Mielipaletti -toimintaa nuorille aikuisille


Järjestämme toimintaa toistaiseksi sekä verkossa etänä että kasvokkain pienemmissä ryhmissä. Olethan yhteydessä Mielipaletin työntekijöihin, mikäli haluat varata yksilökeskusteluajan tai etänä tapahtuvan toiminnan esittelyn tai ilmoittautua johonkin tapahtumistamme.

Huomaathan, että kasvokkain pidettäviä tapahtumia voidaan joutua perumaan tai siirtämään verkkoon. Tiedotamme sivuillamme ja Facebookissa muutoksista!
 

Mikä N.Y.T.?

Mielipaletin ohjelma päivittyy usein, ja uudet tapahtumamme ja toimintamme löydät kootusti tältä sivulta! Seuraa ajankohtaisia uutisia myös Mielipaletin Facebookista. Vapaaehtoistoiminnan tapahtumat taas löydät nettisivujemme Tule vapaaehtoiseksi -osiosta.

Keskusteluapua

Luottamuksellista keskustelua työntekijän kanssa. Keskustelun tukena halutessasi myös toiminnallisia harjoituksia. Varaa oma aikasi työntekijältä - olisi kiva kuulla miten sulla menee!
 

Ajankohtaisia tapahtumia:

Päivitetty viimeksi 30.4.2021: lisätty touko–kesäkuun tapahtumia

 

Mikä fiilis? -chatti

Mielipaletin Discordissa 4.5. klo 17–18.30

Onko sulla ajatuksia mielessä eikä ketään kenen kanssa niitä jakaa? Jaa niitä meidän kanssa Discordissa Mikä fiilis? -chatissa!

Chatit alkavat aina kello 17 ja loppuvat kello 18.30. Siinä meillä on mukavasti aikaa jutella niitä näitä, kaikkea mitä sillä hetkellä mieleen tulee! Paikalla on joko Ella tai Liisa - tai molemmat. Aihe chateissa on siis vapaa mutta lisäksi voidaan kyllä paneutua enemmän johonkin tiettyyn aiheeseenkin. Meille voit aina esittää toiveita chattiin liittyen!

Nähdään siis chatissa, Discordissa, #mikä-fiilis-chat-kanavalla.

Linkki Mielipaletin Discord-serverille. Tervetuloa!

 

Teatteri Saagan esitys Sekasointuja

5.5. klo:17.

Hyvän mielen talolla. Hyvän mielen talo ry:n uusille ja vanhoille jäsenille. Liittymällä jäseneksi 10 €/vuosi, mahdollistat Hyvän mielen talon tärkeän toiminnan ja saat jäsenetuja mm. Revanssi-lehden -ja tällaisia tapahtumia. Lisätietoa esityksestä tässä: https://www.hyvanmielentalo.fi/media/maksuton-teatteri-saagan-esitys.pdf

Ilmoittaudu Hyviksen neuvontaan 041 4635712.

 

Kesätoiminnan ideapaja

6.5. klo:17-19.

Mielipaletin vapari tai vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunut! Tuu mukaan kesätoiminnan ideointiin: Ideoidaan Miniretkiä ja muuta mukavaa kesätoimintaa. Ilmoittaudu viestillä: 044 311 4140.

 

Liikkeellä hyvää oloa -ryhmä

maanantaisin 10.5.–7.6. klo 14.30–16

Haluatko sinäkin lähteä lisäämään aktiivisuutta omaan arkeesi, ja kokea miten liikkeellä voi saada aikaan hyvää oloa? Samalla huomaat ja opit, miten luodaan keinoja, joilla kokonaisvaltainen hyvinvointi- ja toimintakyky lisääntyvät ja elämänlaatu paranee.

Ryhmä on suunnattu 18–29- vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka haluavat lisätä liikettä omaan arkeensa. Ryhmätoimintojen sisältö suunnitellaan yhteistyössä osallistujien kanssa, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa liikunnallista kokemusta. Toiminta voi pitää sisällään esimerkiksi luonnossa retkeilyä, geokätköilyä, kehonhuoltoa, frisbeegolfia tai vaikkapa melontaa. Osallistuminen on maksutonta, ja liikkumiseen tarvitset ainoastaan ulkona liikkumiseen soveltuvat vaatteet ja jalkineet. Toiminnassa painotetaan ulko- ja luontoliikuntaa.

Ohjaajana liikuntaetsivä Iitu Juola, Liike-hanke Oulun NMKY ja Mielipaletin Ella Sohlo

Ilmoittaudu 30.4. mennessä Ellalle p. 044 3346 141 tai ella.sohlo@hyvanmielentalo.fi

 

Mielipaletin kaupunkiviljelijät

- 11.5. klo 14.30–17.30

- 18.5. klo 14.30–16.30

- 26.5. klo 14–18

- sekä itsenäisesti ja porukalla läpi koko kesän!

Opetellaan porukalla hyötykasviviljelyä kesän 2021 aikana. Toiminnassa on mahdollisuus osallistua kasvilavan rakentamiseen ja perustamiseen sekä kasvattaa ja hoitaa hyötykasveja.

