Henkisen hyvinvoinnin viikon ohjelma - lue lisää

Henkisen hyvinvoinnin viikon ohjelma - lue lisää

 

Tervetuloa mukaan Hyvän mielen talon Henkisen Hyvinvoinnin viikolle ottamaan lempeästi askelia kohti toivoa, löytämään monipuolisia keinoja oman henkisen hyvinvointisi tukemiseksi sekä ammentamaan hyvää oloa luonnosta ja ulkoilmasta. 

Järjestämme tapahtumaviikon turvallisuusnäkökulmat huomioiden etä- ja ulkotapahtumina sekä pienimuotoisina ryhmätoimintoina. Pidämme ryhmäkoot pieninä, huomioimme turvavälit ja hyvän hygienian, sekä käytämme maskia ajankohtaisten turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Henkisen Hyvinvoinnin viikko tarjoaa monipuolisesti toivoa lempeästi herättelevää ja hyvinvointia tukevaa ohjelmaa muun muassa erilaisten luentojen, hyvinvointihetkien ja luovan tekemisen muodossa. Monelle luonnon ja ulkoilun merkitys hyvinvoinnin ja toivon lähteenä on viimeisen vuoden aikana korostunut, joten myös se näkyy ohjelmassamme tänä vuonna.  

 

Ilmoittautuminen tapahtumiin: Hyvän mielen talon neuvonta, p. 041 463 5712 tai info@hyvanmielentalo.fi 

 

Lisätietoa tapahtumaviikosta: 

Valentina Vähänen, p. 041 463 5710, valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi 

Tiia Närhi, p. 044 491 9420, tiia.narhi@hyvanmielentalo.fi 

 

Lempeästi kohti toivoa - avajaistapahtuma 

maanantai 26.4. klo 13-15 (etä & lähi) 

Tervetuloa viikon avajaistapahtumaan! Tapahtumassa kuullaan hyvinvointiyrittäjä Pauliina Lukkarisen (FT, Km) luento toivosta, armollisuudesta sekä niiden merkityksestä hyvinvoinnille, sekä julkaistaan Hyvän mielen talon yhteisön kanssa koostettu Yhteiset Toivon Kuvat-videoteos. Tapahtumaa voi ilmoittautua seuraamaan Hyvän mielen talolle (max. 4 osallistujaa) tai siihen voi osallistua etänä Teams-yhteyden kautta. Tapahtumassa kahvitauko. Luennosta voi pyytää myös itselleen tallenteen.  

Lisätietoa: Tiia Närhi, p. 044 491 9420, tiia.narhi@hyvanmielentalo.fi 

  

Valokuvauskävely 

tiistai 27.4. klo 13-15 (ulkotapahtuma) 

Viihdytkö luonnosta ja nautitko kauniiden maisemien ja yksityiskohtien äärelle pysähtymisestä? Pidätkö valokuvaamisesta, tai haluaisitko päästä kokeilemaan? Lähde mukaan yhteiselle valokuvauskävelylle! Aloitetaan kävely pienellä inspiroitumisharjoituksella, jonka jälkeen lähdemme kävelemään ja kuvailemaan. Ota mukaasi oma kännykkäkamera tai kamera. Talolta myös mahdollisuus lainata järjestelmäkameraa. Mukaan mahtuu 5 henkilöä, käytämme maskeja ja huolehdimme turvaväleistä. Tapaamme Pikisaaressa Sokeri-Jussin Kievarin edessä, osoitteessa Pikisaarentie 2, josta lähdemme liikkeelle. 

Lisätietoa: Tiia Närhi, p. 044 491 9420, tiia.narhi@hyvanmielentalo.fi 

 

Hyvinvointiluento, Anita Karjalainen 

tiistai 27.4. klo 17-18 (etä) 

Anita Karjalaisen (Liikunnanohjaaja AMK, hyvinvointialan yrittäjä) hyvinvointiluennolta löydät avaimia inhimilliseen ja joustavaan hyvinvointiin. Hyvinvointitekojen ei tarvitse olla hampaat irvessä tehtyjä liikuntasuorituksia, orjallisen tarkkaa ruokavaliota tai metrin mittaisia kieltolistoja. Tule kuulemaan, miten voit suhtautua hyvinvointiin joustavalla otteella, sekä vaikuttaa omilla pienillä teoillasi toiveikkaampaan, paremmin voivaan tulevaisuuteesi jo tänään. 

