-

Elämäni matkalaukku

 

Aika:  ti 15.2., 22.2., 1.3., 8.3., 15.3. ja varakerta 22.3. klo 12-14

 

Paikka: Hyvän mielen talo, Polku-tila, Kauppurienkatu 23, 90100 Oulu (käynti Vaarankadun puolelta). Kurssi järjestetään tarvittaessa etänä Teams-yhteyden kautta.

 

Kohderyhmä: Hyvän mielen talon kokemusasiantuntijat sekä kokemustoiminnasta kiinnostuneet.

 

Osallistujamäärä: 6

 

Tavoite: Kurssi auttaa hahmottamaan omaa elämäntarinaa taiteen keinoin. Kurssin kautta voi löytyä uusia keinoja kokemustarinan esittämiselle sekä käyttöön mielenterveys- ja vaikuttamistyössä.

 

Sisältö: Elämäni matkalaukku -kurssin ohjatuissa ryhmäkokoontumisissa jokainen osallistuja valmistaa oman muistorasian. Jokaisella ryhmäkerralla on eri teema (lapsuus, nuoruus, nykyisyys) ja valmistamme sisältöä rasiaan mm. kirjoittamalla, muovailemalla ja tekemällä kollaaseja. Lisäksi muistorasiaan voi lisätä mm. omia kuvia ja esineitä elämän eri vaiheilta. ”Muistorasia on muisteluprosessin tuloksena syntynyt konkreettinen rasia, eräänlainen eletyn elämän pienoisnäyttämö tai visuaalinen elämänkerta” (Leonie Hohethal-Antin).

 

Toteutustapa: Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena toimintana, johon kuuluu 5–6 kokoontumiskertaa sekä niiden välissä mahdollisesti omien muistoesineiden keräämistä. Jos kokoontumisrajoitukset jatkuvat, kurssi järjestetään etätoteuteuksena. Tapaamme Teamsissa ja taidetarvikkeita voin noutaa Hyvän mielen talolta ja lähetetään osallistujille postissa.

 

Hinta: Kurssi on maksuton

 

Ohjaajat: Virve Saaranen ja Nina Leman

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: 8.2. mennessä tästä linkistä tai virve.saaranen@hyvanmielentalo.fi, p. 044 718 6762.