-

Bipo tiukalla

Nimi: Asta Mehtälä
Ikä: Nuorekas sairauseläkeläinen
Kotipaikka: Oulu

Kokemusasiantuntijan osaaminen, kokemuspohja:
Oma kaksisuuntainen mielialahäiriöni (bipolaarihäiriö) on kestänyt kymmenen vuotta. Sairastumiseni alussa negatiiviset tuntemukset olivat rajuja noin vuoden ajan. Sairastamiseni on ollut masennuspainotteista. Sairauteeni kuuluu myös hypomaniajaksoja, II- asteen bipolaarihäiriössa ei ole varsinaisia maniajaksoja.

Kuntoutumisessani sairaalahoito oli aluksi paikallaan. Terapiaa oli viisi vuotta ja se oli tehokasta. Kolmas sektori oli erittäin tärkeä siirtymävaiheessa terveyskeskuspalvelujen piiriin. Tällä hetkellä kokemuskouluttajana toimiminen kohottaa eniten itsetuntoani. Toipumiseni on tällä hetkellä todella pitkällä. Minulla on paljon fyysisiä sairauksia ja omahoitaja hyvinvointikeskuksessa on tosi tärkeä. Olen ollut ilman alkoholia noin kuusi vuotta. Olen huomannut, että masennusjaksoni ovat vähentyneet ja päivärytmi on tasoittunut. Koulutan itseäni koko ajan tullakseni hyväksi kokemuskouluttajaksi. Olen opiskellut hoitotyötä paljon. Olen toiminut opettajana pitkään.

Kokemusasiantuntijan aiemmat tehtävät:
Paneelissa toimiminen, vapaaehtoistyöntekijöiden kouluttaminen ja kokemuskouluttajana toimiminen sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.

Kokemusasiantuntijan kiinnostuksen kohteet:
Sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa puhuminen omasta kokemuksesta, kokemusasiantuntijatehtävät (olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista), esim. kehittäjäasiakkaana toimiminen, haluaisin käydä erilaisilla osastoilla olemassa vertaistukena (esim. syöpäpotilaan ahdistuksen helpottaminen). Lukiot ja yläasteet.

Toiminta-alue:
Oulu, Oulun lähialueet, koko Pohjois-Suomi.

Yhteystiedot: mehtala.asta@gmail.com, puh.0400 808848
Korvaus: Voidaan sopia