Hyvää tuulta syysretkeltä

Hyvää tuulta syysretkeltä

15.09.2017

Tutkimusten mukaan metsässä oleskelulla on paljon hyviä terveysvaikutuksia. Luonnossa liikkuminen laskee sydämen sykettä ja verenpainetta nopeasti, mutta kaikkein selkeimmin metsässä oleminen vaikuttaa mielialaan. Mekin saimme sen todeta yhdessä Hyvän mielen talon syysretkellä Rokualla 7.9.2017.

Retkemme alkoi bussimatkalla Oulusta Utajärvelle upeisiin harjumaisemiin. Rokualla meitä odotti HealthCoach, joka johdatti meidät mukanaan retkelle Geoparkiin. Rokua Geopark on Suomen ainoa matkailualue, joka on saanut UNESCOn Geopark-statuksen. Jääkauden muovaamat harjumuodostelmat mutkittelivat ylös ja alas.

Osa retkelle osallistuneista pysähtyi poimimaan kehnäsieniä, kangasrouskuja sekä muita luonnon materiaaleja askarteluun. Opas esitteli myös muuta alueen kasvillisuutta ja kertoi mm. eri jäkälälajeista. Puissa kasvava naava kertoi puhtaasta ilmasta ja kokeilimme myös, miltä puun parta näytti meidän naamassamme.

Korkean harjun päältä avautui kaunis näkymä kahdelle järvelle, jossa pidimme pienen venyttelytauon. Sieltä laskeuduimme järven rantaan, jonne majava oli jättänyt jälkensä. Paikoitellen polun varrella oli myös kypsiä puolukoita, jotka maistuivat matkaeväänä. Patikoinnin jälkeen olo oli rauhallinen ja rentoutunut, ainakin allekirjoittaneella.

Hotellin buffetlounaan jälkeen tutustuimme vielä Hyvän mielen talon lomaosakkeeseen, jota jäsenet voivat vuokrata edullisesti. Ulkoilimme vielä itsenäisesti, kunnes lähdimme takaisin kaupungin vilinää kohti hyvällä mielellä. 

Virve Ahola, järjestötyöntekijä

Takaisin blogikirjoituksiin