Vuoden 2017 STEA-tarkastus jatkui esittelyillä

Vuoden 2017 STEA-tarkastus jatkui esittelyillä

06.06.2018

Hyvän mielen talon vuonna 2017 käynnistynyt STEA-tarkastus jatkui tiistaina 5.6., jolloin arvioitiin toiminnallisella Ak-avustuksella toteutettua kohtaamispaikkatoimintaa, vertais- ja vapaaehtoistoimintaa, kokemustoimintaa ja koulutuksellista tukea mielenterveyskuntoutujille ja heidän omaisilleen.

Hyvän mielen talon työntekijöistä järjestötyöntekijä Ritva Hiltunen, omaistyöntekijä Piia Saraspää, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo ja koulutuksellisen toiminnan koordinaattori Päivi Isojärvi esittelivät toiminta-alueittain henkilökohtaisen keskusteluavun, ryhmätoiminnan, kurssi- ja koulutustoiminnan sekä omais- ja kokemustoiminnan tavoitteita, seurantatietojen keräämisen tapaa ja niiden pohjalta tapahtuvaa arviointitoimintaa. Yhteisesti todettiin, että taustamateriaaliksi tehtyjen diasarjojen avulla toimintaa oli helppo tarkastella ja asioissa on edistytty aiempaan verrattuna. Samalla todettiin, että on syytä toimia niin, että seuranta- ja arviointitoiminta pysyy kohtuudessa. Aika ajoin voidaan painottaa eri toiminnan kohteita ja arvioida niissä tuloksia ja vaikutuksia, myös otoksena ja näytteenä voidaan kerätä tietoa, jotta suhteellisesti työntekijöiden työajasta painopiste säilyy varsinaisessa työssä mielenterveyskuntoutujien ja omaisten tukemisessa.

Tarkastus toteutui kahden seurantavastaavan valvontakäyntinä, jonka aikana he haastattelivat toiminnallisen kustannuspaikan työntekijöitä ja selvittivät Hyvän mielen talon palaute-, seurantatieto- ja arviointikäytäntöjä sekä tuloksia ja vaikutuksia vuodelta 2017 ja kevätkaudelta 2018.

Tarkastuksesta valmistuu tiivis raportti elokuussa ja Hyvän mielen talon hallituksella on mahdollisuus antaa asiakirjan huomioihin tarvittaessa vastine. Lopullinen raportti julkaistaan Hyvän mielen talon www-sivulla.

Lisätietoa: solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi

Takaisin blogikirjoituksiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: