Mielipaletti -toimintaa nuorille aikuisille


Järjestämme toimintaa toistaiseksi sekä verkossa etänä että rajoitetusti kasvokkain pienemmissä ryhmissä. Olethan yhteydessä Mielipaletin työntekijöihin, mikäli haluat varata yksilökeskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

Huomaathan, että kasvokkain pidettäviä tapahtumia voidaan joutua perumaan tai siirtämään kokonaan verkkoon. Tiedotamme sivuillamme ja Facebookissa muutoksista!
 

Mikä N.Y.T.?

Mielipaletin ohjelma päivittyy usein, ja uudet tapahtumamme ja toimintamme löydät kootusti tältä sivulta! Seuraa ajankohtaisia uutisia myös Mielipaletin Facebookista. Vapaaehtoistoiminnan tapahtumat taas löydät nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi -osiosta.

 

Keskusteluapua

Luottamuksellista keskustelua työntekijän kanssa. Keskustelun tukena halutessasi myös toiminnallisia harjoituksia. Varaa oma aikasi työntekijältä - olisi kiva kuulla miten sulla menee!
 

 

Ajankohtaisia tapahtumia:

(Päivitetty viimeksi 22.2.2021)

 

DIY kahvila

Joka kuun viimeinen torstai kello 16–19

Tule niille kerroille kun pääset: 25.2., 25.3., 29.4. ja 27.5.

Tykkäätkö maalata, kirjoittaa, tehdä käsitöitä, askarrella, juoda kahvia, jutella tai vaan olla ja katsella?

Onko kiinnostusta taiteilla tai puuhailla, mutta yksin ei tule aloitettua? Tai jääkö työ yksin kesken?

DIY kahvila on paikka, jossa voit tehdä omia keskeneräisiä neuleita, tekstejä tai mitä vaan teoksia hyvässä hengessä ja rennolla meiningillä. Ja jos et ole vielä saanut omaa työtä alulle, talolta löytyy monenlaisia tarvikkeita, joita voi käyttää vapaasti. Tarjolla on myös kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa.

DIY kahvilan aikana on myös Teosklinikka. Voit ottaa mukaasi keskeneräisen tai valmiin maalauksen, tekstin, sarjakuvan, ompelutyön, neuleen tai minkä vaan työn. Voit pallotella ajatuksiasi teoksestasi, sen etenemisestä tai mahdollisesta esille laittamisesta yhdessä klinikan valelääkärin eli mentoroivan työntekijän kanssa.

Ilmoittaudu Eventillan kautta tai suoraan Katrille: 044 311 4140.

 

 

Kaveritaitokurssi

1.3.–12.4. joka toinen maanantai klo 15–17

Tapaamiset: 1.3., 15.3., 29.3. ja 12.4.

Kaveritaitokurssilla opetellaan selviämään sosiaalisissa tilanteissa ilman jännittämistä ja tutustutaan keinoihin löytää uusia kavereita ja tuttavuuksia aikuisiällä.

  • 1.3. Tutustuminen, ihmissuhteet elämässä - aiheita sekä toiveita ja tavoitteita kurssille. Ohjaajina Ella ja Elena.
  • 15.3. Vuorovaikutustaidot: mm. keskustelutaidot, jännittäminen.  Ohjaajina Ella ja Fanni.
  • 29.3. Hyvän mielen taidot: itsetunto ja itsetuntemus, omat voimavarat ja vahvuudet. Toiveita seuraavalle kerralle harrastamiseen tai tutustumiseen. Ohjaajina Katri ja Pirita.
  • 12.4. Toiveiden mukainen tekeminen. Ohjaajina Katri ja Janne.

Ilmoittautumiset Fannille fanni.uusi-hallila@hdl.fi / 050 408 6811 tai Katrille katri.aaltio@hyvanmielentalo.fi / 044 311 4140.

 

 

Mikä fiilis? -chatit kerran kuukaudessa

Mielipaletin Discordissa 4.3., 6.4. ja 4.5.
klo 17–18.30

Onko sulla ajatuksia mielessä eikä ketään kenen kanssa niitä jakaa? Jaa niitä meidän kanssa Discordissa Mikä fiilis? -chatissa!

Chatit alkavat aina kello 17 ja loppuvat kello 18.30. Siinä meillä on mukavasti aikaa jutella niitä näitä, kaikkea mitä sillä hetkellä mieleen tulee! Paikalla on joko Ella tai Liisa - tai molemmat. Aihe chateissa on siis vapaa mutta lisäksi voidaan kyllä paneutua enemmän johonkin tiettyyn aiheeseenkin. Meille voit aina esittää toiveita chattiin liittyen!

Nähdään siis chatissa, Discordissa, #mikä-fiilis-chat-kanavalla.

Linkki Mielipaletin Discord-serverille. Tervetuloa!

