Lempeyttä luonnosta - sain mitä hain
-

Lempeyttä luonnosta - sain mitä hain

0 kommenttia

Tarkoitukseni oli jo viime kesänä osallistua tähän Metsämieli-menetelmään perustuvaan kurssiin Lempeyttä luonnosta. Kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokea luonnossa oleskelun hyvinvointivaikutuksia ja oppia tietoisesti hyödyntämään niitä erilaisten luontoelementteihin liittyvien harjoitusten kautta. Kuulostaa juuri siltä, mitä minä tarvitsen! Olisin tarvinnut jo viime vuonna, mutta elämä välillä tekee tepposiaan. 

Ensimmäisellä kurssikerralla olimme Ainolan puistossa ja jo siellä huomasin vaikutuksia itsessäni. Karsean stressaantunut oloni lievittyi selkeästi ja mielialakin koheni. Vaikka satoi. Onneksi aurinko rupesi kuitenkin paistamaan. Ensimmäisestä kurssikerrasta jäi mieleen erityisesti tekemämme voimavarataulu, kuinka hauskaa oli miettiä sitä ja että miten sen tekisi. 

 

 

Toisella kerralla olimme Kuusisaaressa. Ja vettä tietysti satoi, ihan kaatamalla. Meillä kaikilla kurssilaisilla ja ohjaajallamme Päivillä oli kuitenin ihana asenne sateen suhteen: emme antaneet sen häiritä, vaan keskityimme kurssiin.

Tältä kerralta jäi mieleen erityisesti tekemämme huolten ympyrät: se laittoi perspektiiviin asioita ja lisäsi ymmärrystä niistä. Sisin ympyrä: mihin voin vaikuttaa ja mistä voin päättää; seuraava kehä: mistä en voi päättää, mutta mihin voin kuitenkin vaikuttaa; uloin kehä: mihin en voi vaikuttaa ja mistä en voi päättää. Myös huolisavotta tuntui hyvältä tehdä.

 

 

Kolmannella ja viimeisellä kerralla olimme sitten Pikisaaressa. Alkuun meitä säikyteltiin pienellä vesisateen ripottelulla. Onneksi se jäi vain siihen! Etenimme Pikisaaren taidepolkua ja pysähdyimme sen varrella tekemään harjoituksia.

Alun kiikarointi oli pysäyttävää. Kirjaimellisesti sai perspektiiviä asioihin. Toinen mikä jäi mieleen oli muutosten miettiminen ja kun sitten pysähdyimme tekemään hiekkaan sarakkeet muutoksille. Kolme saraketta: mistä haluan luopua, mitkä jätän elämään ja mikä tarvii muutosta. Se helpotti itseäni hahmottamaan omaa tilannetta ja muutoksen tarvetta asioihin.

 

 

Lempeyttä luonnosta -kurssi oli itselleni ihana kokemus. Kurssikertojen aikana kehoni ja mieleni selkeästi rauhottuivat ja rentoutuivat, ikään kuin huokaisivat helpotuksesta. Selkeästi tarvitsen enemmän luonnossa oleskelua ja sen viestin otan itselleni mukaani tästä.

 

Kokemusasiantuntija Laura