Yhtä sirkusta -lastenjuhlassa iloittiin yhdessä
-

Julkaistu

Yhtä sirkusta -lastenjuhlassa iloittiin yhdessä

”Kaikki hauska on hyvää vatsalle.”, sanoi Muumimamma joskus. Lausahduksessa voi hyvinkin olla perää. Voisiko hauskuus olla hyväksi myös mielen hyvinvoinnille? Me Opastavassa perhetyössä uskomme näin ja toivoisimme, että perheet voisivat kokea hauskuutta enemmänkin.

Tästä syystä halusimme järjestää Yhtä sirkusta -lastenjuhlan toimintaan osallistuneille perheille Kauppakeskus Valkean kokoustiloissa lauantaina 12.11.2022. Hauskanpitoon osallistui yhteensä 105 juhlatuulista vanhempaa ja riemukasta lasta. Tapahtuma oli samalla hankkeen päätösjuhla, jossa tehtiin eri tavoin näkyväksi perheiden kanssa tehty merkityksellinen ja monipuolinen yhteinen tekeminen. Halusimme näin osoittaa kauniin ja juhlavan kiitoksen toimintaan osallistuneille vanhemmille ja lapsille. Hankeaika siis päättyy, mutta on suuri ilo voida viimein kertoa, että Opastavan perhetyön toiminta jatkuu vakiintuneena toimintana myös vuonna 2023!

Lastenjuhlan ohjelma sisälsi elävää musiikkia ja riemukkaita sirkushuveja. Juhlan ohjelma rakennettiin niin, että lapsilla oli mahdollisuus osallistua ilotteluihin oman mielenkiintonsa mukaan. Pääesiintyjinä olivat iloinen nuorten Tempo-orkesteri, maaginen taikuri Elias Kvist sekä ihastuttava Pellepariskunta Nelli ja Niilo. Tempo-orkesteri on matalan kynnyksen musiikkiharrastustoimintaa, jonka arvokkaana tavoitteena on tarjota musiikin harrastamisen riemuja kaikille lapsille tasapuolisesti ilman pääsykokeita. Taikuri Elias Kvist sekä pellepariskunta Nelli ja Niilo vuorostaan ovat ölövin oululaisia sirkustaiteilijoita. Lastenjuhlassa tehtiin myös kasvomaalausta ja pinssien painantaa. Päivän toteutuksesta vastasivat myös loistavat vapaaehtoisemme.

Hankeaikana Opastavan perhetyön kantavana teemana on ollut lasten ja vanhempien yhteinen tekeminen. Olemmekin painaneet seuraavan Muumimamman mietteen sydämiimme: ”Nyt minusta tuntuu, minusta tuntuu, että on aika tehdä kunnollinen hauska huviretki jonnekin. Eväskori mukana”. Yhteinen tekeminen onkin tarjonnut ainutlaatuisia hetkiä oman lapsen tai lasten kanssa, vahvistaen samalla perheenjäsenten keskinäistä vuorovaikutusta. Perheet ovat voineet tulla valmiiksi järjestettyyn mielekkääseen toimintaan, joka on tarjonnut samalla irtiottoa arjesta. Arjen keskellä on ollut mukava keskittyä välillä positiivisiin asioihin.  Perheet ovat tutustuneet toisiinsa ja ovat voineet jakaa kokemuksiaan tarjoten samalla tärkeää vertaistukea toisilleen. Omaa oloa helpottaa ja luo toiveikkuutta, kun huomaa, että on muitakin, jotka elämässään käyvät samoja asioita läpi kuin itse. Keskustelujen lomassa on voinut tulla merkittäviä oivalluksia – oma vanhemmuus on ihan hyvää, huomaa omat vahvuutensa tai mitkä asiat antavat arkeen voimia. Pyrkimyksenämme onkin ollut tarjota ennaltaehkäisevää tukea ja toimintaa oululaisille perheille, joissa on alaikäisiä lapsia ja eri tavoin koettua kuormittuneisuutta.

Kaiken tämän todeksi elämiseen on tarvittu yhteistyötä. Muumipappa sanoi joskus yhteistyöhönkin sopivan mietteen: ”Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan”. Yhtä Sirkusta -lastenjuhlan järjestelyt saivatkin arvokasta tukea Oulu Cityrotaryklubin Back In 1922 - Tehdään hyvää yhdessä -hyväntekeväisyysjuhlan tuotoista. Lahjoituksella ”sirkukseen” saatiin paikalle mukaansatempaava taikuri. Saimme lahjoituksen myös Suomalaisen naisliiton Oulun osastolta. Haluammekin osoittaa suuret kiitokset juhlan mahdollistaneille suurisydämisille rotareille, rotissööreille, hyväntekeväisyysjuhlaan osallistuneille ja heidän sponsoreilleen sekä Suomalaisen naisliiton Oulun osastolle. Suurimmat kiitokset kuuluvat luonnollisesti kaikille Opastavan perhetyön toimintaan osallistuneille ihanille perheille. Ilman teitä ei olisi perheitä yhdistävää Opastavan perhetyön toimintaa – eikä olisi ollut Muumimamman sanoin ”vatsalle hyvää” Yhtä sirkusta -lastenjuhlakaan!

 

Kaikkein hauskimmin terveisin

Opastavan perhetyön

Mervi ja Henry

 

​​​​​​​


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!