>

Rokuan luonto lumoaa

Rokuan luonto lumoaa

25.08.2019

Hyvän mielen talo ry hankki Rokuan huoneiston mielenterveyskuntoutujien ja omaisten virkistykseksi vuonna 1994. Hankinta mahdollistui avustusvaroilla. Saimme vuoden 1993 Yhteisvastuukeräyksestä varoja mielenterveyskuntoutumista tukeviin palveluihin ja yhtenä toimintamuotona hankittiin Rokualta rivitalo-osake yhdistyksen käyttöön.

Vuosien varrella vieraskirjaan on kirjoitettu monia kirjoituksia siitä, kuinka rentouttavaa ja mukavaa Rokualla vietetyt muutamat päivät ovat olleet. Paikka onkin tosi kaunis ja vaihteleva maastoltaan ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen kaikkina vuodenaikoina. Monille tärkeää on myös se, että lähellä on palveluja. Rivitalo-osakkeemme sijaitsee Rokua Health ja Spa -hotellin välittömässä läheisyydessä.

Rivitalot, joista Hyvän mielen talon osake sijaitsee viimeisenä (C28),  on rakennettu vuonna 1984. Huoneistomme on alkuperäisessä kunnossa ja juurikaan ei ole tehty muita korjauksia kuin taloyhtiön yhteisinä hankkeina. Rivitalot ovat mm. saaneet vastikään uuden katon. Osalle kävijöistä tilat ovat olleet tällaisenaan sopivat, osa on jo toivonut sisätilojen remontointia ja mm. keittiö ja saunatilojen päivittämistä. Uudelle omistajalle tilanne on toisaalta hyvä, nyt on järkevää ja mahdollista tehdä tiloista oman näköiset.

Parasta Rokualla on luontokokemukset ja rauhoittuminen omaan rauhaan. Hyviksen huoneisto tarjoaa tähän hyvät mahdollisuudet, kun päätyhuoneistossa ikkunat aukeavat joka suuntaan ja metsän puut pilkottavat lähellä rakennusta erilaisina eri vuodenaikoina. Liikkeelle lähtö luonnon helmaan on helppoa.

Huoneistossa on makuualkovi, olohuone, keittiö, sauna ja pesuhuone, eteinen ja käytävä, sisä- ja ulkovarasto sekä kuisti. Huoneiston koko on 43,8 m2.

Tällä hetkellä huoneistossa on sängyt kolmelle ja lisäksi olohuoneessa vuodesohva. Majoittujia voi huoneistossa siis olla useampiakin.

Tässä majoittujien kommentteja vierailuistaan:

"Joulu on taas, Uutta vuotta odotetaan. Toivottavasti uusi on edellistä vuotta rauhallisempi maailmassa. Loma on ollut rauhaisa. Kaikki hyvin osakkeessa, siitä kiitos!"

(viesti vuodelta 2014, vierailu joulunaikaan 23.-26.12.)

"Kiitos jälleen tästä ihanasta paikasta. Aurinko on paistanut, yhtenä päivänä satoi vettä. Lampi vielä ihan jäässä kun tultiin, mutta ehti sulaa viikon aikana. Olemme nauttineet luonnon rauhasta ja toisistamme!"

(viesti vuodelta 2015, vierailu toukokuussa 4.-11.5.)

"Perjantaina iltapäivällä saavuimme tänne Rokualle, ensin pientä siivousta vanhasta tottumuksesta, mökki oli kuitenkin siisti ettei olis kannattanut vaivautua moiseen hommaan. Talven puolukat saatiin kerättyä, makkarat paistettua, saunottua ja hyvin levähdettyä, taas on virtaa..."

(viesti vuodelta 2017, vierailu 29.9.-1.10.)

"Lenkkipolut kunnossa, sulaneet täysin. Pilvistä, vaikka aurikoa luvattiin... Saana Sassalia kuuntelemassa! (Healh & Spa). Tangokuningatar Lapista 2018."

(viesti vuodelta 2019, vierailu 19.4.-21.4.)

Miksi huoneisto myydään?  

Hyvän mielen talon jäsenet ja muut käyttäjät ovat saaneet käyttää lomaosaketta 25 vuoden ajan. Vuokrahinta on ollut hyvin kohtuullinen ja saaduilla vuokratuloilla on pystytty maksamaan huoneiston vastikkeet, sähköt, ylläpitosiivoukset ja muut ylläpitokulut. Pääomia isompiin korjauksiin ei ole kertynyt ja toisaalta vuokraushintaa ei haluta nostaa niin korkeaksi, että alkuperäinen tarkoitus mielenterveyskuntoutujien ja omaisten tukemisesta mahdollisesti häviää.

Tehdyn selvityksen perusteella huoneistolla on ollut vakituisten käyttäjien ryhmä ja lisäksi huoneistoa ovat käyttäneet yksittäiset vierailijat. Yhdistyksen näkökulmasta käyttäjäkunta on ollut kooltaan suppeahko, vaikkakin hyvin ilahtunut saamastaan palvelusta.

Nyt rivitalo-huoneistot ovat sen ikäisiä, että niissä tarvitaan jo lisäpanostuksia kunnossapitoon. Nykyinen taloyhtiön hallitus ja isännöinti ovatkin aktiivisesti paneutuneet asioihin ja päivittäneet kunnostustarpeita. On hienoa, että yhtiöllä on omaisuudestaan välittävä porukka asioita hoitamassa. Taloyhtiölle on otettu korjauslainaa, josta Hyvän mielen talon omistaman lomaosakkeen osuus on runsas 7000 euroa.

Tässä vaiheessa Hyvän mielen talon yhdistyskokous on päättänyt, että yhdistyksen on hyvä aika luovuttaa Rokuan lomaosake uuden omistajan haltuun. Olemme saaneet olla tarjoamassa ihmisille hienoja vapaa-ajan kokemuksia, mutta nyt on aika siirtyä eteenpäin ja etsiä paikalle Rokuan luonnosta nauttiva uusi henkilö, perhe tai yhteisö. Huoneisto myydään tarjousten perusteella ja yhdistys pidättään itsellään oikeuden myös olla hyväksymättä tarjouksia.

 

Paikan päällä on mahdollista tutustua huoneistoon esittelyssä keskiviikkona 4.9. klo 11-19.

Tervetuloa tutustumaan lomaosakkeeseen ja Rokuan maisemiin!

Lisätietoa:  toiminnanjohtaja Solja Peltovuori,  solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi  ja 041 4667682

Takaisin blogikirjoituksiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: