Tapahtumat, retket, vierailut

 

SYKSYN TEEMAKAHVILAT

Talolla järjestetään teemakahviloita, joissa Hyvän mielen talon vapaaehtoiset, jäsenet ja muut kävijät voivat jakaa omia kokemuksiaan, mielenkiinnonkohteitaan, osaamistaan tms. Kahvilan sisältö voi olla toiminnallista, keskustelua tai infoa. Jos olet halukas suunnittelemaan ja järjestämään teemakahvilan yhdessä työntekijän tai kaverin kanssa, oletko yhteydessä Päivi eikkilään tai Jenni Tulppoon:
paivi.heikkila@hyvanmielentalo.fi p. 041 463 5710 tai
jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi p. 044 334 6138.

Teemakahviloissa kahvi- ja teetarjoilu.

Voimaa sanoista –teemakahvila  (Ilona) Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin!
Teemakahvilassa pääset tutustumaan itseesi, ja kasvattamaan voimavarojasi kirjoittamisen avulla. Voit tehdä harjoituksia omaan tahtiin, ja lähtiessäsi voit halutessasi napata mukaan lisäharjoituksia kotona tehtäväksi. Kahvi- ja teetarjoilu. Paikalla teemakahvilassa on kirjallisuusterapiaohjaaja Tuuli Kalliainen. 

Murtunut mieli –mielenterveystyötä maailmalla ti 13.11. klo 13-14.30 (Ilona)
Tule kuulemaan ja keskustelemaan. Paikalla Lähetyssihteeri Anneli Nieminen ja Ulla Mäkinen Oulun seurakunnasta.

Toiminnan esittelyä to 29.11. klo 16-18
Hyvän mielen talon järjestötyöntekijä Päivi Heikkilä kertoo omasta työstään ja talon toiminnasta.
Paikalla myös vapaaehtoinen kertomassa omasta työstään.
Monikulttuurisen Ystävyystalon/Vuolteen yhteisötyöntekijä Hilmi Oral kertoo omasta työstään ystävyystalolla. Paikalla myös vapaaehtoinen. Lämpimästi tervetuloa!

HYVINVOINNIN ILTAKOULU

Avoin, maksuton yleisöluento Oulussa, Kauppurienkatu 23, 2 krs.
Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto, Hyvän mielen talo ja Oulun seudun muistiyhdistys.

Luentosarjalla sukelletaan mielen moninaisuuteen sekä hyvinvointiin. Mikä avuksi, jos motivaatio on kateissa? Miten treenataan muistia tai opitaan oppimaan? Voiko tunnetaitoja, hyvän mielen taitoja tai kehopositiivisuutta oppia? Entä millaista on riittävä vanhemmuus ja miten voimia jaksamiseen?

To 20.9. klo 17-18.30 Toivoa unelmista
Kuntoutussuunnittelijat Sanna Hyry ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto.

Ke 10.10. klo 17-18.30 Keho kunnossa, mieli mallillaan?
Piia Saraspää, omaistyöntekijä Hyvän mielen talo ja Anita Karjalainen, PT, Liikunnanohjaaja AMK

Ke 21.11. klo 17-18.30 Luovuus ja ilo hyvinvoinnin lähteenä
Maaret Meriläinen, toimintaterapeutti ja Ulla Kaikkonen sosionomi, Oulun seudun muistiyhdistys ry.

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Riittää kun tulet paikalle! Tiloihin
sopii n. 50 henkilöä.


MIELENTERVEYSVIIKKO VKO 47

Mielenterveyden keskusliitto jäsenyhdistyksineen viettää marraskuussa viikolla 47 Mielenterveysviikkoa teemalla Mun elämä, hyvä elämä. Järjestämme viikon aikana myös Hyvän mielen talolla erilaisia kaikille avoimia tapahtumia ja tilaisuuksia. Viikon aikana ohjelmassa on mm. sarjakuvia, korujen taiteilua, kollaasitaidetta, tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä luentotilaisuudet pessimismistä voimavara ihmisen elämässä ja luovuudesta ja ilosta hyvinvoinnin lähteenä. Koko viikon ohjelmaan pääset tutustumaan täältä.

KOKKIKURSSI

Maanantaina 19.11. klo 10-13
Paikka: Marttala, Kajaaninkatu 36.

Kokkailua Marttojen reseptikirjasesta Arkiruoka on järkiruokaa. Tehdään lämmin ruoka, Lisäkkeet, jälkiruoka ja jokin leivonnainen. Kurssi sisältää kurssiohjauksen, ruokaohjeet, ruokatarvikkeet ja aterioinnin. Kurssin lopuksi kurssilaiset saavat materiaalin itselleen. Ryhmäkoko 14. Kurssin hinta 5 €. Ilmoittautuminen 31.10. mennessä Hyvän mielen talon neuvontaan p. 041 463 5712

TUTUSTUMINEN KUMPPANUUSKESKUKSEEN 27.11.

Tervetuloa kumppanuuskeskukselle tutustumaan Sonja-palveluun ja erinäisiin jär-jestöihin klo 12-13 opiskelija Henrin kanssa! Tarkoituksena olisi päästä näke-mään mitä eri järjestöjä ja palveluja on Kumppanuskeskuksessaa tarjol-la. Kokoontuminen Hyvän mielen talolla, josta lähtö 11.40.

TUTUSTUMINEN TIETOMAAHAN 29.11.

Lähtö Hyvän mielen talolta 11.45 ja paluu klo 16. Halutessaan voi mennä suoraan paikan päälle. Osallistumismaksu 3€ ja siihen kuuluu 3D elokuva. Max 10 henkilöä. Osallistumismaksu ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset viimeistään 22.11. Mahdolliset lisätiedot tutustumiskäynnistä: Neuvonta p. 041 463 5712.