Mielipaletti -toimintaa nuorille aikuisille


Järjestämme toimintaa toistaiseksi pienemmissä ryhmissä. Olethan yhteydessä Mielipaletin työntekijöihin, mikäli haluat varata yksilökeskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

Kesällä lomailemme seuraavasti: Ella on heinäkuun ajan lomalla ja palaa töihin jälleen 2.8. Tuolloin voit olla Mielipaletin asioissa yhteydessä Katriin, joka taas lomailee elokuun ajan ja palaa töihin 1.9. Tällöin ota yhteyttä Ellaan!
 

Mikä N.Y.T.?

Mielipaletin ohjelma päivittyy usein, ja uudet tapahtumamme ja toimintamme löydät kootusti tältä sivulta! Seuraa ajankohtaisia uutisia myös Mielipaletin Facebookista. Vapaaehtoistoiminnan tapahtumat taas löydät nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi -osiosta.

Keskusteluapua

Luottamuksellista keskustelua työntekijän kanssa. Keskustelun tukena halutessasi myös toiminnallisia harjoituksia. Varaa oma aikasi työntekijältä - olisi kiva kuulla miten sulla menee! Mahdollisuus myös keskusteluun vertaisen kanssa, jolla on samankaltaisia kokemuksia. Kysy lisää työntekijältä!

 

Ajankohtaisia tapahtumia:

Päivitetty viimeksi 22.7.2021: lisätty kesän tapahtumia ja syksyn ohjelmistoa

 

Ketturyhmä

Piknik Ainolan puistossa
11.8. kello 16.30–18.30

Kiinnostaako mielenterveysteemat, aktivismi ja yhteisöllinen tekeminen? Tämä voisi olla sinun porukkasi!

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan Kokemusklubia. Kokemusklubi avaa lavan kokemuksien jakamiselle ja omakohtaisista tarinoista versovalle luovuudelle. Ideoidaan yhdessä tapahtumaa piknikvilteillä puistossa sekä nautitaan eväistä ja hyvästä seurasta. Mikäli sataa, kokoonnutaan Hyvän mielen talolla.

Ilmoittautuminen joko Eventillassa tai Virvelle: 0447186762 virve.saaranen@hyvanmielentalo.fi


 

Meidän lähiluonto

23.8. klo 18–19.30
Ainolan puistossa

Luonnon tarkkailua, pieniä tehtäviä ja juttelua luonnosta "maan ja taivaan väliltä". Voidaan kokeilla myös puunhalaus-rituaalia, jossa tunnetaan luonnon tärkeys.

Ohjaajana vapaaehtoinen Erika. Ilmoittaudu Ellalle p. 044 3346 141


 

Mielipaletin Miniretket

1.6.-31.8. tiistaisin klo 12–14

Pieniä retkiä ja mukavaa tekemistä lähiluonnossa ja urbaanissa kaupunkiympäristössä mm. Ainolan puistossa. Jos tapahtuma perutaan säästä johtuen, siitä ilmoitetaan tuntia ennen tapahtuman alkua. Pukeuduthan sään mukaan! Talo tarjoaa myös pientä kesäpurtavaa. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 12. Kaikille kerroille ilmoittaudutaan erikseen. Ohjaajina Mielipaletti-työntekijät ja vapaaehtoiset.

Ilmoittautuminen: Ella 044 334 6141 ja Katri 044 311 4140.

Ohjelma:

27.7. Suppausta Oulun jokisuistossa keskustan tuntumassa. Melotaan jättikokoisella surffilaudalla Oulun jokisuiston suojaisassa, helpossa ja mielenkiintoisessa maisemassa. Sopii ensikertalaisille. Sisältää opastuksen. Tämäkin miniretki on maksuton. Ilmoittaudu 19.7. mennessä Katrille.

3.8. Retki Tietomaahan. Lähde miniretkelle tieteen ihmeelliseen maailmaan Tietomaahan. Mahdollisuus käydä katsomassa myös jättielokuva Australian villi pohjola. Maksuton. Ilmoittaudu Katrille (tai 2.8. lähtien Ellalle).

10.8. Makrokuvausta lähiympäristössä. Lähikuvausta, pienten yksityiskohtien kauneutta. Miniretkellä pääsee kokeilemaan oman puhelimen kameraan makrolinssiä. Ei tarvitse olla aiempaa osaamista kuvaamisesta. Ilmoittaudu Ellalle (heinäkuussa Katrille).

17.8. Taide & ideapiknik: Mitä taidemenetelmiä haluaisit kokeilla syksyllä? Tai mitä nuorten olkkarissa olisi kiva tehdä? Ideoidaan yhdessä Mielipaletin olohuone- ja taidetoimintaa syksylle mukavan luovan tekemisen lomassa. Paikka ilmoitetaan lähempänä. Ilmoittaudu Ellalle.

