Näyttely: VILLIT – Kun riisun männyn sydänpuusta tehdyt hampaani ja kynteni, olen ihan kuin sinä
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Hyvän mielen talo
Kauppurienkatu 23, 2 krs, 90100 Oulu

Katso kartalla


Lisätiedustelut

Hyvän mielen talon neuvonta

p. 041 463 5712

-

Näyttely: VILLIT – Kun riisun männyn sydänpuusta tehdyt hampaani ja kynteni, olen ihan kuin sinä

Salla-Mari Kalasniemi

VILLIT – Kun riisun männyn sydänpuusta tehdyt hampaani ja kynteni, olen ihan kuin sinä
Näyttely Hyvän mielen talolla 3.- 28.4.2023. Taiteilijatapaaminen 28.4. klo 13-14.

 

Taiteilijaesittely

Salla-Mari Kalasniemi

• Itseoppinut, käynyt lapsena kuvataidekerhossa

• Tehnyt taidetta aktiivisesti vuodesta 2021

• Pääasiallinen tekniikka: akryylitaidemaalaus

Sydänjuurissa asti tuntuvan inspiraation ammennan luonnosta, muunlajisista kanssaolioista ja oman polun kulkemisesta. Haluan osaltani edesauttaa luomaan maailmaa, jossa eläinyksilöiden hyvinvoinnilla on merkitystä, luonnon monimuotoisuutta kunnioitetaan sekä suojellaan ja naisten annetaan olla omia villejä ja viisaita itsejämme ilman muottiin pakottamista ja kontrollia.


» Tärkeimmät arvoni: Luonnon ja eläinten oikeudet. Naisten nostaminen. Vapaus. Reiluus. Kiltteys.
» Suurin tyylillinen vaikuttajani, jonka taidetta ihailen suuresti: Reidar Särestöniemi
» Taustoistani: Osa juuristani tulee aina olemaan Meri-Lapin Kemissä, jossa synnyin ja kasvoin. Nuorena aikuisena vietin juurtumatta 8 vuoden ajan Espoossa konsultin urapolkuni perässä, kunnes vuonna 2020 keräsin vihdoin rohkeuden lähteä. Nyt minä ja 12 vuoden ajan vierelläni kulkenut upea elämänkumppanini asumme Kuusamossa järven ja metsän välissä, missä on tilaa hengittää villien naapuriemme keskellä.

Näyttely Hyvän mielen talolla 3.- 28.4.2023
Villi elämä on kuin myytti menneisyydestä. Loppujen lopuksi vain vapaudella on merkitystä. Salla-Mari Kalasniemen taidenäyttelyn teokset syntyivät luonnonläheisen elämän kaipuusta yhdistettynä unelmaan, jossa kaikkien elämä on yhtä arvokasta. Näyttely esittelee villin elämän karua kauneutta rakkaan pohjolan luonnon, suomalaisen mytologian ja voimaeläimien kautta.

Tutki teoksia kuin katsoisit itseäsi peilin kautta. Mitä heijastuu takaisin?

Omin sanoin näyttelyn teoksista:
”Mulle on syntyny syystä tietämättömästä kumpuava tarve käyttää mahollisimman räikeitä väriyhistelmiä. Rakastan turkoosin ja verenpunasen sekä oranssin ja sinisen asetelmia. Ne saa mun sielun ja katseen värähtelemään kipristelevän kutkuttavasti. Toinen mun pääasiallisista ääripäistä on tummuus. Yleisilmeeltään synkeät teokset ovat ikkään kuin muotokuvia, jotka maalaa kohteensa luonnetta ja sielunmaisemaa. Kohteet sullautuvat osaksi taustojansa ja erottuvat tarkemmin vasta pitemmän katseen alla. Villien lisäksi oon ollu erityisen viehtyny maalaamaan suopursuja, yhtä mun lempikasveista. Aina ku mulla on kamera mukana suolla vieraillessani, päädyn kuvvaamaan näitä kaunokaisia. Silloin ei ees sääskien kuppaukset kiinnosta. Luonnollisesti tää maaginen kasvi on onnistunu kanavoitumaan kanvaaseille, ihan kuin saisi oman palan sitä ihanuutta talletettua neljän seinän sisälle katteltavaksi.”


Taiteilijatapaaminen 28.4. klo 13-14: Salla-Mari Kalasniemi
VILLIT – Kun riisun männyn sydänpuusta tehdyt hampaani ja kynteni, olen ihan kuin sinä
Tule tapaamaan taiteilijaa teosten takana 28.4. klo 13-14. Näyttely esittelee villin elämän karua kauneutta rakkaan pohjolan luonnon, suomalaisen mytologian ja voimaeläimien kautta.


Kutsu kaveri mukaan!