Omaistoiminta

AJANKOHTAISTA

Näillä sivuilla tiedotetaan omaistoiminnan ajankohtaisista asioista: tulevista koulutuksista, omaispäivistä, tilaisuuksista ja tapahtumista

Hyvän mielen talon omaistoiminta psyykkisesti sairaiden omaisille - opinnäytetyön esittely torstaina 23.5. klo 16.30 

 Aija ja Paula esittelevät Hyvän mielen talon omaistoiminnasta tekemänsä opinnäytetyön tuloksia. Tervetuloa kuulemaan🤗. Kahvitarjoilu☕

Omaisten ideariihi / iltapäiväkahvit 

Seuraavan kerran kokoonnumme 28.5. klo 15.30-17.00 Hyvän mielen talolla ryhmätila Polussa. 

Omaisten ideariihi on tarkoitettu kaikille  psyykkisesti oireilevien tai sairastuneiden läheisille; puolisoille, vanhemmille, sisaruksille, ystäville ja muille läheisille. Tervetuloa tapaamaan muita omaisia, kuulemaan toiminnasta ja ideaoimaan uutta!

 Omaispäivät

Hyvän mielen talolla 14.-15.6.2019

Resilienssi eli psyykkinen palautumis- ja sopeutumiskyky on ominaisuus, jota voimme kehittää.
Omaisten vertaistukipäivillä tutkimme psykologi Jussi Tukiaisen ohjaamana resilienssiä omakohtaisesti.
Resilienssi minun ja läheisteni elämässä.
Miten siihen voi vaikuttaa? Mikä syö voimaa?
Hakeutuminen 31.5. mennessä p. 041 5402354 / Piia tai piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi
Tarkempi ohjelma viikolla 19.

Mukaan voivat hakea kaikki, joiden perheenjäsenellä tai muulla läheisellä on mielenterveyden ongelmia tai psyykkistä sairautta.

Omaispäivillä tarjotaan läheisille tietoa, tukea ja virkistystä.

Keskusteluapu

*Henkilökohtainen keskusteluapu

Voit varata ajan kahdenkeskiseen keskusteluun omaistyöntekijän kanssa numerosta: 041 4635712

*Henkilökohtainen keskusteluapu vertaisen kanssa

Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija esim. tilanteissa, joissa ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Tuen muotoja voivat olla mm. keskustelu ja yhdessä tekeminen – tai toisinaan myös kevyempi kuulumisten vaihto voi olla riittävä tuki. Vertaistukihenkilöillä on kokemusta sekä mielenterveyden ongelmista että vaikeista elämäntilanteista selviytymisestä omakohtaisesti tai läheisenä. Ensimmäisessä tapaamisessa mukanasi on vertaistukihenkilön lisäksi myös työntekijä. Yhteinen tapaamisaika varataan etukäteen talon aukioloaikana numerosta 041 463 5712 tai paikan päällä sopimalla.

*Vertaisvastaanotto Oys:n aikuispsykiatrian osastolla

Hyvän mielen talon omaistoiminta on aloittanut yhteistyössä Oys:n aikuispsykiatrian osasto 82 kanssa vertaisvastaanottotoiminnan. Vastaanotto on tarkoitettu henkilöille, joiden läheinen on psykiatrisessa sairaalahoidossa. Vertaisvastaanotolla pääsee keskustelemaan mielenterveyskuntoutujan omaisen kanssa kahden kesken. Vastaanottotoiminta on kerran viikossa tiistaisin klo 18-19. Paikkana Oys.n aikuispsykiatrian osasto 82, vierashuone. Osoite Peltolantie 13, 90230 Oulu. PS2-rakennus, 2. kerros. Ajan varaamiseksi ota yhteyttä: Apulaisosastonhoitaja Jaana Heikkinen osasto 82, p.040 509 5887 tai jaana.heikkinen@ppshp.fi 

 

PPSHP:n perhekahvila

Perhekahvila on omaisten vertaistuki- ja keskusteluryhmä. Perhekahvila on tarkoitettu osastojen 82, 84 ja 87 potilaiden omaisille. Henkilökunnasta ryhmässä on mukana hoitajia, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä sekä lääkäri. Ryhmän tarkoituksena on antaa ryhmäläisille ymmärrystä omaisensa sairautta kohtaan ja ryhmäläisten on mahdollista saada vertaistukea muilta ryhmään osallistuvilta omaisilta.

Ryhmään tullessa on kahvittelua, jonka jälkeen lyhyt alustus ajankohtaisesta aiheesta, jonka jälkeen vapaata keskustelua. Omaiset voivat ehdottaa ryhmän aikana uusia aiheita alustuksia varten. Ryhmän on tarkoitus olla "helposti" lähestyttävä. Jokaisella on vapaus puhua tai olla myös hiljaa. Tärkein tavoite on antaa omaisille keinoja jaksaa arjessa psyykkisesti sairaan läheisen tukena sekä antaa ymmärrystä omaisen psyykkisestä sairaudesta.

 

Hyvän mielen talon osoite on Kauppurienkatu 23, 2. kerros, 90100 Oulu. Käynti Vaarankadun puolelta. Tervetuloa.

Omaistoimintaa vuosien varrelta löytyy TÄSTÄ.  Mielenterveyskuntoutujien omaiset Erkki ja Liisa kertovat kokemuksistaan Videohaastattelussa.

Omaistoiminnan asioissa voit olla yhteydessä: Piia Saraspää, piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi p. 041 540 2354