Vertaisryhmät

 Vertaisryhmät

Hyvän mielen talon ryhmätoiminta on tauolla ajalla 1.1. - 5.4.

Huom. Muutokset ryhmissä ovat mahdollisia, seuraa ilmoitteluamme Hyvän mielen talon facebookissa sekä kotisivuillamme.

Ryhmiin osallistuminen on maksutonta. Kulku ryhmiin Vaarankadun puolelta.

 

 

MAANANTAI

Fibromyalgia vertaistukiryhmä klo 18 – 20 (Ilona)

Oletko vasta saanut diagnoosin ja etsit tietoa ja vertaistukea? Tule keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia fibromyalgiasta.
Teemat: 12.4. Yleistä tietoa fibromyalgiasta, 3.5. Ravinto, uni ja liikunta.
Ei ennakkoilmoittautumista. Kokoontuminen Vaarankadun puoleisella alaovella klo 18.00.

 

TIISTAI

Kitararyhmä klo 11 – 13 (Polku)

Aiempi soittokokemus suotavaa, olisi myös hyvä osata perussointuja ja säestystä. Valmiita nuotteja löytyy ja omia ehdotuksia otetaan mielellään vastaan. Oma kitara mukaan, jos sellainen löytyy. Talolta löytyy myös pari kitaraa. Kokoontumiset tiistaisin ajalla 6.4. – 25.5. Tule rohkeasti tutustumaan ja kokeilemaan! Ryhmä ei kokoonnu 27.4.

 

Hengellinen ryhmä (elämän leipä) klo 14 – 15.30 (Suvanto)

Avointa keskustelua hengellisistä asioista. Luemme yhdessä Raamattua ja vaihdamme ajatuksia luetusta tekstistä, voit myös ehdottaa mitä kohtaa luetaan. Ryhmä kokoontuu tiistaisin  6.4., 20.4., 4.5. ja 18.5. Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja Teemu.

 

Epävakaa persoonallisuushäiriö-vertaisryhmä klo 14­ – 16 (Suvanto)

Vertaisryhmä on avoin kaikille, joilla on diagnosoitu epävakaa persoonallisuushäiriö. Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja. Kokoontumiset tiistaisin 13.4., 11.5. ja 25.5. Hyvän mielen talolla, ryhmähuone Suvannossa.

 

Peliryhmä klo 14 – 16 (Polku)

Rentoa pelailua ja yhdessäoloa. Tule mukaan peliryhmäämme, pelaamme erilaisia lauta-ja korttipelejä yhdessä. Ryhmä kokoontuu tiistaisin 6.4., 20.4., 4.5. ja 18.5. Hyvän mielen talolla, Polku -tilassa.

 

KESKIVIIKKO

Tukea masennuksesta toipumiseen -vertaisryhmä klo 12.30 – 14 (Ilona /Suvanto)

Ryhmä on voimavaralähtöinen. Sen tavoitteena on auttaa osallistujaa itseään ymmärtämään, mitä masennus on, miten itse suhtautua masennukseen, miten masennuksen kanssa voi elää sekä miten siitä voi toipua. Ryhmässä työskennellään pääasiallisesti keskustellen ja kokemuksia jakaen. Lyhyen alustuksen kautta edetään kunkin kerran aiheeseen. Työkaluna ryhmässä käytetään puhelimeen ladattavaa Mielipäiväkirja -sovellusta (Medified), joten osallistujalla täytyy olla käytössään älypuhelin, johon voi ladata sovelluksen. Mielipäiväkirja on mielialan ja mielenterveyden seuraamiseen tarkoitettu sovellus. Ryhmää ohjaavat Oula ja Jenni.

Ryhmä kokoontuu Hyvän mielen talolla joka toinen viikko klo 12.30-14.00

ke 14.4. Tervetuloa ja tutustuminen sekä Mielipäiväkirja -sovellukseen tutustuminen (Ilona)

ke 28.4. Mitä masennus on? Miten toiminta ja ajatukset vaikuttavat mielialaan? Miten toimin, kun on huoli omasta tai läheisen hyvinvoinnista? (Ilona/Suvanto)

ke 12.5. Miten kerron masennuksesta? (Ilona)

ma 24.5. Miten suhtaudun itse masennukseen ja itsemyötätunto (Suvanto)

ke 9.6. Katse tulevaan: mistä apua ja toivoa? (Suvanto)

Jos kasvokkainen kokoontuminen ei ole mahdollista, ryhmä kokoontuu etäryhmänä Microsoft Teams -alustalla. Ryhmään mahtuu mukaan viisi osallistujaa. Ilmoittautuminen: Jenni Tulppo p. 044 901 7212, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi.

