Matkan varrelta, huhtikuun taiteilijana Elina Pehkonen
-

Julkaistu

Matkan varrelta, huhtikuun taiteilijana Elina Pehkonen

Taiteilija Elina Pehkosen töitä esillä Hyvän mielen talon näyttelyssä 1.-28.4.2022

Olen 27-vuotias oululaissyntyinen itseoppinut taiteilija. Tyylini on aina ollut abstrakti, mutta sen sisällä tutkin, kokeilen ja löydän jatkuvasti jotain uutta.

Maalatessani käsittelen ja jäsennän sisäistä kokemusmaailmaani, josta tulen tietoiseksi usein vasta maalausprosessin edetessä. Maalaajana olen siis hyvin intuitiivinen; en juurikaan suunnittele töitäni etukäteen. Maalauksissani näyttäytyvät olomuodot ja tilat ovat heijastumia sen hetken tunteista, toiveista ja tarpeista. Saan myös suurta inspiraatiota laululyriikoista.

Virheettömyys ei mielestäni ole kiehtovaa ja pyrinkin työskentelyssäni jatkuvasti sietämään enemmän huolettomuutta ja leikkisyyttä, säilyttäen kuitenkin arvostuksen pienien yksityiskohtien merkitykseen ja hiomiseen.

Olen Suomen Taiteilijat ry:n jäsen ja aiemmin osallistunut kahteen eri ryhmänäyttelyyn Helsingissä. Haaveenani on ollut saada teoksiani näytille kotipaikkakunnalleni Ouluun ja siihen tarjoutui mahdollisuus Hyvän Mielen Talolla. Hyvän Mielen Talon näyttelyssä esillä on töitä, jotka ovat katsaus viime vuoden aikana suosimiini tekniikoihin ja tyyleihin.

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!