24.8. Nuotioretki ja vierailu lintutornilla Hietasaaressa. Ilmoittaudu Ellalle.

31.8. Taide-miniretki. Lisätietoa myöhemmin. Ilmoittaudu Ellalle.


 

Mikä fiilis? -chatit Discordissa

26.8., 23.9., 21.10., 18.11. ja 16.12.
aina kello 17–18.30.

Mikä fiilis? -chatissa vaihdetaan kuulumisia ja jutellaan vähän kaikesta, joskus tietystä teemastakin. Ilmoittautumisista ei tarvitse stressata, tulet vain paikalle, kun #mikä-fiilis-chat -kanava avataan kello 17 Mielipaletin Discord-serverillä. Serverille pääset suoraan tästä linkistä.

Chatissa on joka kerta paikalla 1–2 työntekijää. Voit ehdottaa chatin aiheita ja teemoja Liisalle (liisa.alanampa-kantanen@hyvanmielentalo.fi / wap 044 3346139).
 

Mielipaletin Discordissa sinulla on mahdollisuus jakaa ajatuksia ja fiiliksiä toisten nuorten kanssa myös muulloin kuin chateissa. Keskusteluissa käyvät myös Mielipaletin työntekijät ja vapaaehtoiset! Ennen kuin alat keskustelemaan, luethan ensimmäiseksi serveriämme koskevat säännöt. Tervetuloa ja mukavia juttuhetkiä!


___________________________________

Tutustu jo syksyn ohjelmistoon:

 

Ketturyhmä - eeppistä mielenterveysaktivismia 18–35-vuotiaille

Kiinnostaako mielenterveysteemat, aktivismi ja yhteisöllinen tekeminen? Tämä voisi olla porukka juuri sinulle! Tervetuloa mukaan!

Syksyllä Ketturyhmässä suunnitellaan Kokemusklubia. Klubi avaa lavan kokemuksien jakamiselle ja omakohtaisista tarinoista versovalle luovuudelle. Kokemukset sekä yhdistävät meitä että tekevät meistä ainutlaatuisia, niitä on syytä juhlistaa.

Tapahtuma on yhdistelmä mielenterveysaktivismia, lämppäriesityksiä sekä avomikkiä, jossa kuka vain pääsee halutessaan lavalle. Tehdään tapahtumasta meidän näköinen juttu ja jokainen voi olla mukana omien voimavarojensa mukaan.

Ketturyhmä kokoontuu syksyllä keskiviikkoisin klo 16.30–18.30:
11.8., 8.9., 29.9., 6.10., 13.10., 20.10., 27.10., 3.11., 10.11., 17.11., 24.11., 1.12. ja 8.12.

Tule niille kerroille kun pääset. Ilmoittautuminen ja tiedustelut: Virve Saaranen, 0447186762 tai virve.saaranen@hyvanmielentalo.fi


 

Kotipesä - Mielipaletin olkkari

Joka kuun eka torstai 2.9., 7.10., 4.11., 2.12. klo 16-18.30

Kotipesä on olohuone ja piristysruiske: se on paikka, jonne voit tulla sellaisena kuin juuri sinä päivänä olet ja jossa voit viettää vapaasti aikaa haluamallasi tavalla. Hörppää vaikka kahvit, rentoudu, ole omassa rauhassasi tai juttele muiden kanssa.

Paikalla on aina myös työntekijä. Voidaan porista mukavia, pelailla tai taiteilla. Halutessasi voit jutella työntekijän kanssa myös kahden kesken. Jokaisella kerralla on ohjattua ohjelmaa, johon voit osallistua tai vain seurailla sivusta. Voit tulla ja mennä omien aikataulujesi mukaan.

Tervetuloa! Ilmoittaudu Ellalle p. 044 3346 141.


 

Päiväkuva-pienryhmä

torstaisin 16.9., 30.9., 14.10., 28.10. 11.11. klo: 12–14

Mielen hyvinvointia tukevassa, turvallisessa pienryhmässä.Tehdään päiväkirjatyylisiä merkintöjä hetkestä maalaamalla, piirtämällä, valokuvaamalla, läsnäoloharjoituksilla sekä erilaisilla kädentöillä.

Ryhmään osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista. Voit osallistua yhdelle tai useammalle kerralle.

Ilmoittaudu Katrille 0443114140


 

Maanantain mindfulness-hetki

25.10. alkaen maanantaisin klo 13–14 (Repo)

Tietoisen läsnäolon harjoituksia ja teen maistelua. Ryhmä sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, aloitteleville sekä jo läsnäoloharjoituksia tekeville, jotka kaipaavat ryhmää harjoitusten tueksi.

