Lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmä
-

Vapaaehtoistehtävä

Lasten ryhmän ohjaaja Lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmään (säännöllinen toiminta)

Opastavassa perhetyössä alkaa 28.9.2022 lastensuojelun asiakasperheiden vertaistukiryhmä, jossa vanhemmilla on oma vertaistuellinen ryhmä ja eri ikäisille lapsille järjestetään tarvittaessa samanaikaista toimintaa, jossa puuhataan ja tehdään yhdessä jotain kivaa Opastavan perhetyön tiloissa ja mahdollisesti lähiympäristössä. Vapaaehtoinen mahdollistaa työpanoksellaan vanhemman osallistumisen tärkeään vertaistukiryhmäänsä ja tarjoaa eri perheiden lapsille mahdollisuuksia ryhmäytyä.

Ryhmä kokoontuu ke 28.9. ja 12.10. klo 17–18.30 ja to 20.10. eteenpäin parittomien viikkojen torstaisin klo 17–18.30. Vapaaehtoistehtävän voi aloittaa kesken kauden. Tehtävään ei tarvita erityisiä taitoja ja työntekijä toimii ensimmäisillä ryhmäkerroilla vapaaehtoisen työparina.

Tehtävään sisältyy perehdytyksen jälkeen itsenäistä työskentelyä alaikäisten kanssa. Ennen itsenäisen työskentelyn aloittamista tarkistetaan rikostaustaote. Rikostaustaote tilataan vapaaehtoisen kirjallisella suostumuksella Oikeusrekisterikeskuksesta ja Hyvän mielen talo vastaa rikostaustaotteen tilaamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Tehtävässä saat hyvää kokemusta perheiden ja lasten kanssa työskentelystä ja heidän ohjaamisestaan ja pääset suunnittelemaan ryhmän sisältöjä. Työntekijät tukevat mielellään vapaaehtoista tehtävän hoitamisessa.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, otathan yhteyttä, niin mietitään yhdessä, voisiko tämä olla juuri sinulle sopiva tehtävä!

 

Yhteys: Henry Kaspala, perhetyöntekijä, p. 044 334 6138, henry.kaspala@hyvanmielentalo.fi