Elämäni matkalaukku etä-kurssilla valmistetaan muistorasia tiistaisin 15.2-22.3. klo 12-14
-

Julkaistu

Elämäni matkalaukku etä-kurssilla valmistetaan muistorasia tiistaisin 15.2-22.3. klo 12-14

Jokaisella ryhmäkerralla on eri teema (lapsuus, nuoruus, nykyisyys) ja valmistamme sisältöä rasiaan mm. kirjoittamalla, muovailemalla ja tekemällä kollaaseja. Lisäksi muistorasiaan voi lisätä mm. omia kuvia ja esineitä elämän eri vaiheilta.

Aika:  ti 15.2., 22.2., 1.3., 8.3., 15.3. ja 22.3. klo 12-14

Paikka: Etänä Teams-yhteyden kautta.

Kohderyhmä: Hyvän mielen talon kokemusasiantuntijat, kokemustoiminnasta kiinnostuneet, sekä muut kokemustoimijat

Osallistujamäärä: 8

Tavoite: Kurssi auttaa hahmottamaan omaa elämäntarinaa taiteen keinoin. Kurssin kautta voi löytyä uusia keinoja kokemustarinan esittämiselle sekä käyttöön mielenterveys- ja vaikuttamistyössä.

Sisältö: Elämäni matkalaukku -kurssin ohjatuissa ryhmäkokoontumisissa jokainen osallistuja valmistaa oman muistorasian. Jokaisella ryhmäkerralla on eri teema (lapsuus, nuoruus, nykyisyys) ja valmistamme sisältöä rasiaan mm. kirjoittamalla, muovailemalla ja tekemällä kollaaseja. Lisäksi muistorasiaan voi lisätä mm. omia kuvia ja esineitä elämän eri vaiheilta. ”Muistorasia on muisteluprosessin tuloksena syntynyt konkreettinen rasia, eräänlainen eletyn elämän pienoisnäyttämö tai visuaalinen elämänkerta” (Leonie Hohethal-Antin).

Toteutustapa: Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena toimintana, johon kuuluu 6 kokoontumiskertaa sekä niiden välissä mahdollisesti omien muistoesineiden keräämistä. Tapaamme Teamsissa. Osan taidetarvikkeista voi kerätä kotoa, osa postitetaan osallistujille. Tarvittaessa tarvikkeita voi myös noutaa Hyvän mielen talolta.

Hinta: Kurssi on maksuton

Ohjaajat: Virve Saaranen ja Nina Leman

Ilmoittautuminen: 13.2. mennessä tästä linkistä.

Lisätietoa: virve.saaranen@hyvanmielentalo.fi, p. 044 718 6762

15.2. Ensimmäistä kurssikertaa varten tarvitset hieman työskentelytilaa, pahvilaatikon (esim. kenkälaatikko) sekä laatikon päällystämistä varten esim. sanomalehtiä, aikakauslehtiä, sarjakuvia, kiiltokuvia, tarroja, serviettejä tai kankaita sekä sakset ja liimaa. Tarvittaessa voit hakea materiaaleja myös Hyvän mielen talolta.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!