 

Bipo-vertaistukiryhmä klo 16 – 18 (Suvanto)

Keskustelu- ja tapaamispaikka henkilöille, jotka haluavat jakaa ajatuksiaan, kokemuksiaan ja tuntemuksiaan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Ryhmä kokoontuu joka keskiviikko ajalla 6.4. – 26.5. Ryhmä ei kokoonnu 28.4. Kokoontuminen oma-apu ryhmänä, ryhmässä ei ole ohjaajaa.

 

TORSTAI

Runojen talo- ryhmä klo 12 – 14 (Polku)

Ryhmässä haetaan inspiraatiota kirjoittamiseen runoista ja musiikista, tehdään rentoutusharjoituksia, kokeillaan valokuvausta ja kirjoitetaan omasta elämästä ja kokemuksista. Ryhmä kokoontuu Hyvän mielen talolla, Polku -tilassa 15.4., 6.5. ja  20.5.

 

Miesten porinaryhmä 14 – 15 (Suvanto)

Ryhmässä keskustellaan arjesta kumpuavista asioista. Ohjaaja valmistelee aiheen tai aihesisällöistä voidaan sopia myös yhdessä. Ryhmä kokoontuu 15.4. Ohjaajana toimii Juha.

 

Hyvis tutuksi klo 14 – 15 (Suvanto)

Ryhmä suunnattu uusille kävijöille. Tule tutustumaan Hyvän mielen talon toimintaan leppoisassa tunnelmassa! Kokoontumiset torstaisin 11.2., 11.3., 8.4. ja 6.5.  Lisätietoa ja ilmoittautumiset: p. 041 463 5712 tai info@hyvanmielentalo.fi

 

Vapaaksi ahdistuksesta - vertaistukiryhmä klo 14 – 15.30. (Verkossa)

Tervetuloa jakamaan kokemuksia luottamuksellisessa ilmapiirissa vertaisten kanssa. Ryhmä kokoontuu verkossa (Teams).

4.2. Mikä ihmeen ahdistus? Ahdistuneisuushäiriöt ja niiden syyt.
18.2. Toipuminen, monipuolinen lähestymistapa: keho, tunteet, käyttäytyminen, mieli, ihmissuhteet, minäkuva ja elämänfilosofia.
4.3. Rentoutustekniikat, palleahengitys, ravitsemus ja liikunta.
18.3. Neljä piirrettä, jotka ylläpitävät ahdistusta + ylläpitävät syyt.
1.4. Työkaluja paniikkikohtauksesta selviytymiseen.

Ohjaajana toimii Valentina. Ilmoittaudu mukaan: p. 041 463 57 10 tai valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi. Ryhmään osallistumiseksi tarvitset sähköpostiosoitteen sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen Internet-yhteydellä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin, josta pääset osallistumaan ryhmään. Voit valita haluatko osallistua ryhmään  ääni- ja kuvayhteydellä tai vain ääniyhteydellä.

 

Hyvän mielen liikkujat klo 15 – 16.30 (Kasarmin sali)

Tule pelaamaan eri palloilupelejä mm. sähly, sulkapallo, lentopallo, futsal. Mukaan tarvitset vain sisäpelikengät. Tiedossa rentoa ja mukavaa liikkumista yhdessä. Saavuthan paikalle klo 15.00 mennessä!  Ryhmä kokoontuu torstaisin 6.4. – 13.5. Avoin, maksuton ryhmä. Ohjaajana Jari. Paikka: Kasarmin Sali, Upseerinkatu 4. Lisätiedot: Hyvän mielen talon neuvonnasta, p. 041 463 5712.

 

Ääniä kuulevien vertaistukiryhmä klo 17 – 18 (Suvanto)

Ryhmä kokoontuu 15.4.

