Vapaaehtoistoiminta

Avoimiin vapaaehtoistoiminnan tehtäviin päivitetään sellaisia tehtäviä, joihin kulloinkin tarvitsemme vapaaehtoistoimijoita. Löytyykö joukosta sinulle mieleistä ja sopivaa toimintaa? Avoimien tehtävien lisäksi otamme mielellään vastaan ideoita erilaisista toiminnoista (keskusteluryhmät, toiminnalliset ryhmät, kertaluontoiset työpajat tai toiminnalliset tuokiot sekä tapahtumat ja retket). Jos innostut suunnittelemaan ja toteuttamaan jotakin säännöllistä tai kertaluontoista toimintaa, niin esitä ideasi rohkeasti (ks. yhteystiedot alla). Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä!Keikka-/kertaluontoisia tehtäviä

 

Kesätoiminnan vapaaehtoinen

Avustavissa tehtävissä toimimista tai oman toiminnan ohjaamista Hyvän mielen talon kesätoiminnassa, kertaluontoisesti tai säännöllisemmin (esim. avustaminen kesäpiknikillä, askartelun tai muun toiminnallisen tuokion ohjaaminen, pyöräretken ohjaaminen, lähialueelle suuntautuvan luontoretken ohjaaminen, jonkin kesäaikaan kokoontuvan ryhmän ohjaaminen). 

 

Postitustehtävät

Yhdistyksen jäsenpostin/muun kirjepostin postittamiseen liittyviä tehtäviä on tarjolla muutaman kuukauden välein vuoden aikana. Postitustehtävissä voi olla mukana kertaluontoisesti/sen mukaan kuinka kulloinkin pääsee paikalle. Kutsu postitustehtäviin tulee erikseen tehtävään ilmoittautuneille. Yksi postituskerta kestää pari tuntia ajoittuen aamuaikaan. Yhteyshenkilö Ritva Hiltunen, 
p. 041 463 5712, ritva.hiltunen@hyvanmielentalo.fi


Teemakahvilan vetäjä

Oman kokemuksen, osaamisen tai mielenkiinnon pohjalta tapahtuvaa keskustelua tai toimintaa, esitelmän pitämistä, kuvien esittämistä tms. kertaluontoisesti Hyvän mielen talon olohuonetoiminnassa. Hyvän mielen talo tarjoaa teemakahviloissa kahvit. Työntekijä on mukana suunnittelussa ja apuna toteutuksessa. Ajankohta vapaasti sovittavissa.


Rentoutumis- tai hiljentymistuokion ohjaaja

Voi olla kertaluontoinen tai useamman kerran kestävä tuokio/ryhmä Hyvän mielen talolla. Aikataulu sovitaan vapaaehtoisen toiveiden mukaan.


Teemaviikkosomettaja

Hyvinvointiin liittyvästä ja omaan arkeen sopivasta teemasta kuvien/videoiden päivittämistä Hyvän mielen talon Instagram-tilille viikon ajan (ma-su 5-14 kuvaa/videota). Edellytetään oman puhelimen käyttöä ja Instagramin käyttötaitoja. Säännöllistä vapaaehtoistoimintaa

 


Vertaistukihenkilötoiminnan vapaaehtoinen

Mielenterveyskuntoutujan tai mielenterveyskuntoutujan omaisen vertaistukihenkilönä toimimista omien kokemusten ja aikataulujen pohjalta. Katso toimintaan perehdyttävä koulutus.


Ryhmänohjaaja piirtämisen ja maalaamisen ryhmään maanantaisin klo 12.30-14.30

Ryhmässä piirretään ja maalataan eri materiaaleja ja välineitä hyödyntäen vapaasti valittavista aiheista. Ohjaajan tehtävänä on valmistella tila ryhmän kokoontumista varten sekä lopussa järjestellä ja siivota tila kuntoon. 


Vertaisryhmänohjaaja naisten porinapiiriin

Ensin työntekijän rinnalla perehtyminen ryhmän toimintaan ja ohjaamiseen to 23.5., pe 31.5., to 6.6. ja to 13.6. klo 12.00-13.00, minkä jälkeen vertaisohjaaja jatkaa ryhmänohjaamista itsenäisesti. Ryhmässä keskustellaan naisen elämään ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista, mitä virittävät pienet harjoitukset. Ryhmässä on tavoitteena jakaa kokemuksia ja ajatuksia naisten kesken ja saada uutta inspiraatiota omaan arkeen. Ryhmää ohjaa neljä ensimmäistä kertaa Jenni Tulppo.


Ryhmänohjaaja Rajakylän olohuoneella kokoontuvaan hyvinvointiteemaiseen ryhmään

Uusi aloittava ryhmä, joka on suunnattu Rajakylän alueen asukkaille. Ryhmä tulee olemaan osa Rajakylän hyvinvointipisteen toimintaa. Ryhmän aikatauluja ja tarkempia sisältöjä suunnitellaan yhteistyössä Hyvän mielen talon työntekijän ja hyvinvointipisteen työntekijän kanssa huomioiden vapaaehtoisen omat kokemukset, osaaminen ja mielenkiinnonkohteet.


Olohuonetoiminnan vapaaehtoinen

Läsnäolija arkisin talon aukioloaikoina Hyvän mielen talon olohuoneessa; kävijöiden kanssa keskustelua ja uusien ihmisten vastaanottamista sekä toiminnan esittelyä. Katso toimintaan perehdyttävä koulutus.


Viikonlopputoiminnan vapaaehtoinen

Läsnäolija lauantaisin tai sunnuntaisin klo 12-15 Hyvän mielen talon olohuoneessa; kävijöiden kanssa keskustelua, pelailua, kahvittelua jne. rentoa viikonlopun yhteistä viettämistä. Avainten noutaminen ennen päivystysvuoroa ja käytännönasioista huolehtiminen (tilojen käyttämiseen liittyvät asiat, esim. ovien avaaminen ja lukitseminen) kuuluvat tehtävään. Vuorojen määrä sovitaan vapaaehtoisen omien toiveiden mukaan, ja ne jaetaan aina kevät- ja syyskaudeksi kerrallaan. Uudet vapaaehtoiset perehtyvät toimintaan työparityöskentelyllä.Kaikkiin tehtäviin saa opastusta ja ohjausta sekä toimintaa suunnitellaan yhdessä.
Lisätiedot ja yhteydenotot (ellei kunkin tehtävän kohdalla ole muutoin mainittu): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi, p. 044 334 6138.