Hörhiö” Verhiö. Voit tulla mukaan niille kerroille, kuin haluat. 


Mielipaletin Discord-serverin vapari tai moderaattori

Mielipaletilla on Discordissa oma serveri, jossa keskustellaan lukuisista aiheista eri kanavilla. Tarvitsemme serverille vapaaehtoisia ja/tai moderaattoreita silloin tällöin valvomaan keskustelujen sujumista sekä aktivoimaan keskustelua. Discord-vaparimme saavat perehdytyksen sekä Discordiin että tehtäväänsä, ja vapaaehtoisena toimit juuri niin kauan kuin sinulle sopii. Käy tutustumassa serveriimme Discordissa.