verkkoryhmät

Lue lisää

 

 

Etätoimintaa puhelimitse ja verkossa

 

Kaipaatko keskusteluaikaa keventääksesi mieltäsi?

Voit keskustella työntekijöidemme kanssa joko puhelimitse tai Teams-sovelluksella. Keskusteluajan voit varata numerosta 041 463 5712

Mikäli olet huolissasi läheisesi psyykkisestä hyvinvoinnista ja omasta jaksamisestasi voit olla yhteydessä suoraan omaistyöntekijään p. 041 540 2354

Parhaiten tavoitat meidät arkisin ma ja ti klo 10-17, ke suljettu, to ja pe klo 9-14.

 

Mitä sinulle kuuluu? -soittopalvelu 

Hyvän mielen talon työntekijä soittaa sinulle kerran viikossa henkilökohtaisen puhelun mm. kuulumisista, arjen asioista ja muista sinulle tärkeistä ja ajankohtaisista asioista keskustelemiseksi. Ilmoittaudu mukaan Hyvän mielen talon neuvontaan p. 041 463 5712.

 

Neulis – käsityöryhmä verkossa

maanantaisin 8.2., 15.2., 22.2., 1.3., 8.3., 15.3., 22.3. ja 29.3. klo 13 - 14

Ryhmä kaikille, jotka rakastavat käsitöitä! Tässä ryhmässä voit esitellä omia käsitöitä, jakaa ideoita ja kysellä vinkkejä muilta, sekä vaihtaa kuulumisia ja rupatella kivan tekemisen lomassa. Tehdään käsitöitä yhdessä mukavassa seurassa!

Ilmoittautumiset Valentinalle p. 041 463 5710 tai valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi.

 

Hyviksen etäolkkari

Kokoontumiset Teamsissa torstaisin 25.3., 8.4., 15.4., 29.4., 6.5., 20.5. ja 27.5. klo 12.00-13.30.

Ohjelmassa kullakin kerralla kuulumisia ja vapaata porinaa, ohjattua keskustelua vaihtuvista aiheista, seurapelejä ja taukojumppaa/-venyttelyä.

Jos kiinnostuit etäolkkarista, ilmoita sähköpostiosoitteesi Jennille: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi

Saat sähköpostiisi liittymislinkin samana päivänä ennen kutakin olkkarikokoontumista. Ilmoittautuminen ei sido sinua osallistumaan, vaan voit itse päättää, mihin olkkarikokoontumiseen haluat osallistua. Tapaamisiin voit liittyä vapaasti mukaan omien aikataulujesi mukaan itsellesi sopivana ajankohtana klo 12.00-13.30 välillä. Mukaan liittymiseksi tarvitset tietokoneen, puhelimen tai tabletin internetyhteydellä sekä sähköpostiosoitteen.

 

Vapaaksi ahdistuksesta - vertaistukiryhmä klo 14 – 15.30. (Verkossa)

Tervetuloa jakamaan kokemuksia luotettavassa ilmapiirissa vertaisten kanssa. Ryhmä kokoontuu verkossa (Teams).
18.2. Toipuminen, monipuolinen lähestymistapa: keho, tunteet, käyttäytyminen, mieli, ihmissuhteet, minäkuva ja elämänfilosofia.
4.3. Rentoutustekniikat, palleahengitys, ravitsemus ja liikunta.
18.3. Neljä piirrettä, jotka ylläpitävät ahdistusta + ylläpitävät syyt.
1.4. Työkaluja paniikkikohtauksesta selviytymiseen.

Ohjaajana toimii Valentina. Ilmoittaudu mukaan: p. 041 463 57 10 tai valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi. Ryhmään osallistumiseksi tarvitset sähköpostiosoitteen sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen Internet-yhteydellä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin, josta pääset osallistumaan ryhmään. Voit valita haluatko osallistua ryhmään ääni- ja kuvayhteydellä tai vain ääniyhteydellä.

 

Luonnosta elinvoimaa- virtuaalikahvila

tiistaisin 9.3., 16.3., 23.3. ja 30.3. klo 15 - 16.

Monille luonto luo kiireettömiä hengähdys- ja rauhoittumishetkiä luonnon helmassa. Metsä tuo mielenrauhaa ja innostaa tutkimaan ja liikkumaan. Mitä luonto sinulle merkitsee? Millainen on sinun mielipaikkasi luonnossa? Piipahda Hyviksen luonnosta elinvoimaa- virtuaalikahveilla, paikalla Valentina. Tervetuloa! 😊

Ilmoittautumiset Valentinalle p. 041 463 5710 tai valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi.

