Nyt on minun vuoroni puhua
-

Julkaistu

Nyt on minun vuoroni puhua

Jouko Pelkosen runonäyttely Hyvän mielen talolla 3.-29.3.2022

Jouko Pelkosen runoihin voit tutustua Hyvän mielen talolla aukioloaikoina: maanantaina-tiistaina klo 10-17 ja torstaina-perjantaina  klo 9-14. Tervetuloa näyttelyyn!

 

 

 

Runoilija kertoo

 

Olen Jouko Pelkonen, harrastajakirjoittaja, syntynyt Tyrnävällä maanviljelijän poikana 1960.

Olen kuuden laudaturin ylioppilas Muhoksen lukiosta, fil.yo, yo-merkonomi ja myös mielenterveyskuntoutuja. Jo nuoruudessani ilmeni taipumukseni kirjoittamiseen, lukion päästötodistuksessani oli kirjallisesta esityksestä arvosana kymmenen ja ylioppilasaineenikin julkaistiin aikoinaan lehdessä. Jo parikymmentä vuotta olen kirjoittanut runoja, julkaissut useita omakustannerunokirjoja ja myös pari tarinakirjaa.

Runojani on julkaistu paikallisissa lehdissä ja useita runojani on sävelletty lauluiksi. Tyrnävän kanttori Pentti Korkiakoski on säveltänyt runoni, Berceuse eli Kehtolaulu, pohjalta sävellyksen pianolle, sellolle ja solistille. Tämä sävellys on kuultu radiossakin. Myös muita runojani on sävelletty lauluiksi mm. Laulu ystävälle, Surun lapseni ja Jangtsekiang-joella. Runoistani on myös tehty videoita, joita löytyy Youtubesta jarhois-tuotannon kanavalta, esimerkiksi Mitä kertoisin merestäni, Laulu kaukaiselle tähdelle ja Taide on satua ja unta. Henkilökuvani on julkaistu useissa lehdissä, mm. Kalevassa, Rantalakeudessa, Rauhan Tervehdyksessä ja Kodin Pellervo-lehdessä. Minua on myös haastateltu yksinäisyydestä television A-studiossa.

Tässäpä oli esittelyä itsestäni, kovin tästä tuli ansioluettelon omainen, mutta mitäpä ansioita minulla lopulta olisi? Olen yön lapsi, pimeän poika, syntymässä säikähtänyt, joka olen kirjoittanut runoja kuin lapsi, siitä, miltä sydämessä tuntuu.

Nyt on minun vuoroni puhua- runonäyttelyn runoni ovat mielenterveysaiheisia, runoilijantaipaleellani olen kirjoitellut runoja aiheista laidasta laitaan aina suklaasta rakkauteen, mutta nämä runot syntyivät pääosin vuosi sitten keväällä 2021 henkisen kriisin keskellä, jonka yhteydessä olin myös viikon verran Peltolan sairaalassa. Tämä oli elämäni aikana jo kolmas osastojaksoni.

 

Olisin kiitollinen palautteesta näyttelyni runoista, sitä voi lähettää tuttavani Jyrkin sähköpostiin jyrki.anttinen@anttinen.fi

Lopuksi haluan kiittää Hyvän mielen taloa, että sain mahdollisuuden näyttelyyn täällä ja ystävällisestä suhtautumisesta sekä nykyisen asuinpaikkani Limingan palvelukodin henkilökuntaa tsempistä.

Jouko Pelkonen

 

 

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!