Toimintaa nuorille

Mielipaletti-projekti 2013-2017      

Hyvän mielen talon Mielipaletti-projekti (2013-2017) tarjosi toimintaa mielen hyvinvoinnin edistämisestä sekä yksilö- ja ryhmätoiminnasta kiinnostuneille 17-29-vuotiaille nuorille. Projektin aikana järjestettiin työpajoja, retkiä, kursseja ja leirejä, joissa yhdistettiin taide- ja elämystoimintaa, mielialan itsehoitotaitojen opiskelua sekä vertais- ja vapaaehtoistoimintaa. Nuoret saivat osallistua toimintamuotojen suunnitteluun ja järjestämiseen.

Taidetyöskentelyyn, vertaistukiryhmiin ja vapaaehtoistoimintaan osallistumalla sai mielekästä toimintaa arkeensa sekä mahdollisuuden kehittää ja ylläpitää voimavarojaan, sosiaalisia taitojaan ja verkostojaan. Mielen voimaa -kurssi tarjosi keinoja masennuksen ennaltaehkäisyyn ja lievittämiseen.

facebook.com/mielipaletti

Lisätietoja projektista:

Solja Peltovuori 041 466 7682, solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi

Mielen paletti -tehtäväkirja

Mielipaletti-projektin (2013-2017) aikana käytetyistä menetelmistä koottu Mielen paletti -tehtäväkirja sisältää luovia, elämyksellisiä ja itsetuntemusta lisääviä tehtäviä, joiden avulla voi vaikuttaa oman mielen hyvinvointiin ja saada ideoita itsensä toteuttamiseen. Kirja on tehty yhdessä Mielipalettiin osallistuneiden nuorten kanssa. Kirjaa voi käyttää itsenäisesti sekä ryhmä- ja yksilötoiminnan tukena eri kohderyhmien kanssa. Kirjaa voi tiedustella Hyvän mielen talolta sekä osoitteesta info@hyvanmielentalo.fi. Kirjan hinta on 10 e/kpl. Kirjassa on 36 sivua ja yhteensä 38 eri tehtävää tai vinkkiä. Kirjan koko on 21x21cm. Tehtäväkirja sekä sähköinen Ohjaajan opas nähtävillä ja ladattavissa maksutta tästä.