Omaistoiminta

Koulutus ja virkistys

Hyvän mielen talo järjestää koulutus- ja virkistäytymismahdollisuuksia omaisille. Tilaisuudet tarjoavat omaisille tietoa ja tukea sekä mahdollisuuksia irtiottoon arjesta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki psyykkisesti sairastuneiden ihmisten omaiset ja läheiset Lapin ja Pohjois-Suomen alueelta.

Omaispäivät

Omaispäiville ovat tervetulleita kaikki, joiden perheenjäsenellä tai muulla läheisellä on mielenterveyden ongelmia tai psyykkistä sairautta. Omaispäivillä tarjotaan läheisille tietoa, tukea ja virkistystä. 

Omaisen ABC -kurssi

Omaisen abc-kurssin tavoitteena on, että omainen saa tukea omien tunteidensa käsittelemiseen tilanteessa, jossa läheisellä on mielenterveyden häiriö. Kurssi on tarkoitettu omaisille, joille läheisen mielenterveyden ongelmat tai sairaus ovat uusi asia sekä jo pidempään sairastaneiden omaisille, jotka tarvitsevat tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden keskustella muiden samassa elämäntilanteessa  olevien kanssa. Tulevat Omaisen ABC -koulutukset, kevät 2019:

Omaisen ABC-kurssi Ylivieskassa vanhemmille, joiden lapsella (lapsi voi olla nuori tai nuori aikuinen) on mielenterveyden häiriöitä tai psyykkinen sairaus.Katso lisää tästä.

Omaisen ABC-kurssi sisaruksille, Oulu. Katso lisää tästä.

Omaisen ABC-kurssi puolisoille, Oulu. Katso lisää tästä.


 Prospect-koulutus

Omaisten Prospect-koulutus keskittyy omaisten ja läheisten omiin tarpeisiin. Koulutuksen tarkoituksena on kohottaa omaisten itsetuntoa, kehittää selviytymiskeinoja, lisätä elämänhallintaa ja parantaa elämänlaatua. Prospect-koulutuksessa ohjaajina toimivat vertaiset. Hyvän mielen talo on kouluttanut Lapin ja Pohjois-Suomen alueella vapaaehtoisia Prospect-ohjaajia ja Prospect-koulutuksia järjestetään vapaaehtoisten ohjaajien mahdollisuuksien mukaan. Lue lisää Prospect-koulutuksista tästä.

Haavoittuva mieli – tunnista ja tue

Mielenterveyden ensiapu®2 -koulutus omaisille 14.3., 21.3. ja 28.3. klo 16.30-19.30 Hyvän mielen talolla
Koulutuksessa osallistuja
● saa tietoa yleisimmistä mielenterveyden
häiriöistä ja niiden oireista.
● saa valmiuksia tarjota apua ja ohjata hoitoon.
● oppii soveltamaan mielenterveyden ensiavun
askeleita.
Lisätietoja tästä.