Ryhmään voi tulla mukaan yhdelle tai vaikka jokaiselle kerralle.


 

Taskuopas tapahtumaan

-kissanristiäisistä konserttiin

8.9. klo: 16.30–19.30

Haluatko järjestää synttärit, työpajan tai kansainvälisen festivaalin?

Tule oppimaan yhdessä tapahtumajärjestämiseen liittyviä perusasioita. Luvassa täyttä asiaa rennossa ilmapiirissä.

Aiheina mm. ideointi, tiedotus, raha-asiat, ja luvat sekä hyvä ilmapiiri.

Sopii kaikille 18-35-vuotiaille. Ei vaadi ennakko-osaamista. Tule sellaisena kuin olet.

lmoittautuminen ja tiedustelut: Eventillassa tai Virve Saaranen 0447186762, virve.saaranen@hyvanmielentalo.fi


 

Ideapaja

15.9. klo: 11.30-13.

Mielipaletin hakemus, tavoitteet ja mittarit: Haluatko oppia lisää järjestön taustatyöstä ja kommentoida ensi vuoden hakemukseen liittyviä asioita? Mielipiteesi on tärkeä! You are needed like a donut!

Ilmoittaudu Ellalle 044 3346 141 tai Katrille 0443114140.


 

Pelintekoa nopeasti

21.9. klo 17–19 (Ilona)

'Pelintekoa nopeasti' esittelee kahdessa tunnissa pelin tekemisen vaiheet. Vaiheiden esittely toimii pohjana omalle työskentelylle sekä myöhemmin syksyllä starttaavalle Pelikurssille.

Pelin tekeminen on taiteellinen prosessi. Prosessin ymmärtäminen auttaa luomaan toimivan pelin, oli tavoitteena sitten opetus-, viihde- tai taidepeli. Parituntisen aikana osallistuja saa vinkkejä siitä, mihin keskittyä pelin tekemisen alkuvaiheessa eli ideasta prototyyppiin.

Tule sellaisena kuin olet! Voit ottaa mukaan muistiinpanovälineet tai lainata talolta. Et tarvitse peli-ideaa osallistuaksesi. Ohjelma ei sisällä ryhmätyöskentelyä eikä sinun tarvitse puhua. Pelintekoa esittelee yhteisötyöntekijä Johanna.

Ilmoittautuminen Johannalle (viimeistään 7.9.): 044 491 9420 tai johanna.verhio@hyvanmielentalo.fi


 

MieliKeho-kurssi

29.9.–24.11. (ei tapaamista 27.10.) klo 14.30–16
Kulttuuritalo Valve, tanssisali

Hyvä olo omasta kehosta. Maksuton kurssi 18–35-vuotiaille.

Oireiletko kehollasi mielen sykkyröihin? Jännitys, syömishäiriö, paniikkituntemukset, selittämättömät kiputilat... Ehkä tunnistat jonkin näistä? Ryhmään ovat tervetulleita kaikki kehollisesta työskentelystä kiinnostuneet.

MieliKehon Tuoteseloste:

  • myötätuntoista suhtautumista itseä kohtaan 137 %
  • lempeyttä ja turvallisuutta 3200 wattia
  • turvapaikkaharjoituksia 5 dl
  • rajoja 2 laatikollista
  • vapaata liikettä ohjatuissa puitteissa 250 grammaa
  • saattaa sisältää pieniä määriä huumoria ja hyvää mieltä

Ryhmä ei ole terapiaryhmä, vaan asiaa lähestytään taiteen keinoin. Ryhmällä voi olla voimauttavia vaikutuksia.

Ryhmässä saa jännittää ja olla kömpelö. Myöskään liikuntarajoitteet tai itsekriittisyys eivät ole esteitä osallistumiselle.

Tarviiko täällä tanssia? - Ei tarvi! Käytetään kehoa mukavalla tavalla.

Ryhmä on maksuton, ja sen järjestävät JoJo- Oulun Tanssin Keskus ja Hyvän mielen talo ry:n Mielipaletti-toiminta. Ryhmätila (Kulttuuritalo Valve, tanssisali) on esteetön. Osoite on Hallituskatu 7, 90100 Oulu. Ryhmän koko on 8 henkilöä.

Ilmoittautuminen: 12.9 mennessä Eventillassa.


Tilaa Mielipaletin ajankohtaiset tapahtumat eli N.Y.T. sähköpostiin tai puhelimeesi laittamalla viestiä Mielipaletin työntekijälle: Ella 044 3346 141 tai Katri 044 311 4140.