Mielipaletin kasvatuslaatikko tulee Ainolanpuistoon, Dammisaaren Rapumajalle. Yhteistyössä viljelyssä kanssamme on Dodo ry.

Ilmoittaudu mukaan 7.5. mennessä tai kysy myöhemminkin paikkoja Ellalta: p. 044 334 6141.

 

Ketturyhmä

Eeppistä mielenterveysaktivismia

12.5., 8.9., 13.10., 10.11. ja 8.12. kello 16.30–18.30

Kiinnostaako mielenterveysteemat, aktivismi ja yhteisöllinen tekeminen? Tämä voisi olla sinun porukkasi!

Tervetuloa suunnittelemaan ja toteuttamaan mielenterveysaktivismia luovin menetelmin ja tempauksin. Otetaan kantaa ajankohtaisiin asioihin, jaetaan kokemuksia ja herätetään keskustelua. Jokainen meistä voi vaikuttaa omalla tavallaan ja omien voimavarojensa puitteissa. Toimimme yhteistyössä helsinkiläisen mielenterveysaktivismiryhmä Koalan kanssa. Toiminnalla tavoitellaan mielenterveyden häiriöihin liittyvien stigmojen vähentämistä kokemustietoon perustuvan aktivismin avulla.

Ryhmä on avoin kaikille 18–35-vuotiaille. Jos sulla on kysyttävää, viestittele tai soittele Katrille: 044 311 4140.

 

Päiväkuva-pienryhmä

13.5. kello 12–14

Mielen hyvinvointia tukevassa, turvallisessa pienryhmässä (max. 4 osallistujaa) tehdään päiväkirjatyylisiä merkintöjä hetkestä maalaamalla, piirtämällä, valokuvaamalla, läsnäoloharjoituksilla sekä erilaisilla kädentöillä. Ryhmään osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista. Voit osallistua yhdelle tai useammalle kerralle. Ilmoittaudu Katrille: 044 311 4140.

 

Vapaaehtoistoiminnan info

20.5. klo:16-18

Haluatko mielekästä tekemistä kesäksi? Mielen hyvinvointia tukevassa vaparihommassa voit olla yhtenä tai useampana päivänä kesä-elokuussa. Tekemistä löytyy vaikkapa Mielipaletin Miniretken ohjaajana tai viljelytoiminnassa. Tuu kuulemaan lisää! Saat työntekijöiden ja muiden vapareiden tuen, auttamisen iloa, onnistumisen kokemuksia ja todistuksen toiminnasta.

You are needed like a Donut.

 

Kotipesä - Mielipaletin olkkari

20.5. klo 16–18.30

Kotipesä on olohuone ja piristysruiske: se on paikka, jonne voit tulla sellaisena kuin juuri sinä päivänä olet ja jossa voit viettää vapaasti aikaa haluamallasi tavalla. Juo vaikka kahvit, rentoudu, ole omassa rauhassasi tai juttele muiden kanssa.

Voidaan porista mukavia, pelailla tai taiteilla. Jokaisella kerralla on ohjelmaa, johon voit osallistua tai vain seurailla sivusta. Voit tulla ja mennä omien aikataulujesi mukaan. Tervetuloa!

Turvallisuuden vuoksi pidämme Olkkarin pienimuotoisena tapahtumana enintään viidelle osallistujalle.

Ilmoittaudu mukaan Ellalle p. 044 334 6141.


 

Retki Koiteliin

pe 21.5.

Lähde mukaan viettämään päivää porukalla Koitelinkoskelle sekä opettelemaan erätaitoja ja kalastusta. Eväitä nautiskelemme nuotiolla. Omavastuuhinta 5 e. Lähtö klo 11.30 ja paluu klo 17.

Ilmoittaudu mukaan 7.5. mennessä Ellalle p. 044 3346 141.

 

DIY kahvila

27.5. kello 16–19

Tykkäätkö maalata, kirjoittaa, tehdä käsitöitä, askarrella, juoda kahvia, jutella tai vaan olla ja katsella?

Onko kiinnostusta taiteilla tai puuhailla, mutta yksin ei tule aloitettua? Tai jääkö työ yksin kesken?

DIY kahvila on paikka, jossa voit tehdä omia keskeneräisiä neuleita, tekstejä tai mitä vaan teoksia hyvässä hengessä ja rennolla meiningillä. Ja jos et ole vielä saanut omaa työtä alulle, talolta löytyy monenlaisia tarvikkeita, joita voi käyttää vapaasti. Tarjolla on myös kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa.

DIY kahvilan aikana on myös Teosklinikka. Voit ottaa mukaasi keskeneräisen tai valmiin maalauksen, tekstin, sarjakuvan, ompelutyön, neuleen tai minkä vaan työn. Voit pallotella ajatuksiasi teoksestasi, sen etenemisestä tai mahdollisesta esille laittamisesta yhdessä klinikan valelääkärin eli mentoroivan työntekijän kanssa.

Ilmoittaudu Eventillan kautta tai suoraan Katrille: 044 311 4140.


