Keskusteluapua ja neuvontaa


Yksilöllistä tukea

Hyvän mielen talolta voi varata yksilöllistä keskusteluaikaa työntekijän tai vapaaehtoisena toimivan vertaistukihenkilön kanssa.


Henkilökohtainen keskusteluapu työntekijän kanssa

Voit varata Hyvän mielen talon työntekijältä henkilökohtaisen keskusteluajan ja perehdytyksen Hyvän mielen talon toimintaan. Tarvittaessa selvittelemme muiden auttajatahojen palveluja. Voimme tavata Hyvän mielen talolla tai asiaa voidaan hoitaa puhelimessa. Keskusteluaika varataan etukäteen talon aukioloaikana numerosta 041 463 5712 tai paikan päällä sopimalla.


Henkilökohtainen keskusteluapu vertaisen kanssa

Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija esim. tilanteissa, joissa ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Tuen muotoja voivat olla mm. keskustelu ja yhdessä tekeminen – tai toisinaan myös kevyempi kuulumisten vaihto voi olla riittävä tuki. Vertaistukihenkilöillä on kokemusta sekä mielenterveyden ongelmista että vaikeista elämäntilanteista selviytymisestä omakohtaisesti tai läheisenä. Ensimmäisessä tapaamisessa mukanasi on vertaistukihenkilön lisäksi myös työntekijä. Yhteinen tapaamisaika varataan etukäteen talon aukioloaikana numerosta 041 463 5712 tai paikan päällä sopimalla.