Sydämelliset kiitokset Sinulle, joka olet vastannut kyselyihimme
-

Julkaistu

Sydämelliset kiitokset Sinulle, joka olet vastannut kyselyihimme

Saimme hyvää palautetta Hyviksen tuloksellisuusraportoinnista ja saatua tietoa jatkojalostetaan valtakunnalliseen käyttöön.

STEAn antaman palautteen mukaan olemme onnistuneet hyvin STEAlle toimitetussa tuloksellisuusraportoinnissa, jota on tehty Hyviksen vuoden 2022 toiminnasta.

Velvollisuus raportoida

Hyvän mielen talo ry on STEA-avustuksia saava toimija, jolla on velvollisuus raportoida toiminnan tuloksista vuosittain STEAlle tuloksellisuusraportilla. Raportointivelvollisuus koskee yleisavustusta, kohdennettuja toiminta-avustuksia ja hankeavustuksia. STEA on Sosiaali- ja terveysministeriön alainen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus.

Vuoden 2023 yhtenä katsauskohteena mielenterveysjärjestöt

Saimme toukokuussa palautteen toimitetuista raportoinneista ja iloksemme kaikki raportoidut avustuskohteemme:

kohtaamispaikkatoiminta, nuorten aikuisten Mielipaletti-toiminta, koulutus- ja kokemustoiminta, Opastava perhetyö sekä Lautta-hanke arvioitiin luokkaan hyvä, kun vaihtoehdot ovat hyvä-riittävä-heikko.

Yleisavustuksen raportointia arvioidaan osana toiminnallisia avustuksia, joten sille ei annettu omaa sanallista arviointia.

Vuonna 2023 valtakunnallisen arvioinnin kohteina ovat mielenterveysjärjestöjen lisäksi:

asukasyhdistykset, järjestöjen yhteisjärjestöt, lapsi- ja perhetyön järjestöt, lasten lomajärjestöt ja lomajärjestöt, monimuotoisten perheiden järjestöt, sijaishuollon järjestöt, taloustaidon ja aineellisen avun järjestöt, työllisyyden edistämisen järjestöt, työttömien järjestöt sekä vähemmistöryhmien järjestöt.

Loppuvuodesta kehittämistilaisuuksia

Myöhemmin tänä vuonna arvioidut järjestöt saavat kutsuja yhteiskehittämistilaisuuksiin, joissa paneudutaan laajempien avustetun toiminnan tuloksellisuuskatsauksien laatimiseen. Tuloksellisuuskatsauksilla STEA kertoo kootusti tiettyjen järjestötoimijaryhmien onnistumisista ja toiminnan kehittämiskohteista.

 

Lisätietoa: Solja Peltovuori, solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi  ja 041 4667682


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!