>

STEA-avustusehdotus vuodelle 2020 on julkaistu

STEA-avustusehdotus vuodelle 2020 on julkaistu

09.12.2019

Koulutus- ja kokemustoiminnalle STEA-tukea

 

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) julkaisi itsenäisyyspäivän alla sote-järjestöjen avustusehdotuksen vuodelle 2020 ja ohjeellisen suunnitelman vuosille 2021-2022.

Avustusehdotuksessa Hyvän mielen talon toimintaan ollaan osoittamassa 685 362 euroa vuonna 2020. Uutena määräaikaisena avustuskohteena tukea on saamassa koulutus- ja kokemustoiminnan vahvistaminen. Tavoitteena on, että tukirakenteen avulla kehitetään paikallista kokemusasiantuntijuutta. Mielenterveyskuntoutujat ja omaiset saavat kokemuksia osallisuudesta ja päätöksenteosta, joita he voivat hyödyntää toimiessaan Hyvän mielen talon tukemina kokemusasiantuntijoina. Koulutuksellisen toiminnan avulla valmennetaan kokemustoimijoita tehtäviinsä sekä vahvistetaan yleisemmin mielenterveysosaamista yhdistystoiminnassa ja palvelujärjestelmän kanssa tehtävässä yhteistyössä. Kokemustoiminnan kehittämisessä Hyvän mielen talo tekee yhteistyötä Oulun kaupungin Hyvinvointipalvelujen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Psykiatrian palvelujen kanssa.

Muita Hyvän mielen talolle ehdotettavia avustuksia ovat yleisavustus yleishyödylliseen toimintaan, toiminnallinen avustus kohtaamispaikkatoimintaan sekä nuorille aikuisille suunnattuun Mielipaletti-toimintaan. Projektiavustuksena ehdotetaan määräaikaista Paikka auki –avustusta joko alle 29-vuotiaan nuoren työttömän tai osatyökykyisen työntekijän palkkaamiseen noin vuoden ajaksi. Suunnitelman mukaan Hyvän mielen talon työntekijämäärä vuonna 2020 on yksitoista työntekijää.

Vuodelle 2019 Hyvän mielen talolle myönnettiin avustuksia 628 000 euroa. Avustusten käytössä on tärkeää osoittaa toiminnan tarve ja tuloksellisuus, joiden perusteella tehdään päätökset avustuskohteiden jatkoavustamiselle.

Tulevan vuoden avustusehdotus vahvistetaan lopullisesti alkuvuodesta 2020.

 

Lisätietoa:

 

Solja Peltovuori,

041 4667682 ja solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi

Takaisin blogikirjoituksiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: