-

Raitistunut ja toipuva päihderiippuvainen

Nimi: Kokemusasiantuntija ja vertaistukiohjaaja Aki

Kotipaikka: Oulu

Kokemuspohja: Perheellinen, raitistunut, toipuva alkoholisti.

Toipuminen kun kestää lopun ikää ja riippuvuudesta kun ei voi parantua. Yli 30 vuotta tuli ”harjoiteltua” alkoholin saloja. Kovasta harjoittelusta huolimatta en sitä oppinut käyttämään ”oikein”. Monien raitistumisyritysten jälkeen löysin 12-askeleen toipumisohjelman josta sain elämäni parhaat työkalut käytettäväkseni.

Palveluihini kuuluu mm. oman toipumistarinani kertominen, mitä päihderiippuvuus aiheutti omassa toiminnassani ja yleensäkin jokapäiväisessä elämässäni sekä miten ylläpidän raittiuttani, mitä hyvää sisältöä raittius on tuonut elämääni, mikä minua auttoi ja mikä ei... Unohtamatta parisuhdetta ja läheisiä! Se miten raitistuin? Oli kolme asiaa: 1. OMA TAHTO 2. OMA HALU 3. VALMIUS LOPPUELÄMÄÄN VAIKUTTAVIIN MUUTOKSIIN. Niillä raittius minulle avautui.

Olen kehittänyt palveluni asiakkaan tarpeiden mukaisesti, lisäämällä ihmisten ymmärrystä, asenteita ja antamalla toivoa myös muille samaa kokeneille ihmisille.

”Päihderiippuvuus luo tietynlaista käyttäytymistä, ei tietynlaista ihmistä.”

Koulutukset ja/tai aiemmat tehtävät vapaaehtoisena ja/tai kokemusasiantuntijana: 

Koulutettu Kokemusasiantuntija

Vertaistukiohjaaja

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon opiskelija

Kokemusasiantuntijuus: Päihderiippuvuus / riippuvuussairaus. Riippuvuussairaus parisuhteessa.

Kiinnostuksen kohteet: 

KOHDERYHMÄT: Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, sosiaali- ja terveysalan opiskelijat, sairaanhoitopiirit, järjestöt, seurakunnat, yliopistot, yksityiset henkilöt, muut kiinnostuneet kohderyhmät.

PALVELUT: Oman kokemustarinan esittäminen, kokemusasiantuntijavastaanotot (terveysasemat, yhteispäivystys ym.), opiskelijaryhmäluennot, palveluiden arvioiminen, palveluiden suunnittelu ja kehittäminen, ammattilaisen työparina toimiminen, työryhmätoiminta, ryhmänohjaus, vertaisryhmäluennot, tukihenkilötoiminta (yksilö- ja paritukihenkilötoiminta).

Toiminta-alue: Valtakunnallisesti

Yhteystiedot: Sähköpostitse: kokemusasiantuntija.aki@gmail.com tai Hyvän mielen talon yhteyshenkilön kautta

Korvaus: Sovittavissa / sopimuksen mukaan.

Muuta tärkeää: Asiakkaan kanssa käydään aina tilattavan palvelun sisältö läpi, jolloin tilauksen sisältö saadaan asiakkaan tarpeiden mukaiseksi.