Vapaaehtoistoiminta

Avoimiin vapaaehtoistoiminnan tehtäviin päivitetään sellaisia tehtäviä, joihin kulloinkin tarvitsemme vapaaehtoistoimijoita. Löytyykö joukosta sinulle mieleistä ja sopivaa toimintaa? Avoimien tehtävien lisäksi otamme mielellään vastaan ideoita erilaisista toiminnoista (keskusteluryhmät, toiminnalliset ryhmät, kertaluontoiset työpajat tai toiminnalliset tuokiot sekä tapahtumat ja retket). Jos innostut suunnittelemaan ja toteuttamaan jotakin säännöllistä tai kertaluontoista toimintaa, niin esitä ideasi rohkeasti (ks. yhteystiedot alla). Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä!Keikka-/kertaluontoisia tehtäviä

 

Postitustehtävät

Yhdistyksen jäsenpostin/muun kirjepostin postittamiseen liittyviä tehtäviä on tarjolla muutaman kuukauden välein vuoden aikana. Postitustehtävissä voi olla mukana kertaluontoisesti/sen mukaan kuinka kulloinkin pääsee paikalle. Kutsu postitustehtäviin tulee erikseen tehtävään ilmoittautuneille. Yksi postituskerta kestää pari tuntia ajoittuen aamuaikaan. Yhteyshenkilö Ritva Hiltunen, 
p. 041 463 5712, ritva.hiltunen@hyvanmielentalo.fi


Teemakahvilan vetäjä

Oman kokemuksen, osaamisen tai mielenkiinnon pohjalta tapahtuvaa keskustelua tai toimintaa, esitelmän pitämistä, kuvien esittämistä tms. kertaluontoisesti Hyvän mielen talon olohuonetoiminnassa. Hyvän mielen talo tarjoaa teemakahviloissa kahvit. Työntekijä on mukana suunnittelussa ja apuna toteutuksessa. Ajankohta vapaasti sovittavissa.


Rentoutumis-, venyttely- tai hiljentymistuokion ohjaaja

Voi olla kertaluontoinen tai useamman kerran kestävä tuokio/ryhmä Hyvän mielen talolla. Aikataulu sovitaan vapaaehtoisen toiveiden mukaan.


Teemaviikkosomettaja

Hyvinvointiin liittyvästä ja omaan arkeen sopivasta teemasta kuvien/videoiden päivittämistä Hyvän mielen talon Instagram-tilille viikon ajan (ma-su 5-14 kuvaa/videota). Edellytetään oman puhelimen käyttöä ja Instagramin käyttötaitoja. Säännöllistä vapaaehtoistoimintaa

 

Hyviksen iltapäiväkahvien järjestäjä

Tehtävään sisältyy kevyen kahvitarjoilun järjestäminen, loppusiivous ja vapaamuotoinen seurustelu ihmisten kanssa. Iltapäiväkahvit järjestetään maalis-toukokuussa erikseen sovittuina tiistaipäivinä klo 14.30-15.30 (alkujärjestelyt ja loppusiivous huomioiden tehtävän kokonaisaika klo 14-16). Perehdytyksen jälkeen vapaaehtoinen hoitaa tehtävää omatoimisesti ja itsenäisesti. Yhteyshenkilö Päivi Heikkilä, p. 041 463 5710, paivi.heikkila@hyvanmielentalo.fi


Vertaistukihenkilötoiminnan vapaaehtoinen

Mielenterveyskuntoutujan tai mielenterveyskuntoutujan omaisen vertaistukihenkilönä toimimista omien kokemusten ja aikataulujen pohjalta. Katso toimintaan perehdyttävä koulutus.


Ryhmänohjaaja piirtämisen ja maalaamisen ryhmään maanantaisin klo 11-13/sovittavissa myös muu ajankohta

Ryhmässä piirretään ja maalataan eri materiaaleja ja välineitä hyödyntäen vapaasti valittavista aiheista. Ohjaajan tehtävänä on valmistella tila ryhmän kokoontumista varten sekä lopussa järjestellä ja siivota tila kuntoon. 


Vertaisryhmänohjaaja miesten vertaistukiryhmään

Keskustelua esim. miehen elämään liittyvistä asioista ja hyvinvoinnista. Ajankohta sovittavissa.


Olohuonetoiminnan vapaaehtoinen

Läsnäolija arkisin talon aukioloaikoina Hyvän mielen talon olohuoneessa; kävijöiden kanssa keskustelua ja uusien ihmisten vastaanottamista sekä toiminnan esittelyä. Katso toimintaan perehdyttävä koulutus.


Viikonlopputoiminnan vapaaehtoinen

Läsnäolija lauantaisin tai sunnuntaisin klo 12-15 Hyvän mielen talon olohuoneessa; kävijöiden kanssa keskustelua, pelailua, kahvittelua jne. rentoa viikonlopun yhteistä viettämistä. Avainten noutaminen ennen päivystysvuoroa ja käytännönasioista huolehtiminen (tilojen käyttämiseen liittyvät asiat, esim. ovien avaaminen ja lukitseminen) kuuluvat tehtävään. Vuorojen määrä sovitaan vapaaehtoisen omien toiveiden mukaan, ja ne jaetaan aina kevät- ja syyskaudeksi kerrallaan. Uudet vapaaehtoiset perehtyvät toimintaan työparityöskentelyllä.Kaikkiin tehtäviin saa opastusta ja ohjausta sekä toimintaa suunnitellaan yhdessä.
Lisätiedot ja yhteydenotot (ellei kunkin tehtävän kohdalla ole muutoin mainittu): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6138.