Taidenäyttely: Taneli Rantakokko | Öljyvärimaalauksia ja pienoisveistoksia
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Hyvän mielen talo
Kauppurienkatu 23 (sisään Vaarankadulta) 2krs.

Katso kartalla


Lisätiedustelut

Yhteisötyöntekijä Sade Aakko
p. 044 768 2228, s-posti: sade.aakko@hyvanmielentalo.fi

-

Taidenäyttely: Taneli Rantakokko | Öljyvärimaalauksia ja pienoisveistoksia

4.12.2023-4.1.2024 Hyvän Mielen Talo

Miltä tuntuu muisto, joka haihtuu niin nopeasti, ettei siitä jää kuin vahva tunne jostakin, mitä olet saattanut kokea? Tai uni, joka unohtuu heti herätessä, mutta unen tunne jää voimakkaasti mieleen? Hetken voi vielä muistaa unen värimaailmaa ja muotoja, mutta lähes kaikki konkreettinen ja selitettävissä oleva on pyyhkiytynyt pois.

Näyttelyn maalauksissa yhdistävänä teemana on tunnetilojen värit, haalistuneet muistot, sekä alitajunnan kokemuspankin tulkinta abstraktien ja surrealististen maisemien kautta. Vastapainoa maalausten tilalliselle vapaudelle ja niukalle konkretialle tuo selkeähahmoiset ja teollisista materiaaleista valmistetut veistokset.

Maalausten sarja on tekijänsä visuaalinen, noin kolmen vuoden päiväkirja, jonka kaikki tieto on samaan aikaan esillä. Päällekkäin, limittäin ja toisiinsa sulautuneena. Tuttuuden tunne ja tuntematon yhdistyvät ja musiikin tavoin sama lähtöviiva vie jokaisen kokijansa eri paikkaan. Maalauksissa voi nähdä luonnon muovaamia, sekä ihmisen luomaa infrastruktuuria muistuttavia muotoja, suurta tilallisuutta ja orgaanisuuden tuntua. Katsoja on vapaa liikkumaan maalauksessa ja tulkitsemaan sitä oman kokemusmaailmansa mukaan.

Veistoksissa sen sijaan lähtöviiva katsojan kokemukselle on kapeampi. Selkeitä hahmoja, keinotekoisuutta, sekä brutaalin karua ja painavaa materiaalia vuorovaikutuksessa. Pakottavaa vastustusta, rajoituksia, sekä epätasaisia valtasuhteita. Painostavan ensivaikutelman alta voi kuitenkin löytää myös ponnistelua, sinnikkyyttä, tilapäisyyttä, sekä eteenpäin vievää voimaa.

Taneli Rantakokko 2023


Kutsu kaveri mukaan!