Omaistoiminta

AJANKOHTAISTA

Hyvän mielen talo avoinna 31.5.-27.8.2021:

ma klo 10-17
ti, ke, to, pe klo 9-14
Olohuonetoiminta suljettu ajalla 12.-23.7.2021

 

Omaisten kuukausitapaamiset klo 16.30 - 18.00

Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia vertaisten kanssa kahvi-/teekupposen äärellä. Samalla kuulet ajankohtaiset omaisasiat ja voit vaikuttaa toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja sisältöön osallistuen juuri sen verran kuin sinulle itsellesi sopii. 

Seuraava tapaaminen maanantaina 14.6. ryhmätila Suvannossa. Ilmoittaudu mukaan 10.6. mennessä: piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi tai p. 041 5402354. Tapaamisiin!

Omaisten kesätoimintaan voit tutustua tästä

                                                                                         

Keskusteluapu
 

*Henkilökohtainen keskusteluapu

Keskusteluapu on maksutonta lyhytkestoista tukea kuormittavassa elämäntilanteessa. Tavoitteena on yhteisen keskustelun avulla vahvistaa voimavaroja ja selviytymiskeinoja arjessa sekä antaa tarvittavaa tietoa, tukea ja toivon näkökulmaa. Ajanvaraus keskusteluun omaistyöntekijän kanssa numerosta: 041 4635712.

 

*Henkilökohtainen keskusteluapu vertaisen kanssa

Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija silloin, kun ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Tuen muotoja voivat olla mm. keskustelu ja yhdessä tekeminen – toisinaan myös kevyempi kuulumisten vaihto voi olla riittävä tuki. Vertaistukihenkilöillä on läheisenä / omaisena koettua tietoa mielenterveyden ongelmista ja kuormittavasta elämäntilanteista selviytymisestä . Ensimmäisessä tapaamisessa mukana on myös työntekijä. Yhteisen tapaamisajan voit  varata talon aukioloaikana numerosta 041 463 5712 tai paikan päällä sopimalla.

 

Vertaisvastaanotto Oys:n aikuispsykiatrian osastolla

Hyvän mielen talon omaistoiminta on aloittanut yhteistyössä Oys:n aikuispsykiatrian osasto 82 kanssa vertaisvastaanottotoiminnan, joka on tarkoitettu henkilöille, joiden läheinen on psykiatrisessa sairaalahoidossa. Vertaisvastaanotolla pääset keskustelemaan toisen samankaltaisen tilanteen kokeneen omaisen/ läheisen kanssa mieltäsi painavista asioista. Ajan varaamiseksi ota yhteyttä: Apulaisosastonhoitaja Jaana Heikkinen osasto 82, p.040 509 5887 tai jaana.heikkinen@ppshp.fi .  Tapaamiset ovat mahdollisia kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-19.

Paikkana Oys.n aikuispsykiatrian osasto 82, vierashuone. Osoite Peltolantie 13, 90230 Oulu. PS2-rakennus, 2. kerros.  

 

PPSHP:n perhekahvila

Perhekahvila on omaisten vertaistuki- ja keskusteluryhmä. Perhekahvila on tarkoitettu osastojen 78, 81, 82, 83, 84 ja 87 potilaiden omaisille. Henkilökunnasta kahvilassa on mukana hoitajia, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä sekä lääkäri.  Ryhmän tarkoituksena on antaa  ymmärrystä omaisen sairautta kohtaan ja  saada vertaistukea muilta ryhmään osallistuvilta omaisilta.

Ryhmään tullessa on kahvittelua ja lyhyt alustus ajankohtaisesta aiheesta, jonka jälkeen vapaata keskustelua. Omaiset voivat ehdottaa ryhmän aikana uusia aiheita alustuksia varten. Ryhmän on tarkoitus olla helposti lähestyttävä. Jokaisella on vapaus puhua tai olla myös hiljaa. Tärkein tavoite on antaa omaisille keinoja jaksaa arjessa psyykkisesti sairaan läheisen tukena sekä antaa ymmärrystä omaisen psyykkisestä sairaudesta.

 

Omaistoiminnan asioissa voit olla yhteydessä: Piia Saraspää, piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi p. 041 540 2354 

Hyvän mielen talon osoite on Kauppurienkatu 23, 2. kerros, 90100 Oulu. Käynti Vaarankadun puolelta. Tervetuloa.