Avoimia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä
-

Avoimien vapaaehtoistoiminnan tehtävien lisäksi otamme mielellään vastaan ideoita erilaisista toiminnoista (mm. vertais- ja muut keskusteluryhmät, harrasteryhmät, toiminnalliset tuokiot sekä tapahtumat ja retket). Jos innostut suunnittelemaan ja toteuttamaan jotakin säännöllistä tai kertaluontoista toimintaa, niin esitä ideasi rohkeasti. Suunnitteluun ja touteutukseen saat omien tarpeidesi mukaisen tuen.

Keikka-/kertaluonteisia tehtäviä

Säännöllistä vapaaehtoistoimintaa

Mielipaletin vapaaehtoistehtäviä

 

Keikka-/kertaluonteisia tehtäviä

Lisätiedot ja yhteydenotot (ellei kunkin tehtävän kohdalla ole muutoin mainittu): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212Olohuonetuokion/-työpajan ohjaaja

Hyvän mielen talon olohuonetoiminnassa järjestettävän kertaluontoisen tuokion sisältö voi olla melkeinpä mitä vain oman kokemuksen, osaamisen tai mielenkiinnon pohjalta tapahtuvaa keskustelua tai toimintaa, askartelua tai käsitöitä, esitelmän pitämistä, oman harrastuksen esittelyä, kuvien esittämistä tietystä teemasta tms. Sinä esität oman ideasi ja me yhdessä suunnittelemme toteutuksen. Ajankohta vapaasti sovittavissa.

Hyviksen some-vapaaehtoinen

Some-vapaaehtoisena ilahdutat Instagram-seuraajiamme päivittämällä sovittuna ajankohtana Instagram-tilillemme kuvia ja/tai videoita jostakin sinulle läheisestä hyvinvointiin tai omaan arkeesi liittyvistä teemoista. Tässä tehtävässä käytät omaa puhelintasi ja edellytyksenä on, että hallitset jo valmiiksi Instagramin peruskäyttötaidot. Käymme ennen tehtävässä aloittamista läpi toimintaohjeet ja -periaatteet, minkä jälkeen saat käyttöösi Instagram-tunnuksemme.

Postitustehtävät

Postitustehtäviä on tarjolla pari kertaa vuoden aikana, ja niissä voi olla mukana kertaluontoisesti/sen mukaan kuinka kulloinkin pääsee paikalle. Kutsu postitustehtäviin tulee erikseen tehtävään ilmoittautuneille. Yksi postituskerta kestää pari tuntia ajoittuen aamuaikaan. Yhteyshenkilö Ritva Hiltunen, 
p. 041 463 5712, ritva.hiltunen@hyvanmielentalo.fi

Omaistoiminnan vapaaehtoistehtävät
Jos haluat toimia vapaaehtoisena mielenterveyskuntoutujien omaisille suunnatussa toiminnassa, tehtävistä lisää tietoa antaa ja sinut toimintaan perehdyttää omaistyöntekijä: piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi tai 041 540 2354.


 

Säännöllistä vapaaehtoistoimintaa

Lisätiedot ja yhteydenotot (ellei kunkin tehtävän kohdalla ole muutoin mainittu): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212

Chat-verkkoryhmän ohjaajapari

Voit toimia ohjaajaparina valmiissa mielenterveyden teemoihin liittyvässä chat-ryhmässä tai suunnitella omien kokemustesi, mielenkiinnonkohteidesi tai harrastuneisuutesi pohjalta oman chat-ryhmän. Yhteyshenkilö Valentina Vähänen, p. 041 463 5710, valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi

Ryhmänohjaaja

  • Sosiaalisten tilanteiden pelkoa kokevien ryhmään

Vapaaehtoinen saa tehtävään henkilökohtaisen perehdytyksen. Yhteyshenkilö Valentina Vähänen, p. 041 463 5710, valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi

Olohuonevapaaehtoinen

Olohuonetoiminnan vapaaehtoinen on läsnäolija Hyvän mielen talon matalan kynnyksen kohtaamispaikassa. Olohuonevapaaehtoistoiminta on säännöllistä vapaaehtoistoimintaa arkipäivinä talon aukioloaikana (2h/vko tai harvemmin sovitusti oman elämäntilanteen mukaan). Olohuonevapaaehtoisen tehtäviin kuuluu ennen kaikkea läsnäoloa ja ihmisten kanssa keskustelua, uusien toimintaan tutustumaan tulevien ihmisten kohtaamista (yhdistyksen toiminnan ja tilojen esittelyä) ja yhteisöllisyyden tukemista pienen toiminnallisuuden avulla (esim. pelailu tai visailu). Ks. toimintaan perehdyttävä seuraava koulutus.

 

Mielipaletin vapaaehtoistehtäviä

Lisätiedot ja yhteydenotot: Mielipaletti-työntekijät Ella Sohlo, ella.sohlo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6141 tai Johanna Verhiö, johanna.verhio@hyvanmielentalo.fi, p. 044 311 4140


Mielipaletin Discord-serverin vapari tai moderaattori

Mielipaletilla on Discordissa oma serveri, jossa keskustellaan lukuisista aiheista eri kanavilla. Tarvitsemme serverille vapaaehtoisia ja/tai moderaattoreita silloin tällöin valvomaan keskustelujen sujumista sekä aktivoimaan keskustelua. Discord-vaparimme saavat perehdytyksen sekä Discordiin että tehtäväänsä, ja vapaaehtoisena toimit juuri niin kauan kuin sinulle sopii. Käy tutustumassa serveriimme Discordissa.

Apuohjaaja ryhmissä tai tapahtumissa

Otamme mielellämme vapaaehtoisia mukaan ohjaamaan ryhmiä ja tapahtumia. Apuohjaajana voit ohjata jo olemassa olevaa ryhmää jonkun toisen ohjaajan kanssa, tai voit myös suunnitella ihan oman ryhmän!

KAMU kaveria tai ystävää tarvitsevalle

KAMU-toiminnan tavoitteena on välittää vapaaehtoisia kavereita 18–35-vuotiaille itsensä yksinäiseksi tunteville henkilöille - kaikille ystävystyminen ei ole yhtä helppoa! Kamut voivat toimia joko kertaluontoisena kaverina, tai pidempiaikaisena ystävänä ja saada myös itse ystävyyssuhteesta elämäänsä paljon. Kamua vailla olevat ottavat yhteyttä Mielipaletti-työntekijään, joka välittää eteenpäin halukkaiden vapaaehtoisten tiedot.

Viestinnän tehtävät

Kaappaa Instagram-tilimme viikoksi, esittele toimintaamme erilaisilla messuilla tai muissa vastaavissa tapahtumissa tai auta meitä vaikkapa jakamaan esitteitä.

Ketturyhmä - eeppistä mielenterveysaktivismia

Mikäli mielenterveysteemat, aktivismi ja yhteisöllinen tekeminen kiinnostavat, tämä voisi olla porukka juuri sinulle!

Syksyllä Ketturyhmässä suunnitellaan Kokemusklubia. Klubi avaa lavan kokemuksien jakamiselle ja omakohtaisista tarinoista versovalle luovuudelle. Kokemukset sekä yhdistävät meitä että tekevät meistä ainutlaatuisia, niitä on syytä juhlistaa. Tapahtuma on yhdistelmä mielenterveysaktivismia, lämppäriesityksiä sekä avomikkiä, jossa kuka vain pääsee halutessaan lavalle. Tehdään tapahtumasta meidän näköinen juttu ja jokainen voi olla mukana omien voimavarojensa mukaan.