Mielen sisäisistä äänistä puhuminen on tärkeä askel kohti tasapainoisempaa elämää äänien kanssa. Vertaistukiryhmässä on mahdollisuus jakaa äänikokemuksia hyväksyvässä, luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ryhmä on ilmainen ja tarkoitettu häiritseviä ääniä kuuleville. Ryhmä on avoin, joten siihen voi osallistua itselle sopivimpina kertoina. Ohjaajina vertaisohjaajat. Lisätietoa: p. 041 4635710 tai toimisto@moniaaniset.fi.

 

Opiskelijoiden vertaistukiryhmä klo 18.30 – 20 (Suvanto)

Hyvän mielen talolla kokoontuu vertaisryhmä, joka on tarkoitettu ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa opiskeleville opiskelijoille, jotka haluavat pohtia ja jakaa opintoihin sekä elämään yleensä liittyviä asioita yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa. Ryhmä kokoontuu torstaisin Hyvän mielen talolla, Suvanto-tilassa ajalla  6.4. – 27.5, ohjaaja päästää osallistujat sisään Vaarankadun puoleisella alaovella klo 18.30. Huom! Ryhmä ei kokoonnu 29.4. ja 13.5.

 

PERJANTAI

Aamukahvit klo 9 – 10 (Ilona)

Tule viettämään Yhteinen kahvi- tai teehetki yhdessä, vapaata ja rentoa seurustelua perjantaisin ajalla 6.4. – 28.5. Ryhmä ei kokoonnu 30.4. ja 14.5. Paikalla Hyvän mielen talon työntekijä.

 

Musaryhmä klo 12 – 13.30 (Ilona)

Kuuntelemme ryhmässä monenkirjavaa musiikkia. Kuuntelemme musiikkia Youtubesta toiveiden mukaan. Kommentoimme vapaamuotoisesti kuunneltuja kappaleita sekä keskustelemme muutoinkin aiheista, joita kuunnellut kappaleet nostavat mieleen. Mukaan mahtuu ihan vain kuuntelemaankin. Ryhmä kokoontuu perjantaisin ajalla 6.4. – 28.5. Huom! Ryhmä ei kokoonnu 30.4. ja 14.5.

 

LAUANTAI

Karaokeryhmä klo 18 – 20 (Ilona)
Oletko aina halunnut esiintyä, mutta et uskalla laulaa muiden kuullen? Tule harjoittelemaan mikrofonin käyttöä ja laulamaan pienessä porukassa. Jännittäminen saa näkyä ja kuulua. Voit tulla myös kuuntelemaan. Tapaaminen alaovella (Vaarankadun puolella) klo 18.00. Ryhmä kokoontuu lauantaisin 17.4. ja 15.5. Ohjaajana Katariina

 

TOIMINTAA TUKINETISSÄ

Tukinet on turvallinen palvelu, jossa käytetään nimimerkkejä, jotta yksittäisiä käyttäjiä ei tunnisteta. Löydät Hyvän mielen talon ryhmät menemällä suoraan osoitteeseen:
https://tukinet.net/toimijat/hyvan-mielen-talo-ry/ tai Tukinetin etusivulta kohtaan ”Toimijat”, josta voit hakea hakusanalla ”Hyvän mielen talo”. Sivulla on kohta ”Tulevat ryhmächatit”, joista ylimmäinen on seuraavaksi alkava livechat, jota klikkaamalla pääset osallistumaan.

 

Juttutupa chat – ryhmä  (Tukinet)

Avoin chat kaikille hyvinvoinnista ja mielenterveydestä kiinnostuneille. Chatissa poristaan arkeen ja jaksamiseen liittyvistä asioista, vaihdellaan kuulumisia sekä vinkkejä mielialan kohottamiseen :) Tervetuloa porinoille 22.1. klo 12 – 13.

 

Ahdistus & stressinhallinta (Tukinet)

Vertaistukea verkossa ahdistusta ja stressiä kokeville. Hyvän mielen talon chatissa pääset käymään vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa tilanteessa olevien kanssa, jakamaan ahdistukseen ja stressiin liittyviä ajatuksia, kokemuksia sekä selviytymiskeinoja ja vinkkejä.

Chat on auki keskiviikkoisin 10.3., 24.3., 7.4., 21.4. ja 5.5. klo 15 - 16.30