Yhdessä kohti parempaa
-

Julkaistu

Yhdessä kohti parempaa

Huolehdimme turvallisuudestasi, vapaaehtoisten rokotussuojan tarkistukset Hyviksellä

Sosiaali- ja terveysalan työnantajilla on velvollisuus huolehtia siitä, että henkilöstö ja työpaikalla toimivat muut henkilöt, meillä esimerkiksi vapaaehtoiset ja harjoittelijat, eivät aiheuta asiakkaille koronan tartuntariskiä. Tartuntatautilain väliaikainen muutos henkilöstöä koskevista koronarokotuksista on tullut voimaan tammikuun alusta 2022 ja kestää vuoden loppuun saakka.

Kaikissa tehtävissä, joihin liittyy lähikontaktin aiheuttama tartuntariski koronavirukselle, saa lähtökohtaisesti käyttää vain henkilöä, jolla on rokotusten tai aikaisemmin sairastetun taudin antama suoja koronaa vastaan. Myöskään vapaaehtoisia ja muita työpaikalla toimivia, ei työturvallisuuslain näkökulmasta saa asettaa vaaraan - työnantajan on on huomioitava turvallisuutta ja terveellisyyttä koskevat toimenpiteet yhteisön kaikkien osien toiminnassa.

Parhaillaan eletään vaihetta, jossa korona leviää vauhdilla meidänkin alueellamme. Siksi Hyvän mielen talon avoin toiminta on yleisten ohjeiden mukaisesti  tauolla tammikuun ja helmikuun ajan -  ja selvitämme samalla toimijoiden rokotussuojatilanteen. Henkilöstön osalta voin todeta, että meillä on kattavasti otettu täysiä saatavilla olevia rokotussarjoja ja olemme tältä osin hyvässä tilanteessa työyhteisössä.

Vapaaehtoisten ja kokemusasiantuntijoiden toiminnan turvaselvittelyt ovat käynnistyneet ja pyrimme kirjaamaan kunkin vapaaehtoistoimijan rokotussuojan tilanteen tammi-helmikuun aikana. Selvittäminen tapahtuu esittämällä Omakanta-rokotustodistus annettavien ohjeiden mukaan omalle vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilölle. Vapaaehtoistoiminta pääsee jatkumaan kunhan saamme hoidettua nämä tarkistelut ja saamme kattavan kuvan siitä, että turvallisuudesta on huolehdittu tältäkin osin.

Pyydän kaikilta vapaaehtoisilta ja kokemustoimijoilta kärsivällisyyttä asian kanssa. Toimimme näin sekä sinun että koko yhteisön turvallisuuden vuoksi.

ystävällisin terveisin,

Solja Peltovuori, toiminnanjohtaja

solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi

041 4667682

 

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!