 

 

Eeppistä mielenterveysaktivismia

10.3., 14.4., 12.5., 8.9., 13.10., 10.11. ja 8.12. kello 16:30–18.:30

Kiinnostaako mielenterveysteemat, aktivismi ja yhteisöllinen tekeminen?

Tämä voisi olla sinun porukkasi!

Tervetuloa suunnittelemaan ja toteuttamaan mielenterveysaktivismia luovin menetelmin ja tempauksin. Otetaan kantaa ajankohtaisiin asioihin, jaetaan kokemuksia ja herätetään keskustelua. Jokainen meistä voi vaikuttaa omalla tavallaan ja voimavarojensa puitteissa. Toimimme yhteistyössä helsinkiläisen mielenterveysaktivismiryhmä Koalan kanssa.

10.3. teemana on lumiaktivismi. Tavataan Hollihaan puiston nuotiopaikalla.

Tiedustelut: Virve 044 718 6762 tai Katri 044 311 4140

 

 

Päiväkuva-pienryhmä

torstaisin 11.3., 8.4. ja 13.5. kello 12–14

Mielen hyvinvointia tukevassa, turvallisessa pienryhmässä (max. 4 osallistujaa) tehdään päiväkirjatyylisiä merkintöjä hetkestä maalaamalla, piirtämällä, valokuvaamalla, läsnäoloharjoituksilla sekä erilaisilla kädentöillä. Ryhmään osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista. Voit osallistua yhdelle tai useammalle kerralle.

Ilmoittaudu Katrille: 044 311 4140.

 

 

Kotipesä - Mielipaletin olkkari

torstaisin 18.3., 22.4. ja 20.5. klo 16–18.30

Kotipesä on olohuone ja piristysruiske: se on paikka, jonne voit tulla sellaisena kuin juuri sinä päivänä olet ja jossa voit viettää vapaasti aikaa haluamallasi tavalla. Juo vaikka kahvit, rentoudu, ole omassa rauhassasi tai juttele muiden kanssa.

Voidaan porista mukavia, pelailla tai taiteilla. Jokaisella kerralla on ohjelmaa, johon voit osallistua tai vain seurailla sivusta. Voit tulla ja mennä omien aikataulujesi mukaan. Tervetuloa!

Turvallisuuden vuoksi pidämme Olkkarin pienimuotoisena tapahtumana enintään viidelle osallistujalle.

Ilmoittaudu mukaan Ellalle p. 044 334 6141.

 

 

Mielipaletin vapaaehtoistoiminnan startti

22.3. klo 13.30–17.00

Aleksinkulma, Oulun keskusta

Vapaaehtoisena pääset auttamaan muita, osallistumaan ja vaikuttamaan sinulle mielekkäällä tavalla sekä kehittämään ja hyödyntämään omaa osaamistasi. Tule perehtymään Mielipaletin vapaaehtoistoimintaan ja kuulemaan mahdollisuuksista.

Koulutus ei vielä sido sinua mihinkään. Koulutukseen osallistujille tarjotaan välipala.

Ilmoittaudu mukaan 15.3. mennessä Eventillassa.

 

 

Lupa olla -ryhmä

keskiviikkoisin 31.3.–5.5. kello 14.30–16
Kulttuuritalo Valve

Etsitään yhdessä lempeän liikkeen, mindfulnessin, maalaamisen, keskustelujen sekä leikin kautta iloa, lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan.

Ryhmä sopii meille kaikille; villeille, luonnonlapsille, kömpelöille, hiljaisille, tosikoille ja itseään etsiville.

Ryhmässä kuusi kokoontumista, jokaisella kerralla on vähän erilainen teema.

Ryhmää ohjaavat Mielipaletti-työntekijöiden Ellan ja Katrin lisäksi JoJo:n yleisötyöntekijä/tanssinopettaja (MA) Liisa Heikkinen sekä Pohjois-Suomen SYLI-keskuksen toiminnanohjaaja Iiris Pitkäjärvi.

Ryhmä on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 24.3. mennessä Eventillassa.

Yhteistyössä Hyvän mielen talo ry:n Mielipaletti, JoJo - Oulun Tanssin Keskus, Pohjois-Suomen SYLI-keskus
 

Mielipaletin Discord on auki!

Mielipaletin Discordissa sinulla on mahdollisuus jakaa ajatuksia ja fiiliksiä toisten nuorten kanssa. Keskusteluissa käyvät myös Mielipaletin työntekijät ja vapaaehtoiset!

Tässä linkki, joka vie sinut Discord-serverillemme. Tervetuloa!

Ennen kuin alat keskustelemaan, luethan ensimmäiseksi serveriämme koskevat säännöt. Mukavia juttuhetkiä!


__________

Tilaa Mielipaletin ajankohtaiset tapahtumat eli N.Y.T. sähköpostiin tai puhelimeesi laittamalla viestiä Mielipaletin työntekijälle: Ella puh. 044 3346 141 tai Katri puh. 044 311 4140.