 

Mielipaletin kesäleiri

28.–30.5. Lomakoti Onnela, Haukipudas

Yhdessäoloa, luonnonrauhaa, taiteilua ja muuta mukavaa kesätekemistä luvassa Mielipaletin perinteisellä viikonloppuleirillä.

Leirin omavastuuhinta 15 e (sisältää matkat, majoitukset, ruuat ja ohjelman).

Ilmoittaudu 12.5. mennessä Ellalle p. 044 3346 141.


 

Mielipaletin Miniretket

1.6. alkaen tiistaisin klo 12–14

Pieniä retkiä ja mukavaa tekemistä lähiluonnossa ja urbaanissa kaupunkiympäristössä. Retkille otetaan 6 osallistujaa kerrallaan.

Jos tapahtuma perutaan säästä johtuen, siitä ilmoitetaan tuntia ennen tapahtuman alkua. Pukeuduthan sään mukaan!

Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 12 retken ohjaajalle. Tarkempi ohjelma tulee lähiaikoina!

 

”Aikuisten kesäleiri" -Hyvä teko - toiminnallinen videoprojekti

14.-18.6. klo:11-17

Päivätoimintaa, yöpyminen kotona: ma, ti, ke ja pe (torstaina lepoa.) klo: 11-13 toimintaa , 13-14 ruokis (tarjoamme lounaan), 14-17  toimintaa. Viikon aikana tehdään yhdessä jokin rohkea hyvä teko, jolla autamme ja ilahdutamme jotakin ihmistä tai ihmisryhmää Oulussa. Kuvaamme hyvän tekomme videoksi, jonka kautta toimintamme tulee laajemmin näkyväksi sekä innostamme myös muita toimimaan toisten iloksi. Viikon aikana pääset pureutumaan dokumentaarisen videon saloihin. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan projekteja videototeutus huomioiden, kuvaamaan ja äänittämään kännykällä sekä saat halutessasi kokemuksen kameran edessä olemisesta. Ohjaajina mediatuottaja Sami Hänninen ja Mielipaletti-työntekijä Katri Aaltio. Projektin innoittajana toimii Gutsy go -toiminta.

Ilmoittautuminen: katri.aaltio@hyvanmielentalo.fi tai 044 311 4140

 

Hyvän olon päivä

22.6. klo 14-18 Villa Pukkilassa Hietasaaressa.

Valitsetko mölkyn, villiyrttismoothien, saunomisen ja uimisen tai vaikka ne kaikki? Monenlaista mukavaa kesätekemistä luvassa, tai vaikka vain olemista ja rentoutumista Mielipaletin Hyvän olon -kesäpäivässä. Tarjolla myös nuotioevästä. Tule ja mene omien aikataulujesi mukaan! Ilmoittaudu mukaan 18.6. mennessä Ellalle p. 044 3346 141.

 

Tule Discordiin juttelemaan!

Mielipaletin Discordissa sinulla on mahdollisuus jakaa ajatuksia ja fiiliksiä toisten nuorten kanssa. Keskusteluissa käyvät myös Mielipaletin työntekijät ja vapaaehtoiset!

Tässä linkki, joka vie sinut Discord-serverillemme.

Ennen kuin alat keskustelemaan, luethan ensimmäiseksi serveriämme koskevat säännöt. Tervetuloa ja mukavia juttuhetkiä!

 

Mielenterveyden ensiapu® 1 –koulutus Mielenterveys elämäntaitona

15.7., 19.7., 22.7. ja 26.7. klo 12-15.30.

Kohderyhmä: Henkilöt, joilla on omaa tai läheisenä saatua kokemusta mielenterveyden häiriöstä tai joilla on psyykkisesti kuormittava elämäntilanne.

Tavoite: Osallistuja saa tietoa mielen hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistä, rohkaistuu huolehtimaan omasta ja läheisten mielenterveydestä ja saa taitoja selvitä elämään kuuluvista vastoinkäymisistä.

Sisältö: Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutuksessa saa tutkittua tietoa mielenterveydestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Koulutuksessa käsiteltävät teemat ovat:

  • Mielenterveys on osa terveyttä ja hyvinvointia
  • Tunnetaidot
  • Elämän monet kriisit
  • Ihmissuhteet ja vuorovaikutus
  • Elämänhallinta

Koulutuksesta saa todistuksen. Kouluttajat: Mielenterveyden ensiapu® 1 –ohjaajat Katri Aaltio ja Päivi Isojärvi.

Hinta: Oppikirjamaksu (Mielenterveys elämäntaitona): Hyvän mielen talo ry:n vapaaehtoisille ja kokemusasiantuntijoille maksuton, jäsenet 5 €, ei jäsenet 10 €, maksu suoritetaan ennen koulutusta ilmoittautumisen yhteydessä annettavien ohjeiden mukaan.

Lisätiedot ja Ilmoittautumiset  24.6.2021 mennessä:  katri.aaltio@hyvanmielentalo.fi tai 044 311 4140.


Tilaa Mielipaletin ajankohtaiset tapahtumat eli N.Y.T. sähköpostiin tai puhelimeesi laittamalla viestiä Mielipaletin työntekijälle: Ella 044 3346 141 tai Katri 044 311 4140.