Tapahtumat, retket, vierailut

 

KOKKIKURSSI

Maanantaina 19.11. klo 10-13
Paikka: Marttala, Kajaaninkatu 36.

Kokkailua Marttojen reseptikirjasesta Arkiruoka on järkiruokaa.
Tehdään lämmin ruoka, Lisäkkeet, jälkiruoka ja jokin leivonnainen. Kurssi sisältää kurssiohjauksen, ruokaohjeet, ruokatarvikkeet ja aterioinnin. Kurssin lopuksi kurssilaiset saavat materiaalin itselleen. Ryhmäkoko 14. Kurssin hinta 5 €. Ilmoittautuminen 31.10. mennessä Hyvän mielen talon neuvontaan p. 041 463 5712

 

ÄÄNIMALJARENTOUTUS

ke 15.8. klo 15.30–16.30 (Polku)
Rentoutumista äänimaljojen avulla ja keskustelua. 7 henkilöä mahtuu mukaan. Ohjaajana Birgitta. Ilmoittautuminen Hyvän mielen talon Neuvontaan p. 041 463 5712 viimeistään 14.8.

"SILLÄ SE KAUNEUS ON ENEMMÄN TOTTA TÄNÄPÄIVÄNÄ"- TEEMAKAHVILA

Ti 14.8. klo 13-14
Onko sinulla unelmia? Onko sairautesi tai vajaakuntoisuutesi koskaan rajoittanut unelmiesi eteenpäinviemistä? Uskallatko kohdata unelmasi? Kati Hietaniemelle kirjan kirjoittaminen ja julkaiseminen oli kerran unelma, jonka hän toteutti. Tuo kirja taltioi otteita toipumisprosessin varrelta. Mikä oikeastaan on tervettä, mikä sairasta. Millainen on häilyvän terveyden ja yhteiskunnan kohtaaminen. Kenelle unelmat ja "normaali" elämä kuuluvat? Tule poimimaan oma kappaleesi "Sillä se kauneus on enemmän totta tänäpäivänä" - teosta Hyvän mielen talon teemakahvilassa ti 14.8. Kati Hietaniemi paikalla kertomassa kirjan taustoista. Lämpimästi tervetuloa! Kahvitarjoilu!

HYVÄN MIELEN TANSSIT TAITEIDEN YÖSSÄ

to 16.8. klo 17.00–19.00 Dammisaaren Rapumajalla (Kasarmintie 13)
Luovaa liikkumista 0-100 -vuotiaille. Tapahtuman järjestää Hyvän mielen talo yhteistyössä luovan tanssin ryhmä Haarahyppy - tanssia taidotta. Tapahtuma on osa Dodo ry:n haastekilpailua Rapumajan aktivoimiseksi.

SANOJEN VIRTA - TEEMAKAHVILA

ma 20.8. klo 12–14.30
Pysähdytään kirjoittamisen ja tekstien lukemisen äärelle! Aluksi kirjoitetaan vapaamuotoisesti tai halutessaan voi hyödyntää valmiita aihe-ehdotuksia/ideoita. Tekstilaji/-tyyli vapaa. Voit kirjoittaa omasta elämästäsi tai täysin kuvitteellisesti. Lopussa tekstit luetaan ääneen. Voit lukea itse omia tekstejäsi tai antaa niitä nimettömänä vapaaehtoisen vetäjän luettavaksi. Kirjoittamisen ja lukemisen lomassa kahvitellaan talon tarjoamana!

2.8. alkaen Hyvän mielen talolta löytyy tekstiboksi ja mielikuvitusta herätteleviä teemoja, joten voit virittäytyä kahvilaan jo etukäteen kirjoittamalla ja jättämällä tekstisi boksiin kahvilaa odottamaan.

VENETSIALAISET VAASKELASSA

ti 28.8. klo 17.00–19.00 (os. Vaaskiventie 25)
Ohjelmassa musiikkia, poniajelua, lyhtytyöpaja, yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Musiikista vastaavat Kolmiolääke ja lämppäribändi Pönkän Pumppu. Tapahtumaan on bussikuljetus: Rajakylä-Toppila-Tuiran Merikoskenkatu-Tori-Hietasaari. Lipun hinta 3€. Lipun osto ja ilmoittautuminen bussikuljetukseen viimeistään ma 20.8. Hyvän mielen talon Neuvonnassa (p. 041 463 5712). Tervetuloa kokemaan yhdessä elokuun tunnelmallinen ilta!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Klubitalo Pönkkä, Mielenvireys, OUKA:n sosiaalisen kuntoutuksen ohjaajapalvelut ja Hyvän mielen talo. Venetsialaisten esite pdf-muodossa tästä.