-

Virkistystä ja yhdessäoloa

Tärkeä osa vapaaehtoistoimintaa on myös virkistäytyminen yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa! Järjestämme kevät- ja syyskausien päätteeksi vapaaehtoisille virkistystoimintaa (esim. retkiä, kulttuurisisältöisiä kohtaamisia ja yhteisiä ruokailuja), minkä yhteydessä keräämme myös kuluneelta kaudelta palautetta. Päivitämme tänne tietoa tulevista virkistystapahtumista.


Kohtaamisia, iloa ja yhteisöllisyyttä luonnossa!
Vapaaehtois- ja kokemustoimijoiden virkistysretki Koitelinkoskelle la 15.6. klo 10.00-14.45

Lämpimästi tervetuloa virkistäytymään, viihtymään ja tutustumaan vapaaehtois- ja kokemustoimijoiden kesken kesäiselle retkelle Koitelinkoskelle! Retki on suunnattu kuluvan kevään aikana Hyvän mielen talon vapaaehtoisina ja kokemusasiantuntijoina toimineille.

Koiteli on ainutlaatuinen, lähes luonnontilainen koskialue Oulussa, Kiimingin kaupunginosassa. Koiteli on maakunnallisesti arvokas matkailunähtävyys, jolla on myös kulttuurihistoriallinen arvonsa. Sen maiseman erityisarvot perustuvat jokiuomien, koskien, saarien, rantojen ja luonnon erityispiirteisiin. (https://koitelinkoski.fi/)

Ohjelma (pienet muutokset mahdollisia):

  • Klo 9.50 kokoontuminen Hyvän mielen talon edustalla ja lähtö klo 10.00 bussilla Kiiminkiin Koiteliin
  • Klo 10.30-11.30 opastettu kävelykierros ”Koitelin värikäs historia” (kävelyreitti esteetön): Oppaan kanssa ihaillaan Koitelin, Kiiminkijoen komeimman kosken, ja sen saarien kauniita maisemia. Leppoisan kävelykierroksen aikana opas tarinoi Koitelin pitkästä ja värikkäästä historiasta. Mukaan mahtuu niin kivikautista hylkeenpyyntiä, vainolaisten hävitysretkiä kuin eläinten laiduntamistakin. Koiteli on nähnyt sahan satavuotisen taipaleen ja kuullut monet uittojätkien tarinat. Ja kukapa ei olisi kuullut Koitelin juhannusjuhlista!
  • Klo 11.30-14.00 lohikeittolounas sekä nuotiolla tulistelua, jossa nokipannukahvit ja pullat, vapaata ulkoilua
  • Viimeistään klo 14.15 lähtö Koitelista ja paluu klo 14.45 mennessä lähtöpaikkaan

Retki sisältää ulkoilua säästä riippumatta, joten pukeutuminen sään mukaisesti ja oma juomapullo on hyvä varata mukaan.

Sitova ilmoittautuminen/osallistumisen peruminen ja erityisruokavaliotieto viimeistään 6.6. Jennille: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi tai 044 901 7212 tai omalle vapaaehtois-/kokemustoiminnan yhteyshenkilöllesi. Retki on osallistujille maksuton.