-

Nuorten vertaisryhmä

eri ajankohtina

Haluaisitko keskustella ryhmässä mielen hyvinvointiin liittyvistä aiheista? Nuorten vertaistukiryhmässä pääset keskustelemaan muiden nuorten aikuisten kanssa eri teemoista luottamuksellisessa ilmapiirissä. Jakaa saa niin paljon tai vähän kuin haluaa. Jokaiselle kerralle on vapaaehtoinen ennakkotehtävä, joka toimii keskustelun avaajana.

Ilmottaudu itseä kiinnostavalle kerralle tai vaikka jokaiselle. Ryhmää ohjaavat kaksi vapaaehtoista nuorta aikuista - ohjaajien lisäksi ryhmään sopii 5 osallistujaa.

Ajankohdat ja teemat:

Su 14.4. klo 14-16: Minäkuva, identiteetti ja itsetunto (Repo) TAYNNÄ

Pohdituttaako millaista tarinaa itsestäsi kerrot? Haetko vielä omaa paikkaasi? Millainen itsetuntosi on? Ensimmäisellä ryhmäkerralla pureudumme näihin kysymyksiin.
Ennakkotehtävä: Pohdi millainen olet ollut ennen, millainen olet nyt ja millainen haluaisit olla. Ilmoittautuminen 11.4. mennessä.

Ma 22.4. klo 14.30-16.30: Seksuaalisuus, seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli (Kukkis) TÄYNNÄ

Askarruttaako oma seksuaalisuus tai seksuaalinen suuntautumisesi? Oletko pohtinut omaa sukupuoli-identiteettiäsi?
Ennakkotehtävä: Listaa tapahtumia ikäjakoilla 0-15, 16-25 ja 26-35, jotka ovat vaikuttaneet seksuaalisuuteesi. Merkitse positiivisesti vaikuttaneet asiat plussalla ja negatiivisesti vaikutttaneet miinuksella. Ilmoittautuminen 19.4. mennessä.

Ma 29.4. klo 14.30-16.30: "Diagnoosit tiskiin" (Kukkis) TÄYNNÄ

Halukkaat voivat jakaa omat diagnoosinsa ja kertoa kokemuksiaan sairastumisesta ja toipumisesta.
Ennakkotehtävä: Mieti etukäteen mitä haluaisit jakaa muille ryhmäläisille omasta diagnoosistasi ja toipumisen polusta. Ilmoittautuminen 26.4. mennessä.

La 11.5. klo 14-16: Voimavarat ja uupumus (Repo) TÄYNNÄ

Oletko tietoinen, mitkä ovat voimavarasi? Tunnistatko uupumuksen ensioireet? Oletko kärsinyt uupumuksesta? 
Ennakkotehtävä: Mieti elämääsi ja käy sitä läpi tarvittaessa kalenterin avulla. Onko elämässäsi ollut muutoksia, kuormitusta aiheuttaneita tilanteita tai olosuhteita enemmän kuin mistä olet pystynyt palautumaan? Ilmoittautuminen 9.5. mennessä.

Ma 20.5. klo 14.30-16.30: Kehollisuus ja mielen hyvinvointi (Polku) TÄYNNÄ

Tiedätkö, miten ravinto, liikunta ja uni vaikuttavat mielen hyvinvointiin? Osaatko kuunnella omaa kehoasi? Annatko kehollesi niitä asioita, mitä se kaipaa? 
Ennakkotehtävä: Pohdi, millaisia arjen valintoja teet mielen hyvinvoinnin tukemiseksi? Miten mielekäs tekeminen, sosiaaliset suhteet, uni, ravinto ja liikunta tukevat sinua? Ilmoittauminen 17.5. mennessä.

Su 26.5. klo 14-16: Unelmat ja tavoitteet (Repo) TÄYNNÄ

Onko sinulla paljon unelmia? Uskallatko lähteä toteuttamaan niitä? Osaatko suunnitella, miten pääset tavoitteitasi kohti? 
Ennakkotehtävä: Kirjoita millainen olisi unelmiesi arki: Miten aloittaisit aamun? Millainen tunnelma päivässä olisi? Missä olisit? Keitä tapaisit? Millaisia tunteita tuntisit? Kuinka viettäisit päiväsi? Entä iltasi? Mitä harrastaisit? Millainen työ-/opiskelupäiväsi olisi? Miltä sinusta tuntuisi kun menisit nukkumaan? Ilmoittautuminen 24.5. mennessä.

Su 2.6. klo 14-16: Työn, opiskelun ja sairausloman vaikutus hyvinvointiin (Repo) TÄYNNÄ

Oletko miettinyt, miten työn tai opiskelun tuoma rytmi vaikuttaa hyvinvointiisi? Entä sen puuttuminen? Pohditaan työn ja opiskelun vaikutusta hyvinvointiin sekä työkykyä sen mahdollistajana. Ilmoittautuminen 31.5. mennessä.

Su 9.6. klo 14-16: Kehonkuva ja itsetunto (Repo) TÄYNNÄ

Arvostatko omaa kehoasi? Entä omaa itseäsi muuten? Pohditaan miten kehonkuva ja itsetunto vakuttavat jaksamiseen ja hyvinvointiin. Ilmoittautuminen 7.6. mennessä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Janica p. 044 311 4140, janica.rahja@hyvanmielentalo.fi