Lisätietoa: Valentina Vähänen, p. 041 463 5710, valentina.vahanen@hyvanmielentalo.fi 

 

Kokemuksia taiteen äänellä -näyttelyn opastettu kierros talolla 

keskiviikko 28.4. klo 14.30–15.30 (lähi, tarvittaessa etä) 

Näyttelyssä on esillä Hyvän mielen talon kokemusasiantuntijoiden teoksia mm. Elämäni kuvat ja Elämäni matkalaukku –kursseilta. Taide tarjoaa perinteisen kerrotun kokemuspuheenvuoron tueksi ja rinnalle erilaisia keinoja esittää tarinaa. Joskus yksi kuva voi kertoa enemmän, kuin tuhat sanaa tai yksi runo voi tuoda kuulijan lähemmäksi kokemuksen ydintä. Esittelyyn voi ilmoittautua Hyvän mielen talolle ja tarvittaessa siirrämme tapahtumaan verkkoon (max. 4 osallistujaa). 

Lisätietoa: Virve Saaranen, p. 044 718 6762, virve.saaranen@hyvanmielentalo.fi 

 

Perheiden PihapeliPiknik 

keskiviikko 28.4. klo 16–18 (ulkotapahtuma) 

Haluaisitko tehdä jotain mukavaa oman perheen kanssa? Houkutteleeko keväinen luonto ulkoilemaan? PihapeliPiknikissä lapset ja nuoret voivat mukavalla tavalla viettää aikaa vanhempiensa kanssa pelaamalla erilaisia pihapelejä leikkimielisesti kisaillen. PihapeliPiknik järjestetään Lyötynpuistossa klo 16–18 välillä. Tapahtuma järjestetään voimassa olevien rajoitusten mukaan ja tarvittaessa ohjelma siirtyy Teamsiin.  

Lisätietoa: Henry Kaspala 044 334 6138 tai Mervi Kauppinen 044 408 1131.

  

Kohti itsemyötätuntoa-hetki 

torstai 29.4. klo 14-15 (etä) 

Kuinka yksinkertaista, mutta samalla niin vaikeaa on suhtautua itseensä kuin ystävään. Itsemyötätunto on taito, jota voi ja kannattaa harjoitella, koska se tutkitusti lisää hyvinvointia. Kohti itsemyötätuntoa -hetken aikana saat tietoa itsemyötätunnosta sekä vinkkejä ja keinoja sen lisäämiseen. Hetki pidetään verkossa Teams-yhteydellä.  

Lisätietoa: Ella Sohlo p. 044 334 6141, ella.sohlo@hyvanmielentalo.fi. 

 

DIY kahvila: Kirjoituspaja 18-35 -vuotiaille 

torstai 29.4. kello 16–19 (lähi) 

Tule juttelemaan kirjoittamisesta! Mikä on ihanaa ja mikä kamalaa kirjoittamisessa? Kaipaatko apua johonkin kirjoittamiseen liittyvän asian suhteen? Tai jos et koskaan ole näyttänyt tekstiäsi kenellekään, mutta ajatus kutkuttaa, nyt on tilaisuutesi! 

Kirjailija ja sanataideohjaaja Minna Mikkonen vinkkaa ja auttaa lempeällä otteella. 

Lisätietoa: Katri Aaltio, p. 044 311 4140, katri.aaltio@hyvanmielentalo.fi 

  

Vappuaaton etäbileet 

perjantai 30.4. klo 12-13.30 (etä) 

Varaa lasillinen simaa ja liity kanssamme yhteiseen etäjuhlaan! Ohjelmassa vappumaljojen nosto, vappuvisailua ja keskustelua vappuperinteistä sekä lempi vappubiisejä. Voit halutessasi pukea pientä naamiaisrekvisiittaa päällesi. Kanssasi vappua juhlistavat Jenni Tulppo ja opiskelijaharjoittelija Mari. 

Lisätietoa: jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 901 7212. 

Takaisin toimintakalenteriin