Paula Moilasen Kaarnataide-näyttely kesäkuussa Hyvän mielen talolla
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Hyvän mielen talo, olohuone Ilona
Kauppurienkatu 23, 2 krs, 90100 Oulu

Katso kartalla

-

Paula Moilasen Kaarnataide-näyttely kesäkuussa Hyvän mielen talolla

Taiteilija Paula Moilasen taidenäyttely Hyvän mielen talolla 1.6.-29.6.2022.

Piirtäminen ja maalaaminen on ollut harrastukseni lapsuusvuosista saakka. Nuorena, 16-vuotiaana, pääsin vuonna 1976 Kylli-Tädin oppiin kesäleirille Karstulaan. Myöhemmin parikymppisenä opiskelin kirjekurssina taidetta 1,5 vuoden ajan Tukholman Famous Artist Schoolissa. Näen/koen itseni täysin ITE-taiteilijana. Haluan mennä itsepäisesti omaa polkua - kokea, tuntea ja nähdä omin silmin – ja näin toteuttaa mielikuvitukseni tuotokset paperiin, kankaaseen, kaarnaan tai muuhun maalattavaan pintaan. Männynkaarna-maalaaminen on se minun isoin juttuni.

Ensimmäiset Männynkaarnani löysin puolukoita poimiessa syksyllä 2020. Olenhan kaarnoja toki nähnyt useasti, mutta en ole koskaan aikaisemmin tarkastellut niitä lähemmin. Puolukkametsässä ollessani silmiini osui upea leijonan näköinen kaarna, poimin sen puolukkaämpäriini – tästä leijonan näköisestä kaarnasta alkoi kaarnojen maalaaminen ja ensimmäinen työni sai nimekseen Elsa-leijona. Männynkaarna on fantastinen maalauspohja, ne ovat kuin paistettuja piparkakkuja. Tyttärenpoikani Antto kysyikin ne nähdessään: ”Voiko noita syödä”? Kaarnat ovat kaunista luonnontaidetta ilman maalaamistakin!

Kaikki keräämäni kaarnat ovat puista pudonneita. Jokainen kaarna on vain ja ainoastaan luonnon muovaama. Työvaiheitani ovat olleet ainoastaan kaarnan puhdistaminen ja maalaaminen. Löydettyäni kaarnasta hahmon alan maalaamaan sitä esille. Jokaiseen kaarnahahmoon syntyy mielikuvissani tarina sitä maalatessa. Näin ne eivät ole minulle enää pelkkiä kaarnan palasia. Ne ovat metsän antamia tarinoita kaarnan muodossa. Kaarna-hahmot toivottavat Sinut tervetulleeksi näyttelyyn!


Kutsu kaveri mukaan!