Tukea miehille erotilanteisiin ja käyttöön psykologista osaamista

Tukea miehille erotilanteisiin ja käyttöön psykologista osaamista

31.10.2019

Marraskuussa vietetään kahta valtakunnallista teemaviikkoa, Miesten Viikkoa ja Mielenterveysviikkoa 2019. Hyvän mielen talo järjestää molemmilla viikoilla monipuolista, maksutonta ohjelmaa.

 

Erosta elossa

 

Miesten viikolla (vko 45, 4.-10.11.) keskitytään miesten ero-ongelmien käsittelyyn ja niistä selviämiseen. Miessakkien Erosta Elossa –palvelu esittäytyy Hyvän mielen talolla tiistaina 5.11. klo 14-15.30 kun erotyöntekijä Tomi Liias tulee Ouluun kertomaan toiminnasta, jonka avulla miehet saavat henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea kysymyksiin, joita herää parisuhteen uhatessa päättyä, varsinaisessa eroprosessissa ja ajassa eron jälkeen. Keskeisenä tavoitteena ja mahdollisuutena on myös lapsen ja isän suhteen jatkuminen vanhempien eron jälkeen.

Erosta elossa –palvelu on maksutonta tukea. Ammatillisesti ohjattuja ryhmiä järjestetään Oulussakin ja ryhmissä käsitellään eroon liittyviä tunteita sekä työskennellään esimerkiksi huoltajuus- ja tapaamiskysymysten parissa. Oulussa toimii myös Erosta elossa –vertaistukihenkilöitä (EETU), jotka kuuntelevat, tukevat eromiehen jaksamista ja neuvovat käytännön asioissa.

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia Hyvän mielen talolle, kahvitarjoilu, vapaa pääsy.

Lisätietoa: Tomi Liias, Miessakit ry, tomi.liias@miessakit.fi ja 044 751 1333

https://www.miestenviikko.fi/

 

 

Mieheksi ja miehenä kasvaminen 

 

Psykologi Jussi Tukiainen avaa Näkökulmia mieheksi ja miehenä kasvamiseen keskiviikkona 6.11. klo 17.30-19. Hyvän mielen talolla pidettävässä tilaisuudessa käsitellään miehen elämään liittyviä kulttuurisia ja psykososiaalisia teemoja.

Jussilla on pitkä kokemus asiakas- ja johtamistyöstä erilaisissa ympäristöissä, miesten kohtaamisesta ja myös erilaisissa kulttuuriympäristöissä toimimisesta mm. ulkomailla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, kahvitarjoilu – tervetuloa kuuntelemaan alustusta sekä keskustelemaan ja kommentoimaan.

 

Toipumisorientaatio

 

Mielenterveysviikon (vko 47, 18.-24.11.) teemana on Diagnoosi? Ihminen.  Hyvän mielen talon 30-vuotisjuhlavuoteen tarjoaa osaamisensa psykologi, PsT, kehittämispäällikkö Esa Nordling Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Esa avaa Toipumisorientaatio, uusi näkökulma mielenterveyskuntoutumiseen –luennossaan keskiviikkona 20.11. klo 17.30-19, psyykkisestä sairaudesta toipumiseen ja mielekkääseen elämään liittyviä näkökulmia. Luento pidetään Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa.

Toipumisorientaatio on ajattelun ja toiminnan viitekehys, jossa painottuvat voimavarat, osallisuus, toivo, merkityksellisyys ja positiivinen mielenterveys. Mielenterveyskuntoutujien elämään on usein liittynyt kokemuksia epäonnistumisista ja menetetyistä mahdollisuuksista. Mielikuvat omista vaikuttamismahdollisuuksista ja pärjäämisestä yhteiskunnassa saattavat olla kielteisiä ja toivottomia.

Toipumisorientaatio ei tarkoita parantumista, toipumista kliinisenä käsitteenä, vaan sillä tarkoitetaan muutosprosessia, jossa ihmisen oleminen ja elämänlaatu kohentuvat ja ihminen ottaa käyttöön omia resurssejaan, joskus piileviä sellaisia. Toipuminen tarkoittaa tapaa elää tyydytystä tuovaa elämää, sairauden aiheuttamista rajoituksista huolimatta.

Tervetuloa kuulemaan ja oppimaan lisää mielenterveyskuntoutumisesta, toipumisorientaation näkökulmasta. Tilaisuuden aluksi Hyvän mielen talon puheenjohtaja Päivi Vuokila-Oikkonen, TtT käyttää aiheeseen johdattavan puheenvuoron.

Vapaa pääsy, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

 

Lisätietoa tapahtumista:

toiminnanjohtaja Solja Peltovuori, solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi  ja 041 4667682

Takaisin blogikirjoituksiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: