Hyvän mielen lomahommaa

Hyvän mielen lomahommaa

27.06.2018

Tähän aikaan vuodesta lehdistä ja netistä löytyy hyviä vinkkejä stressittömän loman viettoon. Ohjeita löytyy lomaan valmistautumiseen, itse lomaohjelman rakentamiseen ja vielä lomasta palautumiseenkin. Usein vinkit on kirjattu ohjelistojen muotoon: vaihda maisemaa, tee jotain ihan uutta, ota rennosti, suunnittele mutta älä suorita, nuku, valvo ja tunnelmoi, elä hetkessä ja tee vain mukavia asioita, karta pakkoa ja mitä ohjeita sitä nyt onkaan keksitty.


Hyvän mielen talon lomavinkkejä ei ole suuremmin mietitty, mutta osallistumme omalta osaltamme kävijöidemme loman vieton ohjailuun siten, että toimintamme on kesätauolla heinäkuussa parin viikon ajan 7.-22.7.2018. Ajatuksena on, että samalla kun työntekijät lomailevat, myös te toimintaamme osallistuvat kävijämme tarkistatte muut toiminnalliset vaihtoehdot, kun Hyviksen palvelut ovat tauolla.


Totuuden nimissä on kerrottakoon kuitenkin, että samalla kun me muut lomailemme, on täällä meidän tiloissamme kova hönkä päällä, kun ryhmä- ja toimistohuoneissa tehdään lattiaremonttia. Tavaraa liikutellaan ja sitä kulkee ulos ja sisään melkoisia määriä. Onni onnettomuudessa, että talon omistaja Oulun läänin talousseuran maataloussäätiö sai remonttiryhmän töihin keskellä kesää! Lattioiden kanssa oli huonoa tuuria, uutta mattoa ei olisi kannattanut laittaa vanhan pinnoitteen päälle, ratkaisu ei ollut onnistunut, mutta joskus tulee näitä virhearviointeja, ei niille aina mitään mahda.


Heinäkuun loppupuolella siis taas talo avataan ja toivon mukaan tilat ovat taas tiptop-kunnossa, mutta etukäteen jo kärsivällisyyttä – jos ihan ei kaikkea ehditä kahdessa viikossa saada valmiiksi.


Mukavia tapahtumia on ohjelmassa heinäkuun lopussa ja elokuussa – kotiseuturetki Pateniemen Sahan museolle, vierailu Oulun taidemuseoon, äänimaljarentoutusta talolla, tutustuminen Talousseuran talon rakennushistoriaan, Venetsialaiset Hietasaaren Vaaskelassa ja muuta mukavaa yhteisöllistä ohjelmaa.


Iloista ja rentouttavaa kesää kaikille tasapuolisesti –
nähdään taas pian!

Solja Peltovuori, toiminnanjohtaja
solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi
041 4667682

Takaisin blogikirjoituksiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: