Tapahtumat, retket, vierailut

Kesän tapahtumat ja retket
 

Kesäkauden avajaiset
Tervetuloa käynnistämään yhteisesti Hyvän mielen talon kesäkausi
ma 3.6. klo 13-14.30. Tarjolla kahvia ja tietoa kesäajan toiminnasta sekä jaossa kesäkauden toimintakalenteria. Kitaransoitteluryhmä esiintyy ja laulattaa.

Hyvän mielen talon kamukahvila
Rentoa yhdessäoloa kahvitellen ja mukavan tekemisen parissa. Tapahtumapaikkana Ilona ja ohjaajana vapaaehtoistoimija Kaisa. Kokoontuminen kesäkuussa torstaina klo 13-14.30

13.6. Kesän kirjavinkit ja lukemisen vaikutukset hyvinvointiin - voit esitellä myös oman suosikkikirjasi tai kirjavinkkisi. Kerätään toiveita syksyn kamukahvilaa varten. HUOM! VALITETTAVASTI PERUTTU!

Hyvän mielen talo tarjoaa kahvit ja teet!

Kesän teemakahvilat
Talolla järjestetään teemakahviloita, joissa Hyvän mielen talon vapaaehtoiset, jäsenet ja muut kävijät voivat jakaa omia kokemuksiaan, mielenkiinnonkohteitaan, osaamistaan tms. Kahvilan sisältö voi olla toiminnallista, keskustelua tai infoa. Jos olet halukas suunnittelemaan ja järjestämään teemakahvilan yhdessä työntekijän tai kaverin kanssa, oletko yhteydessä Päivi Heikkilään, paivi.heikkila@hyvanmielentalo.fi p. 041 463 5710. Teemakahviloissa kahvi- ja teetarjoilu.

Pienet askeleet-musiikki ja keskustelutuokio
16.8. klo 12.30
-
14 Ilona
Tilaisuudessa katsotaan Raakelin musiikkivideo elämän askeleista. Mitä tunteita kappale herättää? Mikä on saanut sinut ottamaan askeleen Hyvikselle? Kaikille avoin keskustelutilaisuus. Paikalla vapaaehtoinen Raakel. Kahvitarjoilu!

Älypuhelin tutuksi

Älypuhelin tutuksi 13.6. klo 14-15, Repo. Opetellaan älypuhelimen peruskäyttöä: soittamista, vastaamista, viestien lähettämistä, Whats-Appin käyttämistä, sovellusten lataamista jne. Etsitään vastauksia Googlesta ja käytetään hyväksi toistemme osaamista. Esitellään muille erilaisia uusia sovelluksia ja pelejä.

Voit osallistua ryhmään, jos olet hankkinut älypuhelimen ja sen käytössä on haasteita. Voit osallistua myös, jos sinulla ei vielä ole älypuhelinta, mutta suunnittelet sen hankkimista. Ryhmää ohjaavat järjestötyöntekijä Ritva ja vapaaehtoinen.
 

Juhannusretki ainolanpuitoon
Juhannusretki 19.6. klo 14-17. Kokoontuminen Ainolan puiston kahvila Kiikun edessä klo 14.00. Ikäraja: 0 -120 v. Jos sataa vettä, olemme sisätiloissa Vuolle Opistolla, Nahkatehtaankatu 2 (toinen kerros) Jokainen voi tuoda pientä syötävää, nautitaan tarjoilut yhdessä. Talon puolesta myös tarjoiluja. Ohjelmassa vapaata seurustelua, kitaramusiikia ja pelailua! Retki järjestetään yhteistyössä Ystävyystalon ja SPR:n kanssa.

Torille

Lähdemme yhdessä torille tiistaina 26.6. ja ke 14.8. klo 13 Hyvän mielen talolta. Voit tulla suoraan myös torille, kokoonnumme Toripolliisin eteen klo 13.15. Kiertelemme yhdessä kojuja ja kahvittelemme kiireettömästi nauttien toritunnelmasta! Omakustanteinen. Säävaraus: sateella lähtö perutaan!

Yhdessä keilaamaan
Tutustuminen keilaamiseen tiistaina 25.6. klo 13-15. Tulethan paikalle klo 12.45. Kokoontuminen Heinäpään keilahallin kahviossa klo 12.45, Isokatu 97. Ilmoittautuminen Hyvän mielen talon neuvontaan 24.6. mennessä p. 041 463 5712. Ryhmäkoko 10. Mikäli jatkossa kiinnostusta lajiin niin mahdollisuus jatkaa omakustanteisesti. Paikalla ohjaaja.

Kierrätys kannattaa
Lähdemme yhdessä tekemään löytöjä Paljekirpputorille 23.8. klo 11-14. Lähdemme Hyvän mielen talolta yhdessä pyörillä klo 10.45. Voit tulla myös suoraan paikan päälle. Kokoontuminen pääovella klo 11.00. Kahvittelumahdollisuus kahvilassa, omakustanteinen.

Kesäaamukahvit

Kahvittelua perjantaisin klo 9-10 ajalla 7.6.–30.8. (Ilona/parveke)
Talon tarjoamana aamukahvit ja vapaata keskustelua rennossa ilmapiirissä. Paikalla työntekijä.

Tutustuminen äänikirjoihin
Tutustuminen äänikirjoihin Oulun Kaupunginkirjastolla 6.8. klo 12-14. Celian äänikirjapalvelua voivat käyttää henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi (esim. lukihäiriö, oppimisvaikeus, näkövamma, keskittymishäiriöt, hahmotushäiriöt, muistihäiriöt ym.). Käy täyttämässä äänikirjatunnukset ennakkoon https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/ mikäli haluat tunnukset käyttöön heti.

Mukaan mahtuu 20 henkilöä. Ilmoittautuminen 26.7. mennessä neuvontaan p. 041 463 5712 (Ryhmäkoko oltava 2 hlöä.) Tutustumisen jälkeen omakustanteista kahvittelua torilla. Säävaraus: sateella torille lähtö perutaan! Paikalla Johanna. 

Hyvän mielen jumppa

Jumpataan torstaisin Ilonassa klo 14-15
6.6. Kehonpainojumppa
25.7. Ryhtijumppa
1.8. Keppijumppa
8.8. Liikkuvuusjumppa
15.8. Kehonpainojumppa
22.8. Rentoutusharjoitus

Jumpat ovat sovellettavissa kaikille lähtökohdista riippumatta. Ohjaajana liikunnanohjaaja AMK Anita Karjalainen. Tule sellaisena kuin olet!

Retki nallikariin
Menemme yhdessä Nallikariin pelailemaan ja nauttimaan kesästä 7.8. klo 13-15. Kokoontuminen Edenin edessä klo 13. Talon puolesta pientä evästä.
Retkellä mukana Valentina ja vapaaehtoinen Anita. Säävaraus: sateella retki perutaan!

 

Katsaus syksyn toimintaan
Tietoa Hyvän mielen talon tulevan syksyn toiminnasta torstaina 29.8. klo 13.00-14.00.
Tilaisuus pidetään Ilonassa. Kahvitarjoilu!