Tapahtumat, retket, vierailut

Kesäkauden korkkaus 28.5. klo 12-13

Hyvän mielen talon kesätoiminnan esittelyä kahvittelun lomassa Ilonassa.


Hyvinvointihetki 29.5. klo 11–12.30

Haluaisitko antaa itsellesi hetkeksi luvan pysähtyä? Kaipaatko yksinkertaisia työkaluja arjen stressaaviin tilanteisiin? Tule mukaan hiljentymään ja kuuntelemaan itseäsi. Hyvinvointihetki pohjautuu Suomen Joogaliiton harjoitteisiin, jotka ovat kaikille soveltuvia lempeitä liikkeitä ja asentoja alku- ja loppurentoutumisineen. Hetken vetää Suomessa ja ulkomailla kouluttautunut jooga-, rentoutus- ja meditaatio-ohjaaja, urheiluhieroja Aino-Mari Kiianmies, joka opiskelee parhaillaan SJL-jooganopettajaksi.

Varaathan itsellesi mukavan, joustavan vaatetuksen, halutessasi juomapullon sekä tarpeeksi vaatetta mukaan alku- ja loppurentoutumiseen. Voit ottaa mukaasi oman joogamaton, mutta mattoja käytettävissä myös Hyvän mielen talon puolesta.

Mukaan mahtuu kuusi osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset 28.5. mennessä Hyvän mielen talon Neuvontaan p. 041 463 5712.


Pyöräilyretki Letonniemen luonnonsuojelualueelle (Rajahauta) ke 6.6. klo 11.00 alkaen

Luonnosta nauttimista luontopolulla (2,7 km) kävellen, lintutornilla lintujen bongailua sekä nuotiopaikalla makkaranpaistoa. Talo tarjoaa makkarat ja pillimehut. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa omia eväitä ja juomapullo. Luontopolulla voi olla märkiä kohtia, joten vedenkestävät kengät on hyvä varata jalkaan sekä muutoinkin sään mukainen varustus. Lähtö pyörillä Hyvän mielen talolta klo 11.00 ja paluu talolle klo 15 mennessä. Pyöräilyä tulee noin 6km/suunta. Yhden ohjaajan autossa neljä paikkaa (omalla vastuulla kyyti), jos pyörää ei ole käytössä. Säävaraus, sadesäällä retken ajankohtaa vaihdetaan. Retken vetäjinä Birgitta ja Sisko-Liisa.
Ilmoittautuminen Hyvän mielen talon Neuvontaan p. 041 463 5712 viimeistään 5.6.

”Letonniemen suojelualue on Perämeren maankohoamisrantaa ja se on perustettu vuonna 1994 esittelemään merenrantaluontoa ja sen kehityssarjaa. Luonnonsuojelualue on 44 hehtaarin laajuinen, pääosin merenrantalehtoa ja se on Natura 2000 -kohde. Niemi on rehevä, lehtimetsäinen ja alavien merenrantaniittyjen reunustama. Pökkelöisen metsän tyyppilintuja ovat pajulintu ja peippo, mutta myös pikkutikka, punarinta, sirittäjä ja lehtokurppa kuuluvat alueen linnustoon. Kapeita rantaniittyjä kahlaavat punajalkaviklo, meriharakka, kuovi ja taivaanvuohi. Jänis ja hirvi kuuluvat myös alueen asukkeihin.” (www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/letonniemi)