 

Tukea masennuksesta toipumiseen -vertaisryhmä klo 12.30 – 14.00 (Ilona /Suvanto) HUOM! Aloitus etäryhmänä!

Ryhmä on voimavaralähtöinen. Sen tavoitteena on auttaa osallistujaa itseään ymmärtämään, mitä masennus on, miten itse suhtautua masennukseen, miten masennuksen kanssa voi elää sekä miten siitä voi toipua. Ryhmässä työskennellään pääasiallisesti keskustellen ja kokemuksia jakaen. Lyhyen alustuksen kautta edetään kunkin kerran aiheeseen. Työkaluna ryhmässä käytetään puhelimeen ladattavaa Mielipäiväkirja -sovellusta (Medified), joten osallistujalla täytyy olla käytössään älypuhelin, johon voi ladata sovelluksen. Mielipäiväkirja on mielialan ja mielenterveyden seuraamiseen tarkoitettu sovellus. Ryhmää ohjaavat Oula ja Jenni.

Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko klo 12.30-14.00 aloittaen etäryhmänä (Microsoft Teams), kasvokkaisiin kokoontumisiin siirtyminen mahdollista myöhemmin koronatilanteen salliessa.

ke 14.4. Tervetuloa ja tutustuminen sekä Mielipäiväkirja -sovellukseen tutustuminen (Ilona)

ke 28.4. Mitä masennus on? Miten toiminta ja ajatukset vaikuttavat mielialaan? Miten toimin, kun on huoli omasta tai läheisen hyvinvoinnista? (Ilona/Suvanto)

ke 12.5. Miten kerron masennuksesta? (Ilona)

ma 24.5. Miten suhtaudun itse masennukseen ja itsemyötätunto (Suvanto)

ke 9.6. Katse tulevaan: mistä apua ja toivoa? (Suvanto)

Ryhmään mahtuu mukaan viisi osallistujaa. Ilmoittautuminen: Jenni Tulppo p. 044 901 7212, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi.


Naisten kesken -porinaryhmä (verkkoryhmä)

Ryhmä on suunnattu kaikille naisille ja naiseksi itsensä kokeville. Keskustelemme naisen elämään ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Ryhmä on avoin eli voit liittyä mukaan mille kerralle vain. Ohjaajina vapaaehtoistoimija Johanna ja Jenni Tulppo. Ryhmä kokoontuu Microsoft Teams -ympäristössä. Kesällä myös ulkokokoontumiset mahdollisia sään salliessa.

Kokoontumiset klo 12.30–14.00

pe 7.5.              Kuka minä olen ja vahvuuteni naisena

pe 21.5.            Naiseuteni esikuvat

pe 4.6.              Elämänkaareni naisena

pe 18.6.            Hyvinvoiva nainen: omat voimavarani

pe 2.7.              Toivekerta: yhdessä sovittava aihe

Ilmoittautumiset: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212

 

TOIMINTAA TUKINETISSÄ

Tukinet on turvallinen palvelu, jossa käytetään nimimerkkejä, jotta yksittäisiä käyttäjiä ei tunnisteta. Löydät Hyvän mielen talon ryhmät menemällä suoraan osoitteeseen:
https://tukinet.net/toimijat/hyvan-mielen-talo-ry/ tai Tukinetin etusivulta kohtaan ”Toimijat”, josta voit hakea hakusanalla ”Hyvän mielen talo”. Sivulla on kohta ”Tulevat ryhmächatit”, joista ylimmäinen on seuraavaksi alkava livechat, jota klikkaamalla pääset osallistumaan.

 

Juttutupa chat – ryhmä  (Tukinet)

Avoin chat kaikille hyvinvoinnista ja mielenterveydestä kiinnostuneille. Chatissa poristaan arkeen ja jaksamiseen liittyvistä asioista, vaihdellaan kuulumisia sekä vinkkejä mielialan kohottamiseen :) Tervetuloa porinoille 19.2. klo 12 – 13.

 

Ahdistus & stressinhallinta (Tukinet)

Vertaistukea verkossa ahdistusta ja stressiä kokeville. Hyvän mielen talon chatissa pääset käymään vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa tilanteessa olevien kanssa, jakamaan ahdistukseen ja stressiin liittyviä ajatuksia, kokemuksia sekä selviytymiskeinoja ja vinkkejä.

Chat on auki keskiviikkoisin 10.3., 24.3., 7.4., 21.4. ja 5.5. klo 15

Takaisin toimintakalenteriin