Tukea vapaaehtoistoimintaan - työnohjausryhmä ja Hätäensiapukoulutus
-

Julkaistu

Tukea vapaaehtoistoimintaan - työnohjausryhmä ja Hätäensiapukoulutus

Ryhmänohjaajien ja olohuonevapaaehtoisten työnohjaus käynnistyy 20.9. ja Hätäensiapukoulutus järjestetään 1.10.

Työnohjausryhmä

Työnohjaus tarjoaa kiireettömän ja turvallisen hetken, jolloin pääset tarkastelemaan omaa vapaaehtoisen rooliasi ja siihen liittyviä kokemuksia, tunteita ja ajatuksia. Ohjauksessa on mahdollista käsitellä myös haastavia ja kuormittavia tilanteita. Asioiden pohtiminen ryhmässä yhdessä työnohjaajan ja muiden vapaaehtoisten kanssa antaa usein uusia näkökulmia omaan tekemiseen ja auttaa kehittymään tehtävässä. Tavoitteena on, että työnohjauksesta saat voimavaroja ja tukea vapaaehtoisena toimimiseen. 

Työnohjaajana toimii Päivi Vatka, joka on valmistumassa ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi syksyllä. Päivi tuntee hyvin järjestö- ja vapaaehtoistyön erityispiirteet, sillä hän on työskennellyt vuosia erilaisissa sosiaali- ja terveysalan järjestöissä vapaaehtoistoimintaa kehittäen.

Työnohjausryhmä kokoontuu Suvannossa klo 16.30-18.00 ti 20.9., ti 11.10., ti 15.11. ja ke 14.12. Voit ilmoittautua mukaan jokaiselle kerralle tai osalle kokoontumiskerroista/yksittäisille kerroille. Ilmoittautuminen: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi tai p. 044 901 7212.

 

Hätäensiapukurssi Hyvän mielen talon vapaaehtois- ja kokemustoimijoille la 1.10. klo 10-14

Kurssilla perehdytään siihen, kuinka annetaan tehokasta henkeä pelastavaa ensiapua. Kurssisisältöinä ovat

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
 • Hätäensiavun perusteet:
  • Tajuttomalle annettava ensiapu
  • Peruselvytys
  • Vierasesine hengitysteissä
  • Verenkierron häiriötila (sokki)
  • Verenvuodon tyrehdyttäminen
 • Tapaturmien ennaltaehkäisy

Koulutuksen puolivälissä on kahvitauko, jolloin tarjolla ruokaisaa purtavaa.

Kouluttajana on oululainen WellAid. Hätäensiapukurssi on suunnattu Hyvän mielen talon toimiville ja uusille, aloittaville vapaaehtois- ja kokemustoimijoille. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen viimeistään 28.9.: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!