>

Piritta kertoo kirjahankkeesta

Piritta kertoo kirjahankkeesta

18.06.2019

 

Taidekirjan ideointia

Istuimme kerran porukalla Hyvän mielen talolla jutellen harrastuksistamme. Kuka kirjoitti, kuka maalasi ja piirteli, joku saattoi valokuvata. Puhuimme siitä, miten lahjakkaita ja luovia talolla kävijät ovatkaan. Aloimme miettiä, miten palkitsevaa onkaan saada omat tuotoksensa esille ja muiden nähtäville.

Joku heitti ilmaan idean, että Hyviksellä voisi järjestää jonkinlaisen projektin, johon kävijät saisivat vapaasti tuoda luovia tekeleitään. Aloimme miettiä, millainen se voisi olla. Jossakin muualla tehdään lehteä, toisaalla taas ihan oikeita kirjoja, antologioita. Yhdessä mietittiin, miten hienoa olisi saada omaksi muistoksi tämä yhteinen teos, mikä sen formaatti sitten olisikin.

Läksimme joukolla yhdistyksen toiminnanjohtajan, Solja Peltovuoren luokse. Hän näyttikin vihreää valoa toiveellemme ja kehotti kehittämään ajatusta lisää. Saimme oman sähköpostiosoitteen, johon voisi sitten lähettää materiaalia kirjaa varten.

Aikaa kului, kevät meni menojaan. Ajatus taidekirjasta muhi takaraivossa. Toukokuussa sitten rattaat lähtivät pyörimään oikeasti. Suunniteltiin parin talon työntekijän kanssa teemakahvila, jotta kaikilla kiinnostuneilla olisi mahdollisuus kuulla proggiksesta ja olla mukana kehittämässä ajatusta eteenpäin.

Paikalle tulikin kymmenkunta innokasta kävijää. Juotiin kahvit, ja alettiin heittää ideoita ilmaan. Toiveena oli, että saataisiin oikea kirja, jonka voisi saada myös omaksi. Teemana voisi olla hyvin löyhästi Hyvän mielen talo. Eräällä kävijällä oli jo valmista materiaalia. Toinen sanoi voivansa kirjoittaa muistoja ensimmäisestä käynnistä talolla. Toiveena oli myös, että kirja ei olisi liian raskaslukuinen, vaan siinä olisi hieman huumoria kevennyksenä. Sovittiin, että syksyllä olisi ideapaja, jossa voisi paitsi tuottaa materiaalia, myös esim. skannata omia kuvituksiaan, tai valokuvata käsitöitään.

Loppujen lopuksi kirjan sävy ja teemat muotoutuvat kuitenkin sen mukaan, millaista materiaalia siihen tuotetaan. Siitä tulee ikään kuin läpileikkaus Hyvän mielen talon tämän hetken kävijöiden mielenmaisemasta. Eräskin kahvittelija oli odottanut tällaista tilaisuutta kuin kuuta taivaalta. Talolla on niin paljon lahjakkaita kävijöitä. On kerrassaan upeaa, että saamme jakaa työmme hedelmiä toisten luovasta toiminnasta nauttivien kanssa. Tehdään tästä taidekirjasta oman näköisemme!

 

Piritta Laiti

 

Takaisin blogikirjoituksiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Katsojan silmissä

Hyvä kun on ihmisiä joiden ideat eivät jää "aivoihin" vain sisälle vaan ne kehittyvät ja kulkevat matkaksi, renkaaksi yhdistäen ihmiset ketjuksi Hyviksellä.
Tulen tuomaan oman renkaani jatkomoon ketjuksi.Ikuseksi muistoksi lukioiden mieliin.

- ti 23. heinäkuuta 2019 10.08.12