Podcasteja yhteistyössä Kulttuurivoimalan kanssa
-

Julkaistu

Podcasteja yhteistyössä Kulttuurivoimalan kanssa

Hyvän mielen talon yhteisötyöntekijänä aloitin yhteistyössä Kulttuurivoimalan kanssa podcastien tuottamisen. Siilo-kanavalla julkaistuissa jaksoissa käsitellään erilaisia mielenterveyteen liittyviä asioita kokemusasiantuntijoiden kanssa. Jaksojen tarkoitus on antaa vertaistukea samoja asioita kokeville.
Kulttuurivoimala on myös tuottanut podcastien perusteet ja muita kiinnostavia jaksoja Siilo-kanavalle.

Hyvän mielen talon ja Kulttuurivoimalan podcasteihin pääset tutustumaan tästä  

Podcastit ovat valloittaneet maailmaa jo pitkään ja viime vuosina ne ovat rantautuneet myös Suomeen. Podcast tarkoittaa verkossa julkaistuja äänitallenteita, joita verrataan usein radio-ohjelmiin, vaikka niitä ei lähetetä radiokanavilla. Lähettämisen sijaan jaksot ladataan verkkoon, mistä kuuntelijat voivat ladata ne omalle laitteelleen tai kuunnella suoraan podcastin verkkosivuilta silloin kun heille sopii.

Podcasteja voi toteuttaa monella eri tavalla. Jaksot voi julkaista joko äänitallenteena esim. Suplaan, josta voi kuunnella myös suorana radiolähetyksiä. Toinen tapa on julkaista jaksoja videoiden muodossa, jolloin jaksoja voi julkaista youtubessa. 

Tässä muutamia kiinnostavia podcasteja, joihin voit halutessasi tutustua:

POKS! - Tubettaja ja radiojuontaja Veronica Verho sekä somevaikuttaja Sita Salminen kilistävät elämälle, purkavat tabuja ja riemuitsevat nostalgiasta. 
(julkaistu spotifyssa, suplassa ja podme-palvelussa).

S&M Podcast - Muusikot Saku Solin ja Miikki Kunttu kertovat ajatuksiaan elämästä, arjesta, esiintymisestä ja sen kaikista hyvistä sekä huonoista tunnepuolen haasteista. (Supla.fi)

Kadonnut -podcastissa toimittaja Leena Häkkinen tutkii katoamistapauksia ja ihmisiä niiden ympärillä. (yle.fi/aihe/kadonnut)


Teksti: Oona Kylmäluoma. 

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!