Digitarina-verkkokurssi

Digitarina-verkkokurssi

26.05.2020

Hei kokemustoimija tai kokemustoiminnasta kiinnostunut: Haluatko saada uusia keinoja kokemustarinasi esittämiseen? Tule mukaan digitarinakurssille! 

Valmistamme kurssin aikana oman noin 2-3 minuutin mittaisen videon digitarina-menetelmän avulla. Oleellista tarinan tekemisessä ovat tekijän omat kuvavalinnat ja oma ääni tarinan kerronnassa. Aiheena voi olla esim. oma kokemustarina, unelmien ilmaisu tai mitä sinulle kuuluu. Et tarvitse aikaisempaa osaamista. Tarvitset oman tietokoneen internetyhteydellä. Saat tukea ja opastusta tarpeittesi mukaan. Tärkeintä on tarina, ei teknisesti laadukas kokonaisuus. Prosessi on vähintään yhtä tärkeä, kuin lopputulos.

Digitarinan tekemiseen voit kerätä jo etukäteen valokuvia ja/tai muuta kuvitukseksi soveltuvaa materiaalia, kuten kirjeitä tai piirustuksia. Tarvittava kuvien määrä riippuu mm. tarinan kestosta. Kannattaa varata ainakin 20 kuvaa. Muistathan huomioida tekijänoikeudet – valokuvien tulisi olla joko itse ottamiasi tai kuvia, joiden käyttöön sinulla on lupa kuvaajalta. Kuvissa esiintyviltä henkilöiltä täytyy olla myös lupa. Voit myös hyödyntää vapaassa käytössä olevia kuva-aineistoja.

 

Kurssin ohjelma:

Kurssille osallistuva saa linkin verkkotapaamisiin Microsoft Teams -alustalle.

ma 8.6. klo 13–15 verkkotapaaminen

  • Kurssin aloitus ja esittely
  • Kirjoitussessio
  • Ohjeistus tarinan kirjoittamiseen

ma 15.6. klo 13–15 verkkotapaaminen

  • Tarinoiden jakaminen ja kommentointi
  • Ohjeistus editointiin WeVideolla https://www.wevideo.com/
  • Sovitaan henkilökohtaiset verkkotapaamiset kurssin ohjaajan kanssa

Tässä vaiheessa alkaa varsinainen videon tekeminen. Jokainen äänittää oman tarinansa joko omalla äänityslaitteella (esim. puhelimella) tai Hyvän mielen talon nauhurilla. Editointi tapahtuu verkkoselaimen kautta WeVideolla. Kurssin ohjaaja päivystää langoilla, opastaa ja neuvoo tarvittaessa.

ma 22.6. klo 13-15 verkkotapaaminen

  • Kokemuksia, kysymyksiä ja vinkkejä

ma 29.6. klo 13–15 verkkotapaaminen

  • Katsotaan valmiit digitarinat etukäteen ja keskustellaan niistä
     

Tervetuloa! Kysy rohkeasti lisää ja ilmoittaudu viimeistään 2.6. Virvelle:

Virve Saaranen

Kokemustoiminnan koordinaattori

044 718 6762

virve.saaranen@hyvanmielentalo.fi
 

Takaisin